Friday, April 11, 2008

Episode 3 : U pink My Heart

1999 @ 1st year

masa metrik saya ada geng, so geng2 metrik itu la adalah geng2 saya masa 1st year, tp course weols semua dah lain2 lah, ikut bidang ketereran memasing, (cheh terer katanya kan)

jijah, muni, yada, zila, gee, isma, aishah (yang saya x sebut tu jgn kecik ati yo)

ini lah geng2 saya dulu

walaupun kolej penginapan weols lain2, walaupun kolej jauh2, weols tetap berjanji akan tetap bersama gitu, chewah... geng weols ni siap ada nama lagi okey... hahahaha kalu fikir2 balik poyo jer lallalala namanya geng "OMBAK LALINA" hahahaha kelakar kan, siap ada t-shirt sendiri lagi, t-shirt gambar weols

jd, petang2, xtvt weols biasanya turun tasik guthrie, jogging,

sedang2 jogging2 tu, cik muni ajak la weols try main kayak, dlm malu2 tu, weols pun tanya la kat abang2 yang jaga rumah kayak tu, yes... dibenarkan uols... selama ni masa metrik dok tgk2 teringin2 nak try, akhirnya dpt jugak...

sehari main kayak, dua hari main kayak, tiga hari main kayak, lelama best pulak,

cik muni sangat minat, jadi dia ajak la semua daftar jadi ahli, weols dulu sgt sehati sejiwa tau, sorang nak, semua mesti support member, jd weols daftar beramai2 gitu,

so tiap2 petang, wajib la weols turun tasik main kayak,

satu petang itu, ada seorang abang kayak tu ajak lepak2 bilik kelab, weols mula2 malu2 sgt, tp join jugak lah, sbb ramai2 xlah malu sgt kan,

daya tarikan kelab kenu ni sgt kuat tau, sbb ahli2 sgt sporting, dan sgt mesra, jadi lama2 weols ketagih nak gi hari2, tiap2 malam mesti pegi, so sape nak cari saya, dtg ajer bilik kelab, konfem ada punya, then dpt la gelaran "makmah kenu" hehehehe... (gelaran dari member2 bukan ahli kelab kenu)

2000

di malam AGM kelab kenu.

seorang abang senior dipanggil untuk berucap...

"Assalamualaikum... saya selaku penasihat kelab... bla bla bla... "

dalam hati saya, eh ini la budak yang aku menyampah ni, sape dia ek, apsal dia kene berucap plak, heeeeeee meluatnya... ckp x reti benti agaknya mamat ni (en.laloque sampai sekrang, kalu bercakap susah nak benti hahahaha)

lepas habis majlis itu, weols semua lepak2 bilik kelab, dan mamat ni adalah sekali, saya mcm biasa lah wat sombong sendiri kan... (tp muka ttp sengeh2)

tp saya tgk, semua senior2 saya, suka sgt ngan mamat ni, asik sebut nama dia, kemana dia pegi orang ikut, kalu dia bercakap, semua orang diam dgr, lepas dia cakap dia jugak cakap, lepas dia, dia, orang lain dengar ajer (kuat bebel sungguh la hahaha, ampun papa)

dalam pada tu, saya dah mula bertukar tanggapan terhadap dia

"BEST agaknya mamat ni ek" saya mula memerhatikan dia dari jauh... chewah

"oh kak **** tu awek dia rupanya, lawa gak ek, pandai dia cari awek"

selang beberapa minggu selepas itu

tetet tetet

"Hai, buat apa tu?"

saya mendapat sms daripada seseorang

~ bersambung

Mama Alesha dan An-nisa Abriza

25 komen[s]:

ArELeEz AdNaN said... [Reply to Comments]

down memory lane tuh!!! cayo la! continue, plzz.. xsabor nih! heh heh..

~mama ranggie a.k.a eira~ said... [Reply to Comments]

hubby ko ke yg sms tu?

chait,masa tu kan dah awek?

berani oooo!

laloque said... [Reply to Comments]

hahahaha... tersingkap sudah kenangan lame... gue dijemput untuk merasmikan AGM kelab kenu mase tu...

tulip said... [Reply to Comments]

alahai bersaambung pulak..
cpt2 sikit sambung kak vp..

laloque said... [Reply to Comments]

ira... gue sms pas dah break off la... mase tu gue tgh mancing ikan kat kolam ikan air tawar pandan mewah (sekang dah jadi sekolah pulok tapak kolam tu!!)... tetiba gue teringat awek bernama mmah tu dok kg cheras baru time dok melayan ikan mase tu... tu yg sms tu... hahahaha

Ceera said... [Reply to Comments]

masa mula2 jumpa abang laloq, atam pun tak suka dia, ten ten ten...

laloque said... [Reply to Comments]

tapi sekarang... abgdak adalah abg ipar atam yg paling best sekali... tul x tam??? ngaku la... memalu lak

.::WaNiE::. said... [Reply to Comments]

hihihi..makin interesting nih:P

Aqil's Mummy said... [Reply to Comments]

haikh...lambatnya nak tunggu ending story ni....cik vp..den lastday hari ni minggu dopan dah kek company baru..entah ado internet connection ke tak...nanti tak dapek den nak tahu finishing cerita cinta mu ini..cik vp...

peej said... [Reply to Comments]

wahhhh...cepat la sambung..x sabar nak tau nih...mcm dah tggu telenovela lak..berdebar je..

pandai tau die nih stop kat tempat yg ala2 mendebarkan gittew..

kirana said... [Reply to Comments]

leh wat novel ni

darling elle said... [Reply to Comments]

U nie ex-uum, what year, tasik guthrie very memorable,teringat lepas jejalan and bagi ikan makan, on the way balik kolej tapau nasi kerabu dulu, fuhhhhhhhhhh, mmg kenangan mengusik hati betul!!!

PuteriSatu said... [Reply to Comments]

yang sms tu mesti mr laloque...cepat dan tepat je...agaknye dah terpikat la tu kan mah..baru break off ada ati dah nak ngorat ek...

ita.itu said... [Reply to Comments]

tetet..tetek,,ingat nenen td..hehe..

Cikpid said... [Reply to Comments]

alamak akak ni stop crita cam drama laa..cpt2 sambung..sy lyn abis cite ni..hahahhahah..best2..kalo lagi best akak letak laa gmbr2 zaman dolu2 akak tu..

angah said... [Reply to Comments]

kisahnyeee... mmg la mmat ni mmg byk membebel masa AGM tu.. ntah ape ntah.. tp byk cerita menarik dia citer..

nani said... [Reply to Comments]

wah mmah semakin menarik citer telenovela nie...huhuu...cepatla update pjg2 ckit2. nak menyampuk ckit leh...sy dok dpn bilik mmah time matriks dulu n selalu lepak dlm blk dia best woooo....
kenangan mengusik kalbu la plak..hehee

Ceera said... [Reply to Comments]

erm, skang abangndak ok la... tak la best sangat, ahaks... tapi bab belanja makan paling best, hahahaha...

Aleeya said... [Reply to Comments]

cpt la sambung yg..tak sabo nak tau kisah seterusnye ..ececehhh cam citer korea lak hu hu

Puan Honey said... [Reply to Comments]

oh.. encik laloque nih memang fames dedulu kat uum.. dia adalah my senior eh ke sama batch.lupa ar...

laloque said... [Reply to Comments]

puan honey...

dak uum gak ke... bacth bile?? saya matrik uum 92/94... degree 94/98.. konvo 99...

femes ke?? malu ai... tapi bile ingat balik jaman tu, setiap kali ada request day (cam velentine day, apple day, friendship day, aisec day dll) paling koman akan dapat 15-20 goodies request day tu dari SA (secret admirer!!!)... ayat nak jeleskan mini aku nie... hahahaha

[Me, I & Myself] said... [Reply to Comments]

vp..
akak yg mana satu ek..?
susah wooo nak cam..

haja said... [Reply to Comments]

xsabo nye nk tau citer sumenye...copeklah ha...jeng jeng

Puan Honey said... [Reply to Comments]

laloque.
oh. jadi saya ni ur junior, grad 2000. masa my 2nd year kot penah join xpdc pi kenyir lake.. sebab tu kenal u and bebudak kenu lain.. tapi i tak active join kelab pun.. so tak kenal puan VP nih lagipun rasanya puan VP nih my junior..

saya tak tipu.... said... [Reply to Comments]

episod 3 baru n so potong stim memanjang bersambung!!pandai ko VP, kasi pembaca dilanda ketidaksabaran tuk terus membaca...keep up the gud work!

Related Posts with Thumbnails

Penafian @ Pemberitahuan

Kebanyakan entry adalah dikarang pada malam hari selepas anak saya tido dan akan di auto publish pada siang hari. So jangan ingat saya ni mcm takde kerja lain asik mengupdate blog okey, saya membizi keje. SEKIAN dimaklumkan.

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di viruspadu's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada viruspadu's blog. SEKIAN dimaklumkan sekali lagi

apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

^_^