Tuesday, April 08, 2008

Episode 1 : u pink my heart

cheh... main episode2 la plak kan... sedar x sedar dah hampir 5 tahun saya mendirikan rumah tangga bersama insan tersayang

nak flash back balik pada tahun 1999 (masa ni saya 1st year, 1st sem degree)

masa ni saya join kelab kenu meniaga masa hari konvokesyen

malam itu, sedang seorang gadis dibuli oleh geng2 kenu ewah...
"sudah2 la tu woiii, pulangkan lah balik belon dia tu",
masa ni saya x toleh langsung wajah dia, saya cuma dengar suara jer, eksen ko saje jual mahal sikit xnak tgk hahahahaha, mcm kanak ribena ajer main belonkan, masa ni ramai sgt orang jual belon, belon itu sape yang hadiah kan dekat saya, jeng jeng jeng!

pagi itu, saya lihat berjambak2 bunga di atas meja kat gerai kelab kenu, dan hati saya berbisik
"sape abang laloque ni, apsal semua bunga nama dia ni, glamer sangat ke mamat ni huh" dengan perasaan yang jaki dan menyampah tu hahahahaha

dan petang2 itu di bilik kelab
sedang saya dan geng2 tengah nak goreng naget ke pisang ntah, lupa dah, sekali ada la itam2 sikit kan... hahahaha nampak sgt kantoi bab2 masak ni, datang la seorang mamat yang saya x penah tgk muka dia pun, saya ni kalu x penah tgk muka orang kim salam la nak sengeh2,
"eeeeeeeee, sape yang masak hangus ni, mcm mana nak kawen ni, xde sape nak buat bini"

geram giler saya masa ni, terus tarik muka, dalam hati saya berkata2 lagi
"ek eleh, biarlah, ntah sape nak kawen ngan dia, nyampah, kalu ensem xpe jugak" terus sy benci ngan mamat ni

dan habis lah musim/cuti konvo utk semester ini.
.....

bersambung...

(ceera wat cerita kisah cinta, saya pun sibuk nak buat hahahahaha)

Mama Alesha dan An-nisa Abriza
Related Posts with Thumbnails

Penafian @ Pemberitahuan

Kebanyakan entry adalah dikarang pada malam hari selepas anak saya tido dan akan di auto publish pada siang hari. So jangan ingat saya ni mcm takde kerja lain asik mengupdate blog okey, saya membizi keje. SEKIAN dimaklumkan.

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di viruspadu's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada viruspadu's blog. SEKIAN dimaklumkan sekali lagi

apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

^_^