Follow Viruspadu

Wednesday, March 19, 2008

Teguran itu Baik

teguran itu baik, ye betul sy x menyangkalnya

sy amat menghargainya, tp biarlah cara yg betul

kenapa nak menegur sy, tp takut sgt nak letak nama? takut sgt ke? sy x buat musuh pun ngan sape yg menegur saya...

insyaAllah, satu hari nnt sy pasti akan berubah, doakan saya, doakan sy lepas solat, jgn la nak mengaibkan sy pulak, drp fotopages sy smpi la kat sini, suka sgt mengaibkan sy, kenapa ek?

kalu nak tegur sy, emel ajer saya, bukan susah sgt, saya tahu la, sy bukan insan yang baik, iman sy belum cukup kuat, tp sy x pernah lg nak mengaibkan orang mcm ni,

sy x tahu la apa yg org yg menegur sy tu fikirkan, tp xpe, sy x kisah pun,

pelan2 sy berubah ok, jgn la mengharapkan perubahan yg drastik dari saya, step by step...

sy xnak cari gaduh ngan sesape,

insyaAllah, sy terima semua teguran, tp biar kena pada tempatnya

Mama Alesha dan An-nisa Abriza

32 komen[s]:

cendawanintim said... [Reply to Comments]

VP,

Haaaipppp....apasal nih...

jangan sedey2 k...

Faizah_Haris said... [Reply to Comments]

lorr...mahhh...
nape nie? ishkkk....sabar laa...biasa laa mulut org kan...
susah nak tutup....
biar lah org nak kata....janji ati kita baik dan tau apa yg kita buat...ok!

Leeds Al-Malique said... [Reply to Comments]

just be yourself kak..

diorang yg nak menegur (mcm diorang bagus sgt lah kan) tapi sampai mengaibkan dan menyakitkan hati org ni, ape kes? takder keje lain ke?

kalau betul2 bagus, letak la nama..

sabar eh kak, :) be happy always

oli_ole said... [Reply to Comments]

tak payah hiraukan orang macam tu...
ni bukannya nak tegur...ni nak sakitkan hati...
biarkan aje...jangan dok simpan dalam hati...

laloque said... [Reply to Comments]

cara yg betul nak tegur... hantar direct teguran pada org yg kita nak tegur... guna email atau personal message (PM)... jadi nya kita tidak akan mengaibkan dia dikhalayak ramai... takut nanti, org yg kita nak tegur akan menjadi bertambah jauh...

dosa mengaibkan org hanya dapat diampunkan oleh org yg diaibkan itu terlebih dahulu kemudian baru minta ampun pada Tuhan (2 x mohon ampun)... sedangkan dosa org yg melakukan kesalahan yg kita nak tegur itu hanya pada Tuhan nya sahaja (1 x mohon ampun)...

nn said... [Reply to Comments]

vp..alahai..ape nih sedey2...xmola sedey2 nih...nanti ilang kecunnan mu itu....cenyum...

starstar said... [Reply to Comments]

lor...
npe nk aib2 kn org lak nih..
sabo yek..

Ziana said... [Reply to Comments]

saba zaimah..

mmg sometimes kite x nmpk kesilapan kite n perlukn teguran dr org sekeliling...
tp cara menegur mestilah cara betul..
and mcm awak ckp..teguran yg x aibkan org...

tp hakikatnye..
org telupa psl perasaan n maruah kite..
:(

eedany said... [Reply to Comments]

Sabar ya mah.

mungkin orang tu kurang mendapat didikan bagaimana untuk menghormati perasaan orang lain.

kalau nak tegur buatlah dengan cara baik bukan sampai nak mengaibkan orang pula.

Kita semua ada kelebihan dan kelemahan masing-masing. Apa yang baik kita jadikan teladan yang buruk jadikan sempadan...

.::WaNiE::. said... [Reply to Comments]

selalunya kalau menegur di khalayak ramai bukanla sbb dia nak menegur..tp mmg nak mengaibkan kot kan kak..

entahlah sy pun tak tau la..no komen..

u just b urself, if u do something tp tak ikhlas tak betul jugak betul tak kak

Kebod's Family said... [Reply to Comments]

lor sian nyer kawan aku yg sorang nih...jgn sedih2 ek.... teguran yg menyakitkan hati buang jer jauh... tak sekolah ler tuh org yg tegur tak membina tuh... geduusss... kebabooo....

mama ranggie said... [Reply to Comments]

lor..nape plak ni mah?

biar lantak die...

janji ko x nyusahkan die...

ni blog ko..

lelama diam la die tu...

ade gak spesis mcm tu kat sini kan?

Ixora said... [Reply to Comments]

Nape ni...? Lain je bunyi nya...sabar je la dengan setiap teguran...ambik mana yg baik je...selebihnya jadikan panduan.

sebol said... [Reply to Comments]

Atas sifat sebeginilah itulah virus padu dipilih menjadi menteri perlancongan.

Draf Kabinet Beras Padu

PuteriSatu said... [Reply to Comments]

ala ciannya mama nica nih...tak perla mah...orang boleh kata..boleh hentam kita apa sahaja...alhamdulillah je...tuhan tu maha adil dan maha bijaksana...biarla orang nak dengki dan kata apapun kat kita...banyakkan bersabar...tak de manusia yang sempurna dik dimuka bumi nih....setiap orang pasti akan melakukan kesilapan...tak de manusia yang sempurna dan tak punya dosa...akak sentiasa doakan yang terbaik untuk mah dan keluarga...tapi akak respect la...mah mesti nak marahkan...tapi mah tak melenting langsung kan...entry ni jelas membuktikan yang mah punya peribadi yang bagus...tak melenting dan marah-marah...akak cukup respect...bertuah nica punya mama yang berperibadi mulia...

pearlEJ said... [Reply to Comments]

manusia mcm tuh bukannya nk menegur, tapi mmg dlm hati yg bernanah tu ada niat nk mengaibkan org, mmg kerja org2 mcm neh nak menyakitkan hati org jerkkk.... berckp mcm laa derang tu PERFECT! tak der buat salah or dosa...

lantak jerkk laa kat org2 mcm tu imah, biar jerkk dia tanggung dosa2 dok menggaibkan org tuu... org yg tak der life mmg mcm tukann.. hobi derang suka mengumpul dosa.. lagi berat lagi derang suka..

newrin said... [Reply to Comments]

alahaiii terlalu busy sampai tak tahu ujung pangkal

nway, just ignore whatever people said..as long as u know what is best and right for u.. lgpun bkn diorg yg kasi mkn kat u..kalau u layan diorg lg diorg ni menjadi2

relax k, kalo pressure2 ingat muka nisa sure hati senang

Mak Su said... [Reply to Comments]

aik? naper ni? mak su masuk wrong timing ker....

fealize_eleanoer said... [Reply to Comments]

haa?

sape org tuh???

meh sini bagitahu aku...

nak sepak die laju2...

risanur said... [Reply to Comments]

banyakkan bersabar zaimah...biarlah org tu dengki mendengki asalkan hidup zaimah dlm keadaan gembire...buat tak kisah je..senyum selalu.. :)

ita.itu said... [Reply to Comments]

sabo vp..sabo

~LoVeLyZz CoRnErZz~ said... [Reply to Comments]

tego tuh maknernyerr....atlease ader gak yg peduli...

Red Mummy said... [Reply to Comments]

telah kulalui segala apa yang kau lalui....

one thing, do remember

kita ada laki, kita ada anak, kita ada family, kita ada kerja

selagi mereka ada di sekeliling kita, yang kat luar tu x berhak nak menyibuk. ok tegur x per, but guna otak akal lah kalo nak tegur

aku ckp hangin ngan yg baling batu sembunyi tangan ni

sbb aku dah kenalah aku beli domain sendiri, ha, terus dema2 ni diam. x geti pulak nak datang menegur jadi lalat kan

...$weE+ 666... said... [Reply to Comments]

protege ku sayang...

cant really predict what this entry all about but YES, some people are simply assholes! whatever happen, be strong and think on the bright side instead.

by any chance if u need someone to talk to... u know where to find me, kan? take good care tau!!!~

*SiRibenMerah said... [Reply to Comments]

akak..
biarkan diorg tuh..
abaikan...
akak lagi kenal diri akak sendiri daripada diorg sume..
biarla diorg terjun dengan labu2 mereka..
akak just be ego n stand ngan ape yg akak nak..
saya sokong akak dari belakang...
chayok2...
layan lagu jiwang yek..
hehehehe=P

one love said... [Reply to Comments]

i can guess what kind of teguran yang sampai...
tahan jelah!
mulut orang, bukan mulut tempayan...
mana boleh tutup?

hahahaha... tahan jelah... kata padu terhadap virus! hahahahhaha...

kalau tgk awak nie, muka selamba, tulisan pun selamba, mesti leh tolak ke tepi semua!

Rozalizda Liz said... [Reply to Comments]

sabar jela..mmg sakit hati kalo org ckap mcm tu..then letak `anonymous' ..takot kot..takot kite tauu..tp Allah pon tau gakkan?sy dah kene jugak..tp buat derkk je..
but deeeeeepp inside my heart..rase nak sepakkkkk je mereka itu..ahaha

sabar..mak saye cakap...tak luak pon kalo kite sabar!btol kan

~eiyra~ said... [Reply to Comments]

apa kes? aduhaii.. ada je..

CTNIKfamily said... [Reply to Comments]

salam...saya dh lama ikuti ur blog...besh baca cete awk yg mcm2 tuh...anyway,pasal teguran tuh,biarknla sb awk tak kenal dia kan..janji awk bhagia.sb buat blog ni satu kepuasan..kalau awk nk kunci blog ni,jgn lupa invite saya yek...

Aleeya said... [Reply to Comments]

kenapa ne..aiseh tetinggal lak ..hehe, sape yg mengaibkan awk ni..siannyer, x baik ler org tu...mcm le org tu perfect sgt...

Lenny said... [Reply to Comments]

zaimah.. saya rasa saya paham camana perasaan awak... sbb saya pon sama je kene camtuh...

yg pelik tuh.. nak tegur.. tapi.. tak nak letak nama.. tapi dok buat comment kat blog la.. kat fp la .. cam tak tau email kita seme apa kan?

kalau sekali takper.. ini ada few times kene... mmg paham sangat apa zaimah rasa...

sabarla... mulut org sama jari yg type tuh.. kita tak bleh control.. biarkan je la..

(padahal makan hati kan?)

mummysyafie said... [Reply to Comments]

saya tertinggal entry ke vp? nape nie erkk..

walau apa pun..sabar lah vp..saya tahu awak wanita cekal







Related Posts with Thumbnails

Penafian @ Pemberitahuan

Kebanyakan entry adalah dikarang pada malam hari selepas anak saya tido dan akan di auto publish pada siang hari. So jangan ingat saya ni mcm takde kerja lain asik mengupdate blog okey, saya membizi keje. SEKIAN dimaklumkan.

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di viruspadu's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada viruspadu's blog. SEKIAN dimaklumkan sekali lagi

apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

^_^