Follow Viruspadu

Friday, October 05, 2007

HAMper ERm...

kenapa sy letak title tu... cheh... mcm la sy dpt byk hamper kan, kalu jawatan bos2 maybe dah penuh umah dgn hamper raya... tp oleh sbb kuli2 ni2 ni... tgk2 ajer la hamper orang kan... nyeh nyeh nyeh...

semalam... SU.A. (org opis gak ek, tp tingkat atas) call sy... tanya sy... sy dah dpt mana2 hamper ke kuih raya ke? dan sy dgn JUJUR nya telah menjawab... "sy mana lah ada orang nak bagi... kesian tak?" chehhhhhhhh... konon sedih la sgt tu... padahal... xdehal lah tu... perkara kecik je ni... dan... tetiba dia offer nak bg kuih raya kat saya... yahooooooooo... dpt jugak kuih free... BEST BEST...

sila tgk beg sy... jd tahulah pejabat mana yg baik ati bg sy kuih raya...


dan, apa di dalam... kuih raya dr TM lew.... terima kasih TM... cheh... sy dpt tempias je ni... padahal TM tu bukan bg kat saya... huhuhuhuh


dan apa di dalam... igtkan kuih tat ke hape ke...
rerupanya kurma dan coklat... wahhhh sgt cantik kan... ini semua menyumbang kepada pengumpulan lemak lew nih...


haaaaaaaaaa.... seperti biasa la... bulan pose kan...
persoalan "dimana anda berbuka hari ni?" chehh... topik ini wajib buat kan...
ok2 semalam, sbb susu nisa dah abis, memula konon nak buka kat dol tomyam je
tp sbb susu nisa kan.... (cheh ada alasan la)... terpaksa la sy ganti keje dato siti lg.. duta jusco hehehehe.... so weols decided to makan kat mana... kat secret recipe... makannya sedap banget... dan yang paling sedap adalah kek nyer... adeh bertambah lg la lemak ku ini...

papa sedang check duit dlm poketnya... ye lah kuatir kene cuci pinggan kt belakang... heheheheh


masa ni dah azan tau... maknanya dah time berbuka lor... tp sbb kami lambat smpi... so lambat order...
so paham2 je la... tunggu lor... tunggu turn hidangan sampai... (lakonan seorang yg kebuluran)


bila air dah smpi...
air epal + asam boi (nama betul sy x igt lew)
papa terus bedal air tu


sy punya plak... jgn makan hati u ols... tgh pose2 ni kan... mesti terliur punya
ice coklat + krim


ermmmmmmmmmmmm sedapppp tau


hidangan pulak... ini my huby punya... chicken blakpaper ker... belasah je la nama apa2 pun, janji kenyang...


nyum nyum... dah x toleh kiri kanan dah tu...


dan sy punya pulak... ntah hape nama pun dah lupa... tp asian menu la ni, sy order main tunjuk gambar jer lalalalalalal


dan sgt sedap tau... udang di mana2 saja... selak nasi je ada udang, selak lg ada lg... lapo2


dan mcm biasa, sy x abis punya... my hubby la yg setia membantu bini dia yg selalu makan x abis


dan kek coklat... nama betul dia... as usual, sy x tahu jugak, sbb order main tunjuk gambar... nyeh nyeh nyeh...


kek ni sgt lemak, lembut, manis, cedappppppppp bangettt..........


u ols x tertanya2 ke mana pegi si budak kecik yang comel itu
budak ni, senang jer, dia konfem tido punya
bagus2... dia tahu, kalu bangun pun mama n papa dia x layan lew...
ihihihihihihihihi....

ini dia tido ni, smpi umah, dan smpi pg ni tau, kul 5 pg dia bangun kaco orang... lalalalala
Mama Alesha dan An-nisa Abriza

12 komen[s]:

ghimau said... [Reply to Comments]

aduss.. goyah keimanan gua bila melihat kek coklat itu..

newrin said... [Reply to Comments]

heeee nak jugak buka kat secret recipe laaa, dah lama tak mkn cheese choc :)

selamat hari raya maaf zahir batin to nisa, zaimah n hubby :) semoga raya tahun ni lebih bermakna..insya Allah

sTrawBerrY sHortCake said... [Reply to Comments]

lame x jenguk kat fotopages! jumpe kat sini lak la sbb kat opis dah kene blog la itu site.

hehehe, hug n kiss for baby nisa!
salam aidilfitri dr ameenameer n co.

mama ranggie said... [Reply to Comments]

ma'mah,
tergugat tgk milk shake coklat ko tu..perghhh..mengoda u...

laloque said... [Reply to Comments]

Mama... xmoh cite ke yg Nisa dah pandai panggil "papa" hahahahahaa.... jangan jeles...

hOtMaMa said... [Reply to Comments]

hahahha..kita pun dpt jugak la hamper dari TM tu.... nampak mcm unik sangat kan manisan tu...yg mcm batu sungai pun ada....tp semua dah selamat masuk perut dah, sbb dpt minggu lepas lg...tak ingat lak nak amik gambar mcm awak...LOL
alah zaimah tak pe la jadi duta jusco pun, kat seremban tu tempat mana la yg best sekali kalau bukan kat jusco, kalau kat seremban parade tuh mcm dah kepams sikit jerk...tak suka la pegi kat situ..hehehe...marah lak orang seromban dng den kang...*pecutttt

~~@lyci@~~ said... [Reply to Comments]

wahhh.. saya setuju 200%.. kalau kat semban tempat mana lagi nak pergi kalau x Jusco.. tp sejak kejer kat Putrajaya lama dah xpergi Jusco.. Alamanda pun time2 kejer xbest sgt, kalo weekend baru happening.. baru leh tengok org carik keter hilang hehe (papa, jgn mare ekkkkkk...)

wah, besttt nya kek itu.. teringat time besday sy paw org 'tut' belanja makan blueberry cake kat Secret Recipe hihi...

viruspadu said... [Reply to Comments]

sein,
akak pun tgh goyah ni... kang akak g surau ni kang... hahahah x pasal2 jer

newrin,
heheh sedap tau...
selamat hari raya kat hani, nurin n fauzi jugak... kali ni raya bertiga kan ... syok ooooo

strawberi,
eh fp pun dorg blok ek... ganaz la unit it mu itu...

ra,
wyn kim salam kat ko, kata nya dia wendu banget sama ko

papa,
chait tipu2, dia ckp dada, bukan papa

lela,
dpt jugak ek, kite punya la sayang, terus simpan, x makan lg tu... hihihihih

zura,
ye la kt sini mana tmpt lg nak g, JUSCO la pun...

laloque said... [Reply to Comments]

usah la mama jeles... memang jelas lg xperlu disuluh2 lagik... perkataan pertama Nisa tu adalah "dada" merangkap "papa"... tak gitu... dia sebut banyak kali lak tu.... jobo nyer!!!

viruspadu said... [Reply to Comments]

chait!...
xpe.. lepas ni mama la plak tu

angah said... [Reply to Comments]

hikhik.. mmah.. kecenderungan untuk pengurangan lemak ko nampaknye x menjadi!! kahkah!!

miss^dbab said... [Reply to Comments]

nyaman sungguh tgk nisa tido penuh nyenyak..herm..saya rasa dato siti pun tak pergi jusco sekerap awak..baik awak ganti post dia.







Related Posts with Thumbnails

Penafian @ Pemberitahuan

Kebanyakan entry adalah dikarang pada malam hari selepas anak saya tido dan akan di auto publish pada siang hari. So jangan ingat saya ni mcm takde kerja lain asik mengupdate blog okey, saya membizi keje. SEKIAN dimaklumkan.

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di viruspadu's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada viruspadu's blog. SEKIAN dimaklumkan sekali lagi

apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

^_^