Follow Viruspadu

Friday, August 17, 2007

Hacker Halted Conference

haloooo...
sape rindu sy, sila senyum sekrg (tahu malu nak ngaku kan, ahaks)
ok hari ni sy masuk opis balik, but next week sy g penang lars... so seminggu sy xde kat opis...

ok nak cerita sikit la pasal conference yg en.hakes, mr.M n me g semalam n kelmarin...

day 1:

ni nak cerita dr perjalanan pegi ni, sbb byk sgt perkara yg menarik dan kelakau...

we ols sgt teruja nak g sana ni, so gerak dr opis awal pg, kul 7 lebih dah gerak, muka memasing sgt confiden walaupun sorgpun x tahu jalan... berbekalkan peta... kona sini kona sana...
ntah macam mana... otak memasing fikir ke PJ...
dah la dgn sesat2 nya, kekonon igt dah smpi, dah elok2 parking, sekali salah hotel da... hotelnya kat KL... adeh... mampos la lg lewat la nih... dah la patut kene register kul 830 wahahahaha

ha ini la dua org jejaka... jejaka sesat... hahahaha


nasib baik sgt, hotel kat PJ tu bg peta KL... so berpandukan peta tu we ols pun gerak ke KL plak (masa ni sy x mengaku la sy mmg asal KL hahahahah)...

dan sesat punya sesat, akhirnya smpi jugak sana...
dan yg lg best, en.hakes terlanggar lampu merah, dan dengan cekapnya polis telah perasan dan menahan en.hakes. mari ikuti perbualan mereka (setelah ditokok tambah sikit):

en.hakes: mintak maaf tuan. mintak maaf tuan sy x perasan ada lampu merah
en.polis: mana leh mintak maaf, dah tahu lampi merah kene berhenti,
en.hakes: jgn la saman tuan, sy bebetul mintak maaf ni, sy bebetul x sengaja ni, alaaaa jgn la saman tuan
en.polis: sblm ni penah kene saman?
en.hakes: x penah tuan, ni petama kali ni (en.hakes sedang kencing polis itu)
dan lg dan lg mintak maaf jgn saman... last2 we ols tunjuk peta kat polis itu...
last2 hati polis itu cair jugak dgn pujuk rayu en.hakes... last2 x kena saman

sy n mr.M hanya sunyi di tempat duduk memasing
sy masa tu panik... mr.M sy x tahu la, maybe dia terkedu...

waduh2... mmg susah banget cari parking.... pusing2... last2 parking kat hotel sblh

we ols smpi kul 11... terus g meja pendaftaran, bgtau yg terlewat smpi... dan amik name tag

ini name tag saya... sgt bangga


kebetulan, kul 11 adalah tea break, nak minum, semua dah abis, hampeh tul la, last2, mamat2 ni nak g beracun lak.. adeh xkan aku nak temenung sesorg... last2 aku pun join dorg g beracun...

see... dorg beracun... sy sibuk lepak kat situ...


dan lepas beracun, loceng aiskrim pun bunyi, menandakan waktu masuk ke dlm dewan... see sgt teruja nak dgr...


salah seorg speaker kita... omputih la
ckp punya la laju... pening guwe...


day 2:
lalalala, hari ni perjalanan ke sana, ok, x sesat, belajar dr pengalaman...

dan hari ni agak malas sikit
dan jugak hari ni ada aktiviti rahsia, x leh cerita kat sini sbb agak bahaya
saya amik gambar ni masa en.hakes isi minyak


ini plak masa jalan2 tgk pameran... mcm2 ada...


masa ni, jeng jeng jeng... masa nak naik monorail... mcm org jakun laks


wahhh kene ada bukti... ini tiket sy, dan backgroundnyer adalah Mr.M dan en.hakes


dan...
balik pulak yg kami sesat... hahahaha...
pelajaran hari ini: SESAT itu INDAH... (ayat cover line)
Mama Alesha dan An-nisa Abriza

10 komen[s]:

ghimau said... [Reply to Comments]

kerana skill 'kencing' sy tu.. berjaya mengelakkan saman tau :P

tak sempat nak kenekan akak depan member2 hakes sy kat sana :P

Anonymous said... [Reply to Comments]

hahaha..cam ne leh sesatlak tuh..kalu nak kelentong gune r ayat nogori "Cth:Tuan,esey mmg tak tahu jalan maklumlah inilah forst time esey dtg kek bandar bosa nih.."wakaka...

Farahanna said... [Reply to Comments]

wahhh...
g kursus hacking...
bestnyer...
napa xajak kak...
nk itot gak..
nk jd cm en.hakes...
haha
=p

viruspadu said... [Reply to Comments]

ghimAU,
ko mmg terer, terpegun akak tgk skill ko tu

anony,
masa tu tgk panik, lupa abis semua benda

farah,
ko nak join ke? kene bayar 25++.00 tau... akak pun kebetulan jer, en.hakes kita dpt free... akak tumpang tuah dia je nih

Farahanna said... [Reply to Comments]

xkesah kak...
byr pun byrlh...
yg penting blaja hakes...
wahahahaha..(gelak jht)..
=p

Anonymous said... [Reply to Comments]

hahaha...sesat oh sesat..sesat itu mempanikkan..wah en hakes mmg power r..dah di verify jd hakes m'sia tuh..

InT@N said... [Reply to Comments]

mcm best je conference nih..

ghimau said... [Reply to Comments]

ahad ni ada pertandingan + seminar hacking kat uitm .. amacam? ada berani??

Afqhani said... [Reply to Comments]

Aunty Virus..nape masa en. hakes soal jwb dgn tok polis tuh tak amikkan gambonyerr skali..leh la tgok muka korang yg tinggal seposen tuhh..hahaha..(aku ker yg b'salah bg mep tuh haa..).

mohd razlie said... [Reply to Comments]

wat malu je bwk mmah ni pusing2 kl, wpun dia org kl.. bukit cheras tu pun kdg2 sesat!!







Related Posts with Thumbnails

Penafian @ Pemberitahuan

Kebanyakan entry adalah dikarang pada malam hari selepas anak saya tido dan akan di auto publish pada siang hari. So jangan ingat saya ni mcm takde kerja lain asik mengupdate blog okey, saya membizi keje. SEKIAN dimaklumkan.

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di viruspadu's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada viruspadu's blog. SEKIAN dimaklumkan sekali lagi

apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

^_^