Tuesday, April 08, 2008

Episode 1 : u pink my heart

cheh... main episode2 la plak kan... sedar x sedar dah hampir 5 tahun saya mendirikan rumah tangga bersama insan tersayang

nak flash back balik pada tahun 1999 (masa ni saya 1st year, 1st sem degree)

masa ni saya join kelab kenu meniaga masa hari konvokesyen

malam itu, sedang seorang gadis dibuli oleh geng2 kenu ewah...
"sudah2 la tu woiii, pulangkan lah balik belon dia tu",
masa ni saya x toleh langsung wajah dia, saya cuma dengar suara jer, eksen ko saje jual mahal sikit xnak tgk hahahahaha, mcm kanak ribena ajer main belonkan, masa ni ramai sgt orang jual belon, belon itu sape yang hadiah kan dekat saya, jeng jeng jeng!

pagi itu, saya lihat berjambak2 bunga di atas meja kat gerai kelab kenu, dan hati saya berbisik
"sape abang laloque ni, apsal semua bunga nama dia ni, glamer sangat ke mamat ni huh" dengan perasaan yang jaki dan menyampah tu hahahahaha

dan petang2 itu di bilik kelab
sedang saya dan geng2 tengah nak goreng naget ke pisang ntah, lupa dah, sekali ada la itam2 sikit kan... hahahaha nampak sgt kantoi bab2 masak ni, datang la seorang mamat yang saya x penah tgk muka dia pun, saya ni kalu x penah tgk muka orang kim salam la nak sengeh2,
"eeeeeeeee, sape yang masak hangus ni, mcm mana nak kawen ni, xde sape nak buat bini"

geram giler saya masa ni, terus tarik muka, dalam hati saya berkata2 lagi
"ek eleh, biarlah, ntah sape nak kawen ngan dia, nyampah, kalu ensem xpe jugak" terus sy benci ngan mamat ni

dan habis lah musim/cuti konvo utk semester ini.
.....

bersambung...

(ceera wat cerita kisah cinta, saya pun sibuk nak buat hahahahaha)

Mama Alesha dan An-nisa Abriza

24 komen[s]:

~mama ranggie a.k.a eira~ said... [Reply to Comments]

wah...edisi flashback ke ni?

ok gak tu,teruskan...aku pon nak gak mcm ne hubby ko berjaya tackle ko nih...

;)

pearlEJ said... [Reply to Comments]

wahhhhhh gitu kannn.. cpt2 laaa update lagi, neh yg buat tak sabaq nk baca neh.. :D

laloque said... [Reply to Comments]

ooii... ooiii... nie cam dari diari mama jer nie...

cendawanintim said... [Reply to Comments]

lor...bila sambungan nih...

NONIE AZIZ said... [Reply to Comments]

nanti sambung tau...macam best jeeeee...

a-Mie-liE-ArE said... [Reply to Comments]

cepat-cepat.. tak saba nak baca ni.. en laloque.. jangan ganggu.. kami nak tau gak ayat-ayat hang nak ngurat vp ni

Mommy Lily said... [Reply to Comments]

telenovela yee...

kita x sabar nk tunggu sambungan nih...camana la agaknya ngorat anak dara nie en laloque? susah ke...?

**happy belated birthday en laloque**

[Me, I & Myself] said... [Reply to Comments]

huhu..saspen toll..
erm~ bufday kita sama tarikh ngn en laloque..
sesamibil beli hadiah kat dia tu, bli la kt kite skali.. ngeh.. ngeh.. ngeh..
:p

Ceera said... [Reply to Comments]

oi oi.. kalau nak buah kisah cinta cam atam.. kena ada gambar hokey..

hahaha.. gambar abngndak dulu sangat menyeramkan, kalau ingat balik.. leh pecah perut ooooooooo...

Lenny said... [Reply to Comments]

cepat sambungg.... nak baca!! heehheheh

edrina said... [Reply to Comments]

menarik ni... tak sabar nak tunggu sambungan ni ehehehe

meen said... [Reply to Comments]

lorrr..ada telenovela rupanya kat sini..hihi harus la singgah lagi nak tau episod seterusnya ni..

syahed© said... [Reply to Comments]

oiks..cam best jek..

*SiRibenMerah said... [Reply to Comments]

ahahaha..
cepat update..
walopon bizi mengasuh i tetap singgah sini tau =P

sweetheart said... [Reply to Comments]

xder sambungan lg ker ni..awai msk ingat nk baca sambungan hiks..

laloque said... [Reply to Comments]

peristiwe aku menyelamatkan seorg dara yg belon nyer dirampas oleh seorg jejake jahat... cam super hero lak!!

haja said... [Reply to Comments]

muehhh...sgt syok baca kisah cinta org nie..leh wat novel...klau diterbitkan arus den boli...hehehe

kirana said... [Reply to Comments]

cepat sambung..jgn iklan lama2 sgt :)

PuteriSatu said... [Reply to Comments]

wah..best citer nih...memang best...leh buat buat telemovie...atau filem...cepat sambung mah..akak nak baca ni..

starstar said... [Reply to Comments]

baik,
saye tggu smbgn..nye..
:)

peej said... [Reply to Comments]

wahhh..bestnye...sikit je die bagi...mcm nih lama nak tunggu satu season habis..satu hari satu episode ke?huhu..

syiok nih..cepat sambung..a ah la, betul ckp ceera..sile la tepek gambar sekali..mesti lg syiok..

aRa said... [Reply to Comments]

best²...kisah cinta ni...agagaga

sweethOneY said... [Reply to Comments]

jeng2
siapakah mamat itu??

sy dah taw!!

:P

kobin said... [Reply to Comments]

cam ne andak wat sume ni??

banyak gle haha

Related Posts with Thumbnails

Penafian @ Pemberitahuan

Kebanyakan entry adalah dikarang pada malam hari selepas anak saya tido dan akan di auto publish pada siang hari. So jangan ingat saya ni mcm takde kerja lain asik mengupdate blog okey, saya membizi keje. SEKIAN dimaklumkan.

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di viruspadu's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada viruspadu's blog. SEKIAN dimaklumkan sekali lagi

apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

^_^