Follow Viruspadu

Thursday, September 13, 2007

Kursus Day 3 (Last Day)

++last day kursus...
best banget... sbb byk hands on.
tp pening wa ckp sama lu.
smpi nak ckp x paham kat mr.lee pun x sampai ati
so angguk2 geleng2 je la.
dgn dengan "exploit, perl, cat, sdk, warftp, esp, eip, ebx, buffer overfalow" adeh... maklumlah 1st time belajar bende2 ni... so sy punya kagum x hengat la... lain la en.hakes kite... dia mmg la dah terer...
dan lg best... muka masing2 dlm kelas, mcm bagus, mcm paham... BELAKANG...
masa makan... sume komplen x berapa nak paham... hahahahaha.... apadaaaa... (sama la ngan haku)

dan after lunch, mr.lee bagi we ols satu assignment, buat 2 groups, satu groups jaga satu server, dan attack server member, smpi server dia corupt atau shutdownkan server.

dan sgt kebetulan, sy satu group ngan en.hakes kita, erm, konfem la group kami menang, menggunakan teknik exploit (betul ke haku tulis ni)... dan tugas sy dlm group tu, searching command line untuk shutdown dan buat scanning server... sbb sgt berdebar2 masa tu tau... tp sgt best... dan nnt petang, sy nak cuba la teknik2 tu, wahahahah best2.

ini adalah 2 orang perempuan yg belakon buat2 mcm faham... wahhahahaha... nak tahu, kami dua orang ajer yg dok menyalin2... sbnrnya takut terngantuk ni... kantoiiii


dan penyampaian sijil (kami telah memaksa mr.lee utk memberi sijil kepada kami dengan penuh gaya)

cumelll x saya.... kurus kan... (chewah)

masa ni abg.M pulak amik sijil, dan sy gedik2 kat situ, konon2 sy tukang pegang sijil la... pelakon2...


**dan kami gerak kul 5 dari seremban.**

--dan perkara x best,
bila dah smpi seremban, hubby ckp dia masih di putrajaya...
aduh... kesian sgt kat dia, isu kerja dia tgh panas kat paper... so dia terpaksa mengadap bos2 besar dia.. buat report itu ini... siap bawak balik sekotak file nak kene study... sgt kesian kat dia...
--tp masa tu sy terfikir, mcm mana nak g amik nisa ni, masa tu dah kul 6++... memula terfikir nak jalan kaki jer, sbb x tahu nak mintak tolong kat sape, seb baik en.hakes sanggup nak tolong saya... terima kasih en.hakes... sian dia, terpaksa, balik umah dulu, amik kete dia, dah smpi umah saya, kene bukak kan kunci pagar, kunci umah, yelah sy kan dukung nisa, susah nak bukak pintu... thanxs sgt... (laki akak ckp, nnt dia belanja kfc hehehehe)

........................






Mama Alesha dan An-nisa Abriza

11 komen[s]:

Anonymous said... [Reply to Comments]

oh tamat dah kursus tuh...macam best je..tapi mmg blur r blajar mula..yg penting dah jote down...sebab byk word yg kita tak faham..tambah2 wording semua IT words,so kalu nak fhm kenelah wat implementation or applying dulu so baru leh phm..macam en hakes mmg dah pakar..sebab dia mesti dah apply semua benda tuh..hehehe..Tul Tak En Hakes???

InT@N said... [Reply to Comments]

best nyer kursus tuuu =P
pic nisa x der ek??

laloque said... [Reply to Comments]

kesian kan... wa kena tangani isu dlm paper yg tgk meletup2 skang nie. Yg pasti esok wa ade press conference kul 3 ptg... harap2 muke masuk paper @ news... huhuhuhu

laloque said... [Reply to Comments]

mama... abg nyer blog xleh bukak la... email error!!! mama haked ke blog abg tu??? ke En. Hakes yg haked blog wa???

Ceera said... [Reply to Comments]

padan muka abgndak, muahahaha...

sekian...

bila nak balik kl?

ghimau said... [Reply to Comments]

muhahahaha-muahahaha (gelak hakes)

alycia said... [Reply to Comments]

wah, sungguh jeles sy tgk korang gie kursus... aku jer yg kat opis nie kena siapkan kejer2...

en laluque
mlm kang nak tgk news ada muka ke tak....

laloque said... [Reply to Comments]

atam...
abgdak tau atam bangga ngan abgdak kan... ckp la, memalu pulak.. jauh di sudut ati atam nak cari suami cam abgdak nie.. ensem, baik, penyayang, bergaya... huhuhu

alycia...
kalo tgk mlm nie xde lg la.. PC nyer esok... huhuhu

sebol said... [Reply to Comments]

@laloque

patut la kureload2 takde update

laloque said... [Reply to Comments]

sebol..
tu la pasai... nape ntah xleh login blog aku tu... bukan masalah pwd.. tapi dia kate id error

Ceera said... [Reply to Comments]

arghhhhhhhhhhhhh... tidak!!!! tak kosser i noksssssss







Related Posts with Thumbnails

Penafian @ Pemberitahuan

Kebanyakan entry adalah dikarang pada malam hari selepas anak saya tido dan akan di auto publish pada siang hari. So jangan ingat saya ni mcm takde kerja lain asik mengupdate blog okey, saya membizi keje. SEKIAN dimaklumkan.

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di viruspadu's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada viruspadu's blog. SEKIAN dimaklumkan sekali lagi

apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

^_^