Follow Viruspadu

Sunday, November 11, 2007

Perjalanan ke BENTONG

sabtu, seawal 8.30 pg, kami dah bergerak dr seremban utk jemput uncle rep di stesen LRT gombak,
igtkn leh ler smpi sana jam 10.00 pg
rerupanya.. hazab u olsss...
jem gilers nak mampos
mmg salah timing la... giler panjang jem
polis ada wat roadblok la plak kan... BENGANG
kete x gerak lgsg tuuuuu.......
sakitnya jiwa ku iniiii...

nisa di dalam perjalanan, sblm dia rimas


mula2 senyum la, bila dah lama nau tersekat dlm jem, apa lg, meragam2, aduh penatnya
ini lum smpi bentong lg, lum amik uncle rep pun lg...
amik rep, jam dah pun pukul 12++... penatnya tuhan je yg tahu... sabojelah
seb baik otw ke bentong, jalan ok, x jem, tp jalan masuk kl sume jem...
masa ni terpk, kang nak balik kl balik, hazab ni hehehe... belasah je la
kami dah smpi bentong, tgh tunggu laki jijah jemput
nisa sgt takut tgk muka uncle rep... nampak je nangis,
sy bg tahu rep, nisa ni JUJUR, dia takut tgk muka lelaki x ensem... ihihihihihih...
hahahaha... sabo je lah rep oiii
sampai2 umah jijah... kami yg kebuluran (padahal baru makan burger mc chicken),
terus melantak laksa dia yg sedap tahap kedai itu... wahhh... puji tuuu


nisa plak, sy bukak baju dia, sbb panas kan... sian dia


jijah, me, n the uncle rep... (sbb nisa takut tgk muka dia, sy tukau nama dia jd untie rep hahahaha)


ha yg baju merah tu laki jijah, amir,


lepak2, bual2, gelak2, nisa pun tertidoooo


haaa... uncle rep cubaan nak me smekdown anakku...
cis... berani ko yer...
rep ni, makan ntah round ke berapa ntah


lama nau x jumpa jijah ni wendu banget ok


then, kami balik... gerak dr umah jijah kul 3++
smpi seremban kul 7++
cuba korang bayangkan ke-jem-man nya itu
aduh smpi pening2 pale dlm kete
smpi2 umah jer, dgn bdn sgt letihnya itu
laki sy dpt call, bestfren nya ada wat open house
jd, sy dgn sepantas kilat mandi, tukau baju sume, terus g umah open house itu

nisa pakai bj ijau... nak jalan raya la katakan
tp gambo umah best fren laki ku, lupa nak amik, sbb dah letih tahap cipan dah
isnin n selasa sy xdok yer kawan2...
sy exam
huhuhu... agak2 sy baca buku x?
aduh, malas nya
ahad,
sy bawak nisa g klinik, sbb flu n batuk dia x ilang2 ler,
doktor pesan, jgn mandikan nisa, lap2 jer
sy mintak tolong nenek nisa jagakan nisa
sbb kononnya sy nak study,
harap2 sy x main game la yer
aminnnnnnn
u ols, doakan sy dpt jawab exam itu yer...
jumpa nnt hari rabu yer
Mama Alesha dan An-nisa Abriza

11 komen[s]:

ija cunn said... [Reply to Comments]

mmah..tq sebab sudi gak ko jenguk aku kat sini..sian ko jadi mangsa jem..naty ada rezeki cuti skolah aku nak pukau amirr g umah ko..hehe..zalimnyaaa..pedulikkkk

hOtMaMa said... [Reply to Comments]

gud luck!

mama ranggie said... [Reply to Comments]

bestnyer die dpt jenjalan dlm jem tu...hik..hik...ma'mah,try ur best...aku ingat exam lain...nanti jgn hapdet tau..mis u...

Faizah_Haris said... [Reply to Comments]

mahhh..
hepp hepppp g baca bukuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu!!! kih kih kih

@in said... [Reply to Comments]

berjalan??? sangat best tu. I like.

angah said... [Reply to Comments]

kejam tul la ko nisa.. sib baik uncle x sempat smek down sbb papa dah jeling ... hahaha!!

lia said... [Reply to Comments]

salam...
kak zaimah,lia suke la nengok akak ngan nisa nie...dua beranak nie sama2 comey banget..jemputlah ke majlis perkahwinan lia nnti yea pd 25/11/07(ahad)kalo nk tau lebih lnjut lg visit lah FP lia..http://hairolazlia.fotopages.com..kad kwen dlm FP ngah update tp xleh..tp xper akak selalu lah visit yea..

shasha said... [Reply to Comments]

exam ek...ganbatte kudasaine~

Anonymous said... [Reply to Comments]

ermm jln sakan yer... mmg penat klu jln jauh tp uolsss maintain jer anak beranak... exem aper plak tuh... ermmm hope can do it ok...

nasazfrog...

cikdinz said... [Reply to Comments]

wah... sampei bentong gi open house.
rajin nya...

~~@lyci@~~ said... [Reply to Comments]

comeinya nisa pakai topi tu...







Related Posts with Thumbnails

Penafian @ Pemberitahuan

Kebanyakan entry adalah dikarang pada malam hari selepas anak saya tido dan akan di auto publish pada siang hari. So jangan ingat saya ni mcm takde kerja lain asik mengupdate blog okey, saya membizi keje. SEKIAN dimaklumkan.

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di viruspadu's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada viruspadu's blog. SEKIAN dimaklumkan sekali lagi

apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

^_^