Follow Viruspadu

Monday, February 04, 2008

kenangan

semalam mertua sy pinjam kete kembara, nak gi melawat sedara xcident kat serting...jadi adalah saga ini di parking rumahku...

rindu sgt kat saga ni tau... rindu seat nya, baunya, bunyi engine nya, ewah...


utk pengetahuan uols, saga ini adalah kereta pertama kami (en.laloque ler), kete ini dibeli dengan harga RM16k, tunai lagi, so no hutang piutang gitu, selamat x payah pikir bulan2 kan.

saga ni jugaklah yg penyaksikan percintaan maha hebat kitorang dulu awww hahahahaha, sy dulu selalu merajuk dlm saga ni, yg lg best, tiap kali sy merajuk ajer, mesti aircond dia rosak hahahaha

rep... ko igt x? ko pun selalu ikut kitorang gi dating naik saga ni kan hahahaha

penah sekali, sy bawak saga ni, terus xcident ngan lori(lori hentam belakang, pasal sy bawak naik bukit x lepas hiks), abis kemek bonet dia, tp en.laloque cool jer x marah2 pun... legaaaaaa

dulu masa dok pakai saga ni, orang pandang kitorang sebelah mata ajer tau, keji sungguh la, tp kitorang apa kisah!, janji x mintak duit orang pun, dan sy x penah pun nak rasa down ke malu ke, malah sy bangga tau... kan papa kannnnn

dan lepas kitorang dah beli kembara, saga ni en.laloque bagi kat bapaknya pakai, sbb sian la mertua ku itu xde kereta, pakai motor saje, sebagai anak yg baik, prihatin sikit ewahhh...

Mama Alesha dan An-nisa Abriza

31 komen[s]:

@in said... [Reply to Comments]

kenangan yang sungguh indah tu.

Lily.Lulu. said... [Reply to Comments]

romentik gitew .. !!!

~LoVeLyZz CoRnErZz~ said... [Reply to Comments]

smlm tgk saga yg baru tuh...lawaa wooo...minat plakkk..nmpk besooo..

ghimau said... [Reply to Comments]

beli cash tak ingat tu :)

Mieza said... [Reply to Comments]

haah...klu kita susah org lgsg x pndg kita...apa pedulik dgn diaorg kan vp...janji bahagia..siap cintan cintun lg dlm keta saga nih...hehe

laloque said... [Reply to Comments]

huhuhuhu... kereta yg banyak jasa nyer tu. Walaupun dah berusia, tetap menjadi harta yang tidak ternilai. Kereta tu dah membawa aku seluruh Malaysia....

1999 - Gua beli Proton Saga (RM16k cash)

2004 - Gua beli Kembara (5 bulan pas kawen)

2008 - Gua beli Viva (genap usia An-nisa 10 bulan)

Tahun2 mendatang.. beli keta ape lak??? Pas nie beli keta besar la nampak nyer atleast 7 seater. Maklumlah keluarga mungkin makin bertambah!!!

kasutVincci said... [Reply to Comments]

kenangan mengusik jiwa tu.;)

Faizah_Haris said... [Reply to Comments]

hahaha
faizah pun ada kenangan terindah gak ngan kete SAGA erobek...dari bercinta...bertunang n kawen!!! pastu jual bli kenari....skang kenari pun letgo gak...tuko honda ct plak...lepas ni x tuko2 dahhh...cukuppp cukuppp!!

starstar said... [Reply to Comments]

alor ingt kengan lme lar plak..
per pon..
jnji kite idok kco idop org..
yer dak?
heheh

laloque said... [Reply to Comments]

lupe lak nak cite satu kenangan yg xmungkin dilupakan...

Hari gua nak akad nikah, gua sendiri drive keta gua - proton saga tu. Mak ayah ngan pak cik2 yg lain dah ckp, pengantin darah manis, maner leh drive sendiri keta, tapi gua degil.. gua nak drive gak keta tu, xmoh naik keta lain & nak drive gak sendiri..

hah!! kau, sampai jer area sebelum hentian R&R Nilai.. cermin keta proton tu pecah! nasib baik xkena muka drive a.k.a aku a.k.a pengantin... kalo tidak, gua akad nikah kat wad la... huhuhuhuu

Mak Su said... [Reply to Comments]

apsal bila merajuk je aircon rosak? ko geget geget aircon ker hapa? aiyo...ganazzznyer

eedany said... [Reply to Comments]

aiyooo...aircond pun ikut merajuk kah? Kenangan manis mengusik jiwa :)

ita.itu said... [Reply to Comments]

hehe lawak la krg berdua nyer citer..gelak beso aku nih

Red Mummy said... [Reply to Comments]

ha ah elok la ingat yg kita dulu penah susah..akak dulu pun pakai satria jer.

at least kita beli ngan hasil usaha kita x de le nak harapkan mak bapak ke, biar kita yg bayarkan utk mak pak..

so bila sok2 dah kaya jatuh terduduk x de lah rasa sakit coz kita dah tentu pakai keter biasa jer..

kan mah kan kan kannnn

Fozalin said... [Reply to Comments]

eh i pun penah deting naik saga tau.... erm tp saga tu dh jual la.... karer maroon ungu lai.... erm kalo ade scanner kite scan pic time berdeting naik saga ek heheheeh

pipiyapong said... [Reply to Comments]

apa lagi..pergi le dating naik saga tu balik..

Ziana said... [Reply to Comments]

aircond tuh pon tau majuk gak ek?
sesame majuk
:)

kenangan tuh kan zaimah!
:)

*SiRibenMerah said... [Reply to Comments]

salam..
wahhh, hebat kesahnye.. kete neh mmg bertuah la dapat satukan tuan nye... akak abaikan je psl org len..janji hidup hepi.. kalo nk dgr ckp org mmg smp sudah x puas ati..ade je x kena..kan..kan??..hehe.. janji skang org yg kutuk akak mesti terlopong intai kebahagiaan akak..wahhh, ayat i sgt baekk..hikss~ =)

p/s: saya da tukar link..hukss, ada penceroboh!!

Wynn Syarina said... [Reply to Comments]

Saga pon saga la mah.. Janji cash! Hengat senang2 ke nak dpt 16k tu? Aku dulu pon ala2 pakai kancil jers. Pastu naik pangkat sikit pakai savvy. Taun lepas, barula dpt pakai obersee punye. Skrg, dah takdo keto... Pinjam keto org yolah. Hah, camno?? sian aku mah... *ihiks

viruspadu said... [Reply to Comments]

@in,
sgt kenangan tau, wendu sama itu saga tau

lily,
sangat romantik awwww, bila igt balik mesti rasa nak tergelak tau

lovelyz,
mmg lawa banget saga batu tu tau, apa lagi sambar ler

viruspadu said... [Reply to Comments]

sein,
akak pun kagum pasal dia beli cash kan, huhuhuh...

meiza,
tu la pasal, kita susah orang2 yg kutuk tu lagi suka kan... janji kita bahagia gitu

kv,
mengusik jiwa raga hati limpa semua2 lah, hempedu bagai semua, tu yg kene buang hempedu tu hehehe

viruspadu said... [Reply to Comments]

faizah,
oh ada kenangan bersama saga gak ek, ala kenapa juai, sayang tau...
sekarang dia punya kete sgt hebat, jeles i ok

star2,
harus igt kenangan lama gitu kan, sekali sekala kene pandang belakang, tp betul, asal x susah kan idup orang kan kan

maksu,
megik kan, tiap kali merajuk jer aircond pun rosak, bila dah ok, aircond tu sejuk balik wahahaha, jgn biarkan diri anda disulubungi misteriiii

eedany,
aircond tu ada hubungan yg jitu ngan kite tau, cubit peha kanan peha kiri terasa gitu

viruspadu said... [Reply to Comments]

ita,
akak gelak beso hehe, x terbayang saya, akak ala2 cun+ayu tu gelak beso, mcm mana la gayanya kan hiks

kakred,
betul kak, asalkan kita beli atas usaha kita sendiri, mmg sgt berbaloi lah, sy dah merasa mcm2 dugaan dulu sampai sekarang, alhamdulilah sy kuat melaluinya

fozalin,
apa lagi tepek la kat blog tu, x sabo sy nak tgk

viruspadu said... [Reply to Comments]

pipiyapong,
mmg niat nak dating balik naik saga tu, tp masa tu x tahu mertua nak amik balik kete tu pukul bape, huhuhuh

ziana,
pelik kan aircond tu, kelako sungguh la

siribenmerah,
betul tu, kalu dorang tgk kebahagiannya ku harus la dorang histeria lepas ni... hahaha
oh dah ada penceroboh ek, ni mesti lalat ni, tp kalu blog dah ada lalat, maknanya u dah glamer maaaa hehehehe

viruspadu said... [Reply to Comments]

wyn,
nanti balik msia, konfem keto ko paling vogue sekali kannnn... raya ni balik kann... mesti nanti ko makin jelita gitu

Ceera said... [Reply to Comments]

andak memang kuat majuk, skit2 nak majuk... aircond tu pun naik menyampah, dia bukan nak majuk sama... saje kasik sabotaj tolong tuannye, hahahaha

atam pun pernah naik keta tu apa...

tapi kisah dating atam lagi best, naik bus... andak pernah ker???

viruspadu said... [Reply to Comments]

atam,
aircond tu sama2 merajuk ler, ko saje dengki andak kan hahaha

alah dating naik bas lagi la andak selalu...

andak paling igt si gula2 hacks tu ckp ngan andak "kak zaimah, pintu tu"

beh kurang gitu le ayat dia kan hahahaha

ciklycyber said... [Reply to Comments]

yer2!! aku igt lagik.. gue teman korang berdating.. aku pun rindukan bau keta tu.. hikhik.. ko igt x kt g klcc awal pagi gile.. semata2 lalok nak memerut kt sana dlu sebelum ke ulu yam..

viruspadu said... [Reply to Comments]

aku sgt ingt...

gi memerut kat klcc tu, sgt up standart kan hahahah

sweethOneY said... [Reply to Comments]

kenangan :)
ni yg x sabar nk tawen ni :P
haha..ape kaitan???

laloque said... [Reply to Comments]

oi! oi!... ape yg korang buat dakyah palsu pasal aku nie rep & mama!!! aku bukan g memerut la, aku g check jaga KLCC nak pastikan diorg wat keje jer... huhuhuhu







Related Posts with Thumbnails

Penafian @ Pemberitahuan

Kebanyakan entry adalah dikarang pada malam hari selepas anak saya tido dan akan di auto publish pada siang hari. So jangan ingat saya ni mcm takde kerja lain asik mengupdate blog okey, saya membizi keje. SEKIAN dimaklumkan.

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di viruspadu's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada viruspadu's blog. SEKIAN dimaklumkan sekali lagi

apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

^_^