Follow Viruspadu

Sunday, April 06, 2008

cubaan membuat pancake segera

jgn cobak-cobak uols nak mengelakkan saya okey... lalalalala

hari tu, masa adik saya zack-u dok lepak2 rumah saya kan, sy adalah beli tepung pancake segera ni ha, suh adik sy masak sendiri wat sarapan kalu pepagi lapar, tp haram dibuatnya, lebih baik dia layan cococrunch yang senang dimakan terus itu ye tak, hiks

so lapar2 pagi ni, sy ternampak la kotak pancake yang berusik ni, ter ter terpaksa la saya mencuba menerai membuat pancake ini,

biasanya en.laloque yang dok buatkan hehehehe... dia terer sikit bab2 ni

pancake pandan lagi yu, warna dah cantik dah ni, rasa belum tentu menepati citarasa lidah ku kan


bancuh tepungnya x lah sesusah mana, masukkan air terussss sajak, senang kacang goreng ajer uols, dan tambah telur sebijik, kaco kaco dan kaco... eleehhh... senang sangat... (seb baik ada arahan kat belakang kotak hiks)

budak comot yang sibuk nak tolong

adeh seksa betul la, baru nak wat pancake uols, kalu nak masak nasi ayam ke, nak masak rendang ke, harus la mak pitam okeh, si nisa ni, boleh x orang nak nak bancuh tepung masa tu la dia nak meraung nak dukung, uwaaaa... mama pun nak nangis la mcm ni... help help help... papa cepat la balikkkkkkk... (en.laloque xdok masa ni)

okeh2, segala dugaan dan rintangan dpt saya hadapi dengan hati yang tenang (kononnnn), hiks...

panaskan kuali

dan tepekkkk ke dalam kuali

pastikan api yang sederhana yer ols, kawal kepanasan supaya pancake anda tidak hangus

tidak hangus seperti cubaan pertama pancake saya hahahahaha...

ni sume salah nisa la ni, kaco mama... hahahahaha salahkan anak lagi yu... untuk menutup kebengongan sendiri lalalalalala

gambar pancake itu tiada yer, sbbnya saya rasa mcm, MALUUUUUUUUUU nak tayang hahahaha... tp rasa dia sgt sedap kan en.laloque kan (berani la ckp x sedap!)

Mama Alesha dan An-nisa Abriza

10 komen[s]:

cendawanintim said... [Reply to Comments]

wah, terer..terer..

laloque said... [Reply to Comments]

sedaaapppppppppp

Ceera said... [Reply to Comments]

eh, andak pun masak hangus ker??? muahahahaha...

Yatie said... [Reply to Comments]

tak suka wat pancake... tapi suka makan pancake... sedapppppp

sweethOneY said... [Reply to Comments]

hehe..

xpe2..practise make perfect..lalalala

Akinogal said... [Reply to Comments]

See Please Here

viruspadu said... [Reply to Comments]

atam,
andak masak hangus tak sehitam hangus ko hahahaha

PuteriSatu said... [Reply to Comments]

nampak kat dalam kuali tu mang sedap....kira sedapla tu....klu nica makan laju je...kira sedap la tuh...

tinkerbell said... [Reply to Comments]

hahaha,,,
cayalah kak vp...
nanti bolela.. buat pastries ke..
cake pula..
eehehe
a good start

The Pisces Man said... [Reply to Comments]

Eh, sekali pandang mcm kenal, 2 kali pandang rasa tak sure plak, 3, 4 , 5 kali pandang (pandang aja ya, bukan tenung), confirm tak pernah jumpa b4 this.

Anyway, makasih sbb visit blog I & puji anak I. Anak2x u pun comel2x belaka.. siap ada gambo mak bapak time kecik2x lagi..







Related Posts with Thumbnails

Penafian @ Pemberitahuan

Kebanyakan entry adalah dikarang pada malam hari selepas anak saya tido dan akan di auto publish pada siang hari. So jangan ingat saya ni mcm takde kerja lain asik mengupdate blog okey, saya membizi keje. SEKIAN dimaklumkan.

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di viruspadu's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada viruspadu's blog. SEKIAN dimaklumkan sekali lagi

apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

^_^