Follow Viruspadu

Tuesday, March 18, 2008

dugaan bawak kete semalam

semalam kan uols

masa sy amik nisa kat nursery dia, kan hujan renyai2

ok hujan tu bukan masalah nya hehehe...

sy parking mcm biasa la kat bawah atap, betul2 depan tangga nursery la, mcm biasa mmg itu la port nya

so lepas amik nisa tu, sy nak la gostan keluar, ada lah satu pasangan suami isteri ni dia nak amik anak dia jugak, laluan tu mmg la sempit kan, adeh... masa mmg bajek x kena la dorg ni, yelah kot yer korang dah nmpk guwe nak keluar gostan tu, elak2 la guwe ni, tp muka selambe dek ajer tau, sekali side mirror kembara terkena la tangan dia... aduh la haiii... sy rasa sgt la bersalahnya, cuai sungguh plak rasa tetiba, sy terus turunkan tingkap, dan say sori, sy rasa terkene sikit jer, dan dia sempat elak sikit2, x tahu la kalu sakit benor kan, sbb pelahan je kete nak gostan kan...

sori la wahai cik abang itu ye, sy rasa dia marah sgt la kot kat saya, sbb masa sy say sori tu, dia x toleh pun kat saya tau, malu i tau... huhuhuhuhuh

erm, itu satu kes,

lepas tu tgh sy bawak kete ni, dgn nisa nangis2 lg, adeh... sgt la dugaannya tau...

masa lampu ijo, sy jalan la, tetiba ada satu kete ni, dr arah yg lain la, konfem la time ni lampu dia merah ye tak, selamba jer jalan dengan laju plak tu, hampir berlanggar ngan saya ok, seb baik sy sempat tekan break, bodoh betul la, rerupanya belakang dia ada ambulans nenong nenong, tp ye lah kot ko nak laju sgt pun, x payah la pecut gaya mcm tu sekali, sgt bahaya ok, kalu ambulan tu yg pecut ok lg, ni kete yg xde kene mengena ni over pecut2 tau... geram

aku bawak anak kecik ni weiii... bahaya nyaaa.............

sampai rumah terus menggigil kaki + tangan sy, dah ala2 pakinson nak bukak kunci mangga pagar huh...

ni yg buat seram nak drive balik hari ni

xpe... ini semua dugaannnnn namanya... ewah... cubaan memujuk diri sendiri ni ahaks

Mama Alesha dan An-nisa Abriza

17 komen[s]:

angah said... [Reply to Comments]

aduss.. tu la namanya pengalaman.. len kali bertambah la confiden n berani bile drive.. x de makne parkinson2 nih.. huhuhu.. ko dh terer drive!!

Mieza said... [Reply to Comments]

kena slalu2 bwk keta biar cik abg duk sblh..takpe dpt pengalaman nih...:D

keta tu terkezut kot...tiba2 je siren bunyi...tu yg tertekan myk tuh...hiks...:p

Apapun hati2 key..vp bwk bdk...biar lambat asal slmt... ;)

Ceera said... [Reply to Comments]

ala andak nie, kalau laluan kita ijo pun, kena pandang kiri kanan gak wooooooo.. sebab ada gak keta2 yang giler cam nie, lampu merah pun nak sebat...

rilek ar...

nn said... [Reply to Comments]

haahla...vp...saya setujut ngan ceera....oleh itu silalah lebey berhati2 yea...

risanur said... [Reply to Comments]

semoga zaimah akan memandu dgn lebih baik lagi..kekadang tu bukan salah kiter pun...tapi belajar dr pengalaman..jgn takut2 tau :) chaiyo chaiyo!!

mama ranggie said... [Reply to Comments]

slow2 ar...

aku dulu pon gitu gak tp lelama,oklah...

kirana said... [Reply to Comments]

jgn seram ok..
tu asam garam bwk keta la tu..hehehe

umie_adam said... [Reply to Comments]

bisalah camtu emah..jgn amik pot sgt...janji emah dah ckp sori kan..

pasai keta yg menonong tu mmg kuang hajau betul la...takder kesedaran sivik tui la...
kalo sya mmg dia kene *^*^&*^79 la hehe

ESHAELYN said... [Reply to Comments]

huh saya pun terasa debaran dan gigilan itu....tp takpa vp pengalaman tu akan lebih menghandalkan vp untuk drive lagi pasni....

NONIE said... [Reply to Comments]

peh....mmg betul leh kena parkinson...hati-hati yach...biar lambat asal selamat...Nanti lama2 noks terrorlah..maks dolu2 pun berapa kali keta bapa maks jahanam dikejekan

Cikpid said... [Reply to Comments]

huhuhuhu..rileks laa kak VP..pengalaman tu..so, lain kali kite jadi alert sket..sy ni bw kete takat ni sy dh langgar tol..hahahha..sagat kerb n bagai2 lagi..

KV said... [Reply to Comments]

mah, seb baik tak jadi pape. Alhamdulillah.
Er..akak pn cam tu le, kalo jd apa2 masa drive mmg mengigil gigil. Dah la penakut tak hengat. Terus masa tu rasa takmo drive sendiri dah. Huhu. Teruk kan?

hOtMaMa said... [Reply to Comments]

hiks...lawar arr...yg parkinson tu tak bleh tahan tuuuu...sian kat ko kan...

Aleeya said... [Reply to Comments]

nasib tak jadi ape2 kan, careful next time..

edrina said... [Reply to Comments]

hmm..tu la kadang2 kita dah berhati2 tapi kesilapan org lain kita pulak yg kena..

okinokiyo said... [Reply to Comments]

zaimah, nisa nursery mana?nasya kat KTAK..tah2 sama....

*SiRibenMerah said... [Reply to Comments]

erkk..
saya sgt risau..
akak, ape2 pon jgn lepas selawat dr bibir..huhuhu..
kalo ape2 jadi pon, kne cool n calm..jgn panik..kalo x lagi hancusss..
take care ar sis..
incik laloque, upah drebar le utk wanita2 kesayangan dlm hidup anda ini..
*ngehhh* muahahahaha=P







Related Posts with Thumbnails

Penafian @ Pemberitahuan

Kebanyakan entry adalah dikarang pada malam hari selepas anak saya tido dan akan di auto publish pada siang hari. So jangan ingat saya ni mcm takde kerja lain asik mengupdate blog okey, saya membizi keje. SEKIAN dimaklumkan.

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di viruspadu's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada viruspadu's blog. SEKIAN dimaklumkan sekali lagi

apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

^_^