Follow Viruspadu

Thursday, October 25, 2007

7 Bulan sudah Usia AN-Nisa

mcm cepat sgt masa berlalu, tup tup, usia nisa hari ni genap 7 bulan.
sy sgt gembira dan bersyukur dikurniakan sesuatu yg sgt bernilai ini ~ anakku AN-NISA

berkembangan nisa 7 bulan:-

1. dah mula belajar merangkak, angkat bontot, tp satu langkah jatuh, satu langkah jatuh badan... xpe slow2 nisa...

2. dah boleh duduk atas baby chair...


3. dah boleh duduk sendiri... golek2 tiba2 terduduk, tp duduk smbil menongkat tangan ler

4. bila nampak kamera terus senyum, bijak sungguh lah


5. dah mula suka dgn walker dia, masa baru2 beli sgt takut, masuk walker je nangis, skrg masuk walker je gelak2


6. x boleh kalu xde member, maknanya mesti mengadap muka dia, kalu x tahu la, dia mengamuk sakan


7. dah pandai panggil orang. panggil mama " aa aaa" panggil papa "aa aa" panggil nenek "aa aa" semua orang dia panggil "aa aa" belasah je la nisa
8. dah start mkn mcm2, tp yg lembut2 la, mcm kuih bahulu, biskut
9. paling suka gigit2, agaknya gusi dia gatal la kot nak tumbuh gigi agaknya
10. paling pandai mengamuk, selagi kehendak dia x tercapai, selagi tu dia mengamuk
11. x boleh lapar, konfem menjerit2 mcm kene dera, aduh sabo jelah
12. suka buat senyum2 malu (gatal), geram tgk, nak marah pun x jadik
13. marah kalu orang nak tolong pegangkan botol susu dia masa dia menyusu... (tp kalu dia tgh malas, suh dia pegang, dia wat dono je)
itu je yg teringat skrg... kalu papa nak smbg, silakan
Mama Alesha dan An-nisa Abriza

6 komen[s]:

Anonymous said... [Reply to Comments]

Selamat Pagi zaimah...
Ermm cam nak cium jer pipi si nisa tu bleh tak... Comel la... wah 7bulan dah nisa tp ader prkmbgan ok la tuh.. bijak dia..

nasazfrog...

mama ranggie said... [Reply to Comments]

ma'mah,
cepat nisa besar kan?boleh ler tambah adik lg ni...tambah ler cepat sementara masih muda...he..he...

mama ranggie said... [Reply to Comments]

ma'mah,
cepat nisa besar kan?boleh ler tambah adik lg ni...tambah ler cepat sementara masih muda...he..he...

@in said... [Reply to Comments]

come n kiut girl... tang bergaya depan camera tu kan ikut mama dia la tuuuu.....

miss^dbab said... [Reply to Comments]

pandai pose si chomel nisa..ikut gaya sape tu?haruslah mamanya..kecik2 dah tunjuk bakat :)

viruspadu said... [Reply to Comments]

nasaz,
boleh2, tp kene jumpa2 dulu kan

ra,
ish ko ni, bg la aku rehat2 dulu

@in, dbab,
haaa... itu mmg keturunan tu, bakat turun temurun hehehe







Related Posts with Thumbnails

Penafian @ Pemberitahuan

Kebanyakan entry adalah dikarang pada malam hari selepas anak saya tido dan akan di auto publish pada siang hari. So jangan ingat saya ni mcm takde kerja lain asik mengupdate blog okey, saya membizi keje. SEKIAN dimaklumkan.

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di viruspadu's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada viruspadu's blog. SEKIAN dimaklumkan sekali lagi

apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

^_^