Follow Viruspadu

Wednesday, January 30, 2008

pc lama yang merajuk

semalam, tetiba pc sy ni x leh on tau, ntah hape kene ntah, sy kalu pc rosak ni mula lah nak jadi ala2 pomen tp sbnrnya bukannya reti nak godek hape kan hikhikhik...

biasanya kalu xleh on ni, ada bende yg longgar... dan dlm kul 3 tadi sy pun apa lg, dok goyang2 kan lah apa yg patut hiks...


sy geram sy ketuk2 pc ni... utk pengetahuan korang, pc ni, sejak tahun 2000 sy beli


kalu rosak ke kene virus ke, sy x penah anto kedai pun, dulu kat uum sy rela godek2 sendiri, belasah ajer la, alah main cucuk2 ajer, tawakal, kalu rosak pun barang sendiri, sape pedulik... kalu kene virus teruk sgt, sy pinjam la sesape nyer cd ... format jer abis cite,

tp sy tgk member2 sy dulu (kebanyakannya), rosak sikit anto kedai, salah sikit, anto format... fuh, anto format tu makan la rm50-100 jugak ye tak, apa salahnya format sendiri ajer... aduh pelik sungguh la... padahal belajo IT jugak, xkan format pun x reti.... chewahhhh... mcm bagus jer saya hahahaha... tp betul tau... rugiiii oooo... duit tu boleh buat shopping baju ke kasut ke lagi byk pekdah kannnnn

apa dah jadi pc guwe ni, merajuk ke ngan tuannya yang dah ada komputer baru... jgn ler begitu...

tgk... erm... nanti sok2, ada masa sy godek balik...


Mama Alesha dan An-nisa Abriza

15 komen[s]:

eedany said... [Reply to Comments]

PC lama saya muda 1 tahun je dari mah punya :)

Walaupun dah ada PC baru, saya tetap sayang yang lama tu... Jasanya tetap dikenang gitu...

angah said... [Reply to Comments]

merajuk tuh.. besa la kalo ada yg baru.. tp banyak jasonyo.. sekali skali kena dimanja2.. ceh.. mesin pun kena manja2.. hikhik.. aku ter bau2 keta baru kuar kedai..

Red Mummy said... [Reply to Comments]

godek2 and bagi je kat nisa nanti pakai

lg setaun 2 nisa dah nak pegang pc sendiri

sebol said... [Reply to Comments]

power supply kot.

cuba pinjam jap power supply PC lain, tengok dia leh hidup tak.

abanglong said... [Reply to Comments]

salam. first time singgah :)

pu3nemo said... [Reply to Comments]

kak,sy bkn dak it..
tp lh tk ajar cmnen k formtkn pc ..
plzzzzz nk anta kedai maunyer ne guna duit..

Princess Redbloodsnow said... [Reply to Comments]

ha'ah..
betoi tuh kan
klu setakat format pc
bek format sendirik
leh save duit tuh ckit

hehehe..

tue aaaaa
lenkali biler dh ade pc yg baru
yg lame kene gune2kan jugak taw
baru ler x kocikkkkk ati pc lame hang tuh


:D

viruspadu said... [Reply to Comments]

eedany,
muda jelita lg la pc u tu ek ahaks

rep,
aku selau dok manjakan pc aku tu tau...

kakred,
a ah harus dibetulkan juga tu, skrg pun dok berebut ngan hubby hiks

viruspadu said... [Reply to Comments]

sebol,
power supply ok tau... dah boleh on dah cuma kuar screen biru, ada hardware yg rosak, kene check in detail lepas ni

abg long,
selamat menyinggah!

pu3nemo,
boleh xde hal, memula pinjam cd format tu, lepas tu, masukkan cd, restart biar dia baca cd tu, then ikut jer arahan, sonang, ala2 tekan next2 jer

viruspadu said... [Reply to Comments]

princess...
betul, anto format pakai duit tu, rugi ooo...

bukan x pakai, baru kelmarin pakai ok jer, ntah kenapa semalam masa on, kuar bunyi tett tett sgt kuat, erm... nak bermanja la pc ni

ita.itu said... [Reply to Comments]

terer ko bab godek2 ni kan..hehe

viruspadu said... [Reply to Comments]

belasah jer... janji nampak mcm terer hiks

oli_ole said... [Reply to Comments]

hebatnya tau pomen sendiri...kita nak buka housing dia pun tal berani...takut meletup...
pc dan laptop kita pun semalam hantar ke subang parade format...
jumaat ni baru husband senang nak pergi ambil balik pc kita...
ohhh...sedihnya tak dapat online kat rumah...

Cikpid said... [Reply to Comments]

kan dah ade yg baru..yg ni g campak kat blkg umah..hahhahah..gila kejam..

viruspadu said... [Reply to Comments]

oli,
mana plak meletupnya, time bukak housing tu jangan la on pc hehehe... sy pun x reti, tp pura2 reti jer

cikpid,
huh kejam sungguh tu... sayang laa... kenangan tu







Related Posts with Thumbnails

Penafian @ Pemberitahuan

Kebanyakan entry adalah dikarang pada malam hari selepas anak saya tido dan akan di auto publish pada siang hari. So jangan ingat saya ni mcm takde kerja lain asik mengupdate blog okey, saya membizi keje. SEKIAN dimaklumkan.

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di viruspadu's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada viruspadu's blog. SEKIAN dimaklumkan sekali lagi

apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

^_^