Follow Viruspadu

Saturday, February 02, 2008

Percutian yg penuh dugaan...

Hai uols. Kitorg dah balik dari cameron dah nie. Percutian we ols kali nie banyak dugaan nyer. Memula 2, mlm sebelum we ols berangkat ke cameron Nisa diserang demam panas. Fever dia naik sampai 39c. Kul 11 mlm tu kitorg kejar kan dia ke Unit Kecemasan, HTJ. Pas doc masukan ubat dlm punggung dia dan mandikan ngan air sejuk fever Nisa turun. Pas dah bagi ubat demam sume we ols balik. Sepanjang mlm Nisa merenggek2 dan badan dia naik merah2 sbb kepanasan.

Mlm tu kitorg bincang nak teruskan atau tidak ke cameron tu. But pagi nyer Nisa dah aktif semula dan kitorg decide g jer la kan dlm kul 8 pg tu... mungkin Nisa dah ok kut. Pertengahan jln kat highway plus 2, Nisa meragam semula, dia merenggek + fever naik balik + xde selera makan. Kitorg wat keputusan pusing balik kat bukit mahkota and terus balik Rantau. Sampai Rantau, Nisa cergas semula. Dia mkn ngan banyak nyer, gembira xingat2 bila jumpa atok-nenek Rantau dia. Fever pun dah turun balik. Tengok dia dah ok semula, we ols decided, what the hack, terus kan jer la vacation trip nie.. kul 11 tghari kitor move on ke cameron. Sepanjang jln Nisa tido jer, igt dah ok la kut.

All the way along to cameron kitorg snap la 2-3 pic, and sampai kat cameron around 4.30 pm. Check-in kat Iris House & Hotel dan lepak2. Dlm kl 6 turun jenjln + snap pic + mkn + tk sayur + beli straw wit choc + etc... Maghrib balik semula bilik. Suddenly fever Nisa naik semula. Badan + muka bertukar naik merah. Fever naik 39.5c. Zaimah pulak ada tanda2 diserang sakit hempedu semula. God! both of my women of my life sakit nie... Tak leh jadi nie, kul 8.40 mlm tu sy wat keputusan cut-short our holiday trip!!!! Kemas apa patut, go to receptionist and check-out... mlm tu sy nekad... bawak balik these women home!!!

This is my second time, driving along jln Cameron - Tapah at night!!! My 1st time dulu, sy drive sorg2 jer... pastu sy janji xkan drive lagi ke cameron mlm2 ikut jalan Tapah... keje gile ooooooo... lain la kalo uols master drifting.... but this time, mau tak mau i have to do it... safety of my girls tu yg penting. If any thing happen, diorg admitted kat hospital cameron... lagi payah kang!!! gamble jer la drive turun memlm...

Alhamdulillah... we ols sampai Seremban 12.45 am tadi. Syukur selamat sampai. And Nisa sepanjang perjalanan tido but with sedikit merenggek2. Zaimah pulak mamai2 cause of ubat tahan sakit yg dia amik. Sampai rumah both of them terlentang.

I think, sy dah buat keputusan yg betul and sepatutnya kitorg xpergi pun cameron tu in first place. So this is our half day holiday trip yg penuh memorable event!!!!

p/s: korang tunggu jer tuan punya diri wat entry nanti pas dia dah sedar diri dari mabuk ubat...

Papa Alesha dan An-nisa Abriza

12 komen[s]:

oli_ole said... [Reply to Comments]

OMG!
papa nisa banyak-banyak bersabar ya!
semuanya pasti ada hikmah di sebaliknya!
semoga kedua-dua wanita yang disayangi semua orang tu cepat-cepat sembuh ya!

norsha said... [Reply to Comments]

Sabar itu separuh drpd iman..kta kadg kalut tp semua tuh perlukan semangat yg kuat..

angah said... [Reply to Comments]

hikhik..
dh terer ckp2 'uols'.. hahaha..

ita.itu said... [Reply to Comments]

mmg dugaan betul yer...sabor ye cik laloq

sweethOneY said... [Reply to Comments]

sabar yer..
xpe2..there's always a next time kan..
hope kak vp cepat sembuh ok..ngan nisa sekali..

Faina Arisya said... [Reply to Comments]

kim salam kat zaimah.. moga nisa dan zaimah cepat sembuh..

pearlEJ said... [Reply to Comments]

adehh... mcm2 betul dugaannya tuh... sabar2.. setiap dugaan ada hikmahnya tu... hope zaimah n si tecit yg comey tuh cepat sembuh.. aminn..

ija said... [Reply to Comments]

get well soon mmah..agaknya nak kena tunggu aku skali kot baru leh g holiday..hihi

li said... [Reply to Comments]

takpe sabar bro... dugaan... hope sume get well soon...

Ziana said... [Reply to Comments]

keputusan yg sgt bijak!!

get well soon nisa n zaimah!

Mieza said... [Reply to Comments]

sedeynya...mcm2 dugaan...sbr byk2 ya..semoga nisa n mamanya cpt sembuh..

fealize_eleanoer said... [Reply to Comments]

erkksss....

rasa2nye decision utk x gi cameron tu shud be made earlier !
:D

-->mase turun cameron tu nyanyi x lagu teriyaki boyz-tokyo drift? :D







Related Posts with Thumbnails

Penafian @ Pemberitahuan

Kebanyakan entry adalah dikarang pada malam hari selepas anak saya tido dan akan di auto publish pada siang hari. So jangan ingat saya ni mcm takde kerja lain asik mengupdate blog okey, saya membizi keje. SEKIAN dimaklumkan.

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di viruspadu's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada viruspadu's blog. SEKIAN dimaklumkan sekali lagi

apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

^_^