Follow Viruspadu

Monday, February 04, 2008

hari pertama bawa kereta

salam semua,

hari ni adalah hari pertama sy bawa kereta sendiri ke pejabat, sgt trill la pagi2 isnin yg sgt banyak kereta itu, pelik kan, tiap kali isnin je kereta banyak luar biasa, tp pada waktu yg sama, esoknya @ bukan hari isnin, elok je, kete pun biasa2 ajer x banyak, mcm pelik plak sy rasa.

seawal jam 6.30 sy dah siap, bapak punya teruja+semangat+berdebar2 nak gi kerja sendiri, sampai siap pun bapak punya awal kan... betul.... sy betul2 x perasan yg sy siap begitu awal, rasa mcm siap biasa ajer, maybe panik punya pasal, siap pun ala2 panik jugak la kan

sy ni mmg bahgal bab2 jalan ni, adik beradik sy tahu la sy ni mcm mana (en.laloque apatah lagi), sy mmg sengal bab jalan ni, walaupun hari2 pergi kerja ikut jalan yg sama, 10 tahun pun sy xkan igt jalannya tau, sbb sy duk kl dari lahir sampailah umur saya 26 tahun, tp bila turun kl ajer konfem sesat (tanpa en.laloque), bila sesat mula sy x mengaku asal kl, terus ngaku "den orang nogori" hahahahahaha

jadi pagi itu, en.laloque kene tunjukkan jalan, mcm mana nak anto nisa ke rumah kak masz (dan kak masz akan bawa nisa ke nursery)... hihihih, padahal umah kakmasz ngan umah saya, x sampai 5 minit pun ... sgt la dekat nya, sepelaung orang kata hiks

itu pun jalan nak pegi keje, byk kali en.laloque ajar nak pegi tau, sy igt lagi masa sy keje kat shah alam, sy drive dr serdang ke shah alam, seminggu awal tu, hari2 saya sesat tau hahahaha... bila sesat ajer, kelang kabut en.laloque resq mencari bininya sesat yang entah dah sampai mana ntah, sendiri x tahu kat mana, mcm mana dia nak cari kan hihihi kenangan sungguh la masa tu...

tp bila dah tahu jalan, mula la nak test bawak kete laju2 kan... sgt x sedar diri hahahahaha

ok2... lepas tu... balik keje, sy sharp 4.30 ajer, terus blah hahaha bestnya, biasanya kene tunggu en.laloque datang kul 6++ kan, tp kali ni boleh blah kul 4.30 tu, indahnya...

sy terus ke nursery amik nisa, jantung jgn cakap lah dia punya dug dag nya, dah ala2 motobot pun ada, yelah, pagi tu anto ke umah kak masz x sampai 5 minit, tp dr nursery ke umah dlm setengah jam jugak ler, tu yg risau tu, nisa plak meragam ajer dlm kete, menangis meraung x hengat punya, smpi meleleh ayak mata gitu, boleh banjir seat dia tu, dia mintak dukung, bila dia penat nangis, dia diam jap, bila mama tegur, dia meraung balik, aduh parah mcm ni...

dan alhamdulilah sy sampai di rumah dengan selamat...

habis episod pertama sy bawak kete sendiri, dan nanti lepas2 ni, dah x heran dah bawak kete ni maybe boleh siap drift lagi... hahahahah... buat lawak bangang lagi kan...

**esok sy masuk wad uols... takutnya**

**kamera sy rosak uols... sedih, so entry kali ni no gambo2 yer, tunggu kamera pulih baru meriah sikit entry sy... TUNGGUUUU**

Mama Alesha dan An-nisa Abriza

11 komen[s]:

ciklycyber said... [Reply to Comments]

tu lom lagi cite bile masuk je ape2 jenis kenderaan.. ko senang lelapkan mata.. hikhik.. BTW.. kuatkan semangat!! kami semua doakan ko selamat!!

viruspadu said... [Reply to Comments]

rep,
hahahaha... tahu2 dah dgr aku berdengkur kan hahaha

julia said... [Reply to Comments]

uihh esok masuk ward lagi sekali ?
cepat sembuh! aminnnn.

sweethOneY said... [Reply to Comments]

akak saket ape? adakah sy dh ketinggalan ape2..
ape2 pon sy doakan akak selamat :)

Ziana said... [Reply to Comments]

syok kan bawak kete?
sure bejln jek ar pasnih
:)

zaimah,
get well soon..
insyaAllah sumenye ok..

azisazahar said... [Reply to Comments]

hehe..lawak lak akak ni sampai jalan pun tk leh cam..tak pe pelan2

harap2 semuanya ok ya..cepat2 sembuh..rindu nak baca blog akak yang ceria dan happy ni :)

norsha said... [Reply to Comments]

Semoga Cepat SEmbuh...

fealize_eleanoer said... [Reply to Comments]

mari nyanyi lagu tokyo drift ramai2...

:D

pearlEJ said... [Reply to Comments]

hehehe... bestkan bila dh boleh pegi n balik keja sendiri... tapi lawok arr hari2 ikut jln yg sama pun still tak tau lagik.. adoihhhlaaa... hehehe...

kuatkan semangat yer utk operation esok.. hope semua berjalan dgn lancar n cepat sembuh.. aminnnn..

Mieza said... [Reply to Comments]

oklah tu dh brani bwk keta...lama2 oklah..jgn sesat blk umah sudah...heheh

green apple said... [Reply to Comments]

aku pun kalau drive wajib sesat. kalau tak sesat tak adventure.







Related Posts with Thumbnails

Penafian @ Pemberitahuan

Kebanyakan entry adalah dikarang pada malam hari selepas anak saya tido dan akan di auto publish pada siang hari. So jangan ingat saya ni mcm takde kerja lain asik mengupdate blog okey, saya membizi keje. SEKIAN dimaklumkan.

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di viruspadu's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada viruspadu's blog. SEKIAN dimaklumkan sekali lagi

apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

^_^