Follow Viruspadu

Wednesday, January 09, 2008

tULanG oH TuLAnG

sblm sy meneruskan entry ni sy nak gelak sopan dulu... hikhikhikhik
bukan hape, lucu tau laki sy ni, call sy tghari td, mengadu dgn manja2 nya bgtau dia tercekik tulang, heheheh tula sayang, makan x kunyah betul2, sy sbnrnya kesian banget, yelahkan, sape nak tercekik tulang kan, kekadang kita hati2 betul2 pun boleh tercekik jgk kan, so mcm2 la petua + idea giler sy kasik, mcm telan nasi yg dibuat2 bulat2 tu, minum air byk2, jolok2 tekak, tp semuanya x menjadi, cubaan muntah2 pun x menjadi jugak tau, laki sy dah merengek2 hehehehe lucu plak sy tgk... ni kalu dia baca ni konfem malu ni hahahahaha

jd, lepas gi kuarkan duit, sy ajak la en.laloque kita ni gi klinik


dia nak bgtau doktor dia tercekik tulang pun sy tgk malu2 alah jer.. hehehehe


doktor tu pun siap gelak2an dia lagik


ok sebut "aaaaaaaa" "aaaaaaaaaaaaaaaaaaaa"


haaaaaa... inilah tulang jahat yg telah menyakiti cinta hati sy


lepas ni makan elok2 yer sayang ....

++ sy rasa kalu gi spital ni konfem kene tahan, tu yg update siap2 ni, kang jd entry basi plak kan, semangat gileeee.... lalalalalala

Mama Alesha dan An-nisa Abriza

30 komen[s]:

Purple 28 said... [Reply to Comments]

tulang ikan apa tuh? panjangnye..ciannye mesti panik kan dia..Ada lagi satu petua bapa mertua saya...minum air dalam sudip/senduk kayu..

pu3nemo said... [Reply to Comments]

waaaaaa cian en en laloq..sgt skt k bl tercekik tulg ikan ni..

en laloq nk bermanja ngn akk la tu.. =p

Ziana said... [Reply to Comments]

hehehehe...
tulang degil tuh
:)
xmo kuar2...
nk ke klinik gak
:)

yg wifenye dok gelak2...
:P

peej said... [Reply to Comments]

senang je doktor tuh keluarkan..sendiri buat mcm2 cara pun payah..a ah la..tulang apa ikan apa tuh..mcm tebal n panjang..scary kalau tercekik

tulip said... [Reply to Comments]

eiii.. panjangnya tulang.
patut la sakit ekk.
tapi kan sis, 1st time saya tgk org tercekik tulang jumpa doktor. hehe...

mama ranggie said... [Reply to Comments]

lor...kesiannyer...

ni mesti makan ikan terubuk kot..

x pon ikan parang...

risanur said... [Reply to Comments]

tulang ikan apa tu??besarnye...ngeri plak tengok tulang camtu besar...kalu risa pun gi klinik gak sebelum melarat...

@in said... [Reply to Comments]

panjang n boleh tahan tulangnyer yer.. memang la sakit..sian tul kalau tercekik tulang ni... rasa sangat tak best n selesa..

pssttt: ni mesti clinic kat seremban 2, sebelah kedai dobi....kan..kan...kan...

hOtMaMa said... [Reply to Comments]

mak aiiihhh..panjang giler tulang tu...nasib baik pg klinik gak..! mak pown nak tka gak la.... tulang ikan cencaru kowt..hiks!

viruspadu said... [Reply to Comments]

purple28,
tulang ikan ape ek, sy pun x igt, ada dia bgtau semalam... maunya x panik dia, tp panik2 lucu la sy tgk dia kan... oooo mcm tu ek petuanya,

pu3nemo,
mmg kesian akak tgk, nak2 time merengek tu, yelah org susah nak sakit, bila sakit ni, manja dia terlebih la sikit kan, tp akak ske... hikhik

ziana,
mmg tulang degil, tu yg terpaksa gi klinik tu... wife nyer bukan nak gelak, tp terpaksa sbb tgk mukanya yg lucu itu

viruspadu said... [Reply to Comments]

peej,
doktor tu kuarkan tulang x sampi seminit pun, kagum2

tulip,
sy pun 1st time gak tgk orang tercekik tulang jumpa doktor, doktor siap perli, suruh frame kan tulang tu

ra,
aku pun x hengat tulang hape hehehe

viruspadu said... [Reply to Comments]

@in,
tetttttt dlm 100% markah, betul sekali... sebelah kedai dobi itu

hotmama,
penah kene sampi g klinik gak ke? huuhuhuhuh

laloque said... [Reply to Comments]

oooiii... gelak kan gua ek! tu tulang ikan keli la. bukan besar ngan panjang gitu, tu sume kamera trick jer pun.. kecik tek jer pun...

cis! tul la doktor tu... ade ke suruh wa frame kan tulang tu...

uiks!! si ain tau klinik tu??? si ain tu dok kat seremban 2 gak ke... leh la kita terjah ghumah dia mama, abiskan beras dia.... huhuhuhu... Vvrrooommmmmm.... cabut!

ita.itu said... [Reply to Comments]

alahai..ciannye

@in said... [Reply to Comments]

broomm..brommm..broomm... sambil mengejar En laloq.... wekekekeke..

kitaorg sefamily biasa pi clinic tu.. almaklum dekat kan...dr. nya yg banyak cakap n detail.. ahaks...

nak terjah kena bawak TONG GAS ... wakakakaka......

viruspadu said... [Reply to Comments]

papa,
jom terjah umah ain, dia pandai masak tau hikhikhik

ita,
hehehe... kesian betul (sambil mencebekkan muka)

@in, jgn kata tong gas, siap periuk belanga kitorang bawak ok

Aku Bukan Bidadari said... [Reply to Comments]

hish panjang giler tulang tuh.. bukan kecit tulang tuh.. adui lar lenkali hati2 pesan kat dia ya..

viruspadu said... [Reply to Comments]

akuxbidadari,
panjang kan tulang tu, ahaks sy dah pesan berjela2 kat dia dah

Fozalin said... [Reply to Comments]

mak aii dh tulang panjang tu..... segale petua mane nk jln ek .... ekekek shian laki u.... bile lai nk bermanje2.... asik u jer bermanje....

viruspadu said... [Reply to Comments]

fozalin,
tula nyer, dia nak bermanja2 plak la tu, x aci la asik bini dia ajer gedik2 manja kan...

fealize_eleanoer said... [Reply to Comments]

pergh....

ni tulang ape nih...

giler besar siot !

Mrs. Sheikh said... [Reply to Comments]

tulang ikan jaws kot.,..
ke tulang ikan kaloi?
huhuhuhuh..

viruspadu said... [Reply to Comments]

fealize,
tulang ikan keli katanya hehehe

viruspadu said... [Reply to Comments]

mrs.sheikh
kalu tulang ikan jaws, kene operate la gayanya kan hehe

oli_ole said... [Reply to Comments]

kesian dengan en.laloque...
kelakar betul doktor tu, suruh framekan tulang tu...
tapi good idea laa...
cuba bayangkan kat hall gantung frame yang ada tulang ikan...
wah!
boleh dipertimbangkan...perhiasan yang lain daripada yang lain...

viruspadu said... [Reply to Comments]

oli,
betul, elok diframekan, tp laloque sudah buang itu tulang hehehe

oli_ole said... [Reply to Comments]

mesti dia bengang tengok tulang tu...

Ms_MER said... [Reply to Comments]

pehni wat entry..kenangan en laloque bsama tulang...muahhaha..larikss

...$weE+ 666... said... [Reply to Comments]

tengok tulang tu, teringat plak zz pon pernah tercekik tulang. exactly sama panjang cam tulang yg laloque tercekik ni... sejibik! masa tu tgh kem bina insan kat pertak. mmg malu sey! sapa suruh menketedarah ikan dlm gelap kan... itu pon sbb seludup bbq masuk bilik, pastu warden tutup lampu... huhuhu... memula tanak bgtahu warden, just inform kengkawan jer... dorang suruh telan nasik la, telan pisang la, baca selawat la... tak lut gak... mmg kena spital utk kuarkan gak... meredah sejam gak ler kuar dari hutan pertak tu... huhuhu... seksa weh! esok pg warden siap announce ada budak tercekik tulang kat sumer pelajar bleh??? cilakak nyer warden!!! kuakakaka...

memori sunggoh!

viruspadu said... [Reply to Comments]

hahahahaha...
bab announce tu yg paling lawak tu mentor, mesti jd bahan kan







Related Posts with Thumbnails

Penafian @ Pemberitahuan

Kebanyakan entry adalah dikarang pada malam hari selepas anak saya tido dan akan di auto publish pada siang hari. So jangan ingat saya ni mcm takde kerja lain asik mengupdate blog okey, saya membizi keje. SEKIAN dimaklumkan.

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di viruspadu's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada viruspadu's blog. SEKIAN dimaklumkan sekali lagi

apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

^_^