Friday, April 11, 2008

Episode 3 : U pink My Heart

1999 @ 1st year

masa metrik saya ada geng, so geng2 metrik itu la adalah geng2 saya masa 1st year, tp course weols semua dah lain2 lah, ikut bidang ketereran memasing, (cheh terer katanya kan)

jijah, muni, yada, zila, gee, isma, aishah (yang saya x sebut tu jgn kecik ati yo)

ini lah geng2 saya dulu

walaupun kolej penginapan weols lain2, walaupun kolej jauh2, weols tetap berjanji akan tetap bersama gitu, chewah... geng weols ni siap ada nama lagi okey... hahahaha kalu fikir2 balik poyo jer lallalala namanya geng "OMBAK LALINA" hahahaha kelakar kan, siap ada t-shirt sendiri lagi, t-shirt gambar weols

jd, petang2, xtvt weols biasanya turun tasik guthrie, jogging,

sedang2 jogging2 tu, cik muni ajak la weols try main kayak, dlm malu2 tu, weols pun tanya la kat abang2 yang jaga rumah kayak tu, yes... dibenarkan uols... selama ni masa metrik dok tgk2 teringin2 nak try, akhirnya dpt jugak...

sehari main kayak, dua hari main kayak, tiga hari main kayak, lelama best pulak,

cik muni sangat minat, jadi dia ajak la semua daftar jadi ahli, weols dulu sgt sehati sejiwa tau, sorang nak, semua mesti support member, jd weols daftar beramai2 gitu,

so tiap2 petang, wajib la weols turun tasik main kayak,

satu petang itu, ada seorang abang kayak tu ajak lepak2 bilik kelab, weols mula2 malu2 sgt, tp join jugak lah, sbb ramai2 xlah malu sgt kan,

daya tarikan kelab kenu ni sgt kuat tau, sbb ahli2 sgt sporting, dan sgt mesra, jadi lama2 weols ketagih nak gi hari2, tiap2 malam mesti pegi, so sape nak cari saya, dtg ajer bilik kelab, konfem ada punya, then dpt la gelaran "makmah kenu" hehehehe... (gelaran dari member2 bukan ahli kelab kenu)

2000

di malam AGM kelab kenu.

seorang abang senior dipanggil untuk berucap...

"Assalamualaikum... saya selaku penasihat kelab... bla bla bla... "

dalam hati saya, eh ini la budak yang aku menyampah ni, sape dia ek, apsal dia kene berucap plak, heeeeeee meluatnya... ckp x reti benti agaknya mamat ni (en.laloque sampai sekrang, kalu bercakap susah nak benti hahahaha)

lepas habis majlis itu, weols semua lepak2 bilik kelab, dan mamat ni adalah sekali, saya mcm biasa lah wat sombong sendiri kan... (tp muka ttp sengeh2)

tp saya tgk, semua senior2 saya, suka sgt ngan mamat ni, asik sebut nama dia, kemana dia pegi orang ikut, kalu dia bercakap, semua orang diam dgr, lepas dia cakap dia jugak cakap, lepas dia, dia, orang lain dengar ajer (kuat bebel sungguh la hahaha, ampun papa)

dalam pada tu, saya dah mula bertukar tanggapan terhadap dia

"BEST agaknya mamat ni ek" saya mula memerhatikan dia dari jauh... chewah

"oh kak **** tu awek dia rupanya, lawa gak ek, pandai dia cari awek"

selang beberapa minggu selepas itu

tetet tetet

"Hai, buat apa tu?"

saya mendapat sms daripada seseorang

~ bersambung

Mama Alesha dan An-nisa Abriza
Related Posts with Thumbnails

Penafian @ Pemberitahuan

Kebanyakan entry adalah dikarang pada malam hari selepas anak saya tido dan akan di auto publish pada siang hari. So jangan ingat saya ni mcm takde kerja lain asik mengupdate blog okey, saya membizi keje. SEKIAN dimaklumkan.

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di viruspadu's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada viruspadu's blog. SEKIAN dimaklumkan sekali lagi

apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

^_^