Follow Viruspadu

Tuesday, April 22, 2008

Kenapa "V|ru$p@dU"

kenapa yer saya punya nickname viruspadu

ye kenapa?

sape yang mula2 bukak atau tengok nickname saya mesti memula ingat saya ni lelaki kan, lepas tu rasa ingin tahu dan nak klik tengok sape la viruspadu ini hihihihihihi... betul tak? (hahaha perasan nya aku)


adakah saya sekejam "virus" yang suka merosakkan pc, menyelowkan pc, menjahanamkan pc?

atau saya "virus" yang membuatkan anda kena jumpa doktor

tapi yang pasti saya bukanlah virus C.I.N.T.A yang membuatkan orang angau

gitu... gitu...



ianya bermula begini

saya sebelum ni create email accout menggunakan hotmail pada tahun 1998... ha hambek ko, tahun pun ingat lagi yer, yelah masa ni saya baru masuk matrik katanya... saya create mmah2000@hotmail.com. advance kan, belum tahun 2000 saya dah buat dah...

lepas beberapa ketika, almaklumlah zaman dulu kan sangat susah nak bukak emel, paling boleh pun bukak kat lab atau pergi CC kan, itu pun hazab tau, CC manjang penuh ngan umat dah tu pulak slowwwwwwwwwwwwwww yang amat, rugi duit sungguh la haiiii

akibat lama tak bukak, saya terpaksa la bukak email lain, masa ni email yahoo lah yang paling glamerssss sekali


buat yang taktahu, saya dulu amik course IT tau, kat UUM sem 4 kita dah boleh pilih pengkhususan (majoring) bidang yang kita minat, masa tu cuma ada 4 pilihan sahaja, information management (IM), Network, Multimedia dan Artificial Intelligent (AI).

dulu saya sangat minat programming, sebab itu saya pilih AI, saya sanggup tinggalkan geng2 semata2 nak amik AI, ramai jugak kawan2 yang nasihatkan saya AI ni x best dan susah, tp MINAT kan... kalu MINAT apa2 pun boleh ye tak, dan alhamdulilah... saya boleh bawak AI tu

rasanya dulu kalu ada major in network security konfem saya pilih hehehehe sebab ape tau, dari dulu saya suka berangan saya terer buat virus ke spam ke, dan dari dulu saya suka je try and error macam mana nak skodeng PC orang dari jauh hahahahahaha, tp tulah... tak pulak saya pilih major network kan, sebab saya tengok belajar network ni macam belajar wiring jer hahahaha bodohnya akuuuu hahahahahaha



disebabkan minat saya tu lah, dan angan2 saya tulah, masa saya create account email saya pada tahun berapa ek, 2000 ke? konpius sikit, terlintas perkataan "virus" itu, dan perkataan "padu" tu saje la saya letak bagi nampak ganas sikit... ganas sangat la konon hahahahaha

sejak tu, semua ID saya, saya akan pakai "viruspadu"

sekian... terima kasih...

ada paham uols...

so sekarang saya nak tag sape ek... boleh tak saya nak tag2 ni... sape nak buat silakan...

p/s: semua gambar2 adalah tidak ada kene mengena langsung dengan cerita diatas hiks, tu semua gambar lama masa tahun 2003

Mama Alesha dan An-nisa Abriza

29 komen[s]:

~~@lyci@~~ said... [Reply to Comments]

amboi, zai...
memory lane nampak.. tunjuk gambar lama lagi tu.... skema nya awk time tu haha...

Mommy Lily said... [Reply to Comments]

yesss mmg ganazzz...

tp tengok tuannya cam lemah lembut ajeeee

sebol said... [Reply to Comments]

Aku lak beri nama Beras Padu tu pasal nak namakan "beras".

Dijadikan Beras Padu, pasal dia sound like "Virus Padu", rupanya "Padu" itu virupadu pun main bubuh je.

so aku tiru benda yg viruspadu saje je main letak.

hehehe

alwani fickry said... [Reply to Comments]

kalau kat um,majoring die network,ai,management ngan software engineering. sape amik AI ni mmg mcm menempah maut la,sbb susah gileeeee.haha.tak berani la.

eiza said... [Reply to Comments]

faham sgt2..hehe

nn said... [Reply to Comments]

ooooo.....gituh citenya...skang barulah ai paham..wakakkakakakaka

flinty.farah said... [Reply to Comments]

ahaks..
barulah paham.. tapi serious nama kakmah tu sgt ganas. semoga berjaya mencipta virus. hikhik

p/s- akak boleh gang dengan bf saye yang giler networking tu. hiks

NONIE AZIZ said... [Reply to Comments]

betul VP...nama nickname ko ni memang ganas...sekli bila kena penggemar pink rupanya...muahahahaha...apapun sekarang ko nampak lagi kiut...bleh ke gitu?muahahaha

Cikpid said... [Reply to Comments]

Owh camtu rupenye cerita die..btol laa..nama ganas..tapi orgnye mcm lemah gemalai n very the feremfuan sbb suke wrna pink..

haja said... [Reply to Comments]

gmbo rambut pjg tu cntikkkkkkkkk la...sweet jek..

ArELeEz said... [Reply to Comments]

ooo.. itu mcm ka...
tp, serius woo.. kalo xtgk orgnye, confirm rase cam ganaz jer si 'viruspadu' nih!

nani said... [Reply to Comments]

hahhaa...ambk pjg asal usulnyer ko..pic no.3 tu kan time mmah nk kawin kan..muka still nmpk mcm budak2 n berisi ckit time tu kan.
see the pelamin hijau tu...

mummysyafie said... [Reply to Comments]

masa mula² dulu kiter pun ingat VP ni lelaki..sbb ganaz benor bunyi nye

Just the 2 of us... said... [Reply to Comments]

betui2.. AI ni kat um killer major la... tatut.. kita amek comp science major network ajer... kepala pusing woo buat programming..

Mak Su said... [Reply to Comments]

maksu tak pasti samada ingat vp ni lelaki ke pempuan, tapi maksu ingat tentu ada kena mengena ngan virus. ahaks. virus yang kiut.

pearlEJ said... [Reply to Comments]

ohhhhhh neh laaa puncanya mendapat nick tu ekk.. hehehe...

Faizah_Haris said... [Reply to Comments]

muehehehehehehe!!
ganazzzzzzz gak die neh...

meen said... [Reply to Comments]

oooooo..baru ku tahu kenapa namanya viruspadu, hihi mmg mulanya tertanya2 gak apa significantnya nama seganas ini dengan blog yg sesweet pink ni..hihihi

laloque said... [Reply to Comments]

wah!! pic kite gi sambutan hari kemerdekaan usa pun ade... dulu selalu dpt jemputan meraikan hari kemerdekaan/kebangsaan kedutaan asing kat malaysia nie... gemuk aku

*SiRibenMerah said... [Reply to Comments]

hiksss.. AI tuh best kan..
tapi skang da jd cekgu neh da ilang minat lak pasal programming neh.. huhuhu..

akak, tayah amek cuti la...kalo amek mba master kelas hujung minggu je.. tapi kalo amek IT, harusla kne pegi kelas hari2 kan..hurm, g tanya pendapat kat UITM dulu.. manetau muleh postpone intake sem depan ke.. jgn gelabah yek =)

Munirah Abd said... [Reply to Comments]

uish akak ni org AI rupanya..hebat2x..
jumaat ni sy ada final paper AI..
minggu depan lak present project AI..huhuhuh

aRa said... [Reply to Comments]

dulu i ingat jantan mana la VP ni...sekali klik...alahai..pmpn la pulak...agagagaga...

myasefia said... [Reply to Comments]

terjawab jua akhirnya kemosykelan ku.. :D

oli_ole said... [Reply to Comments]

ooooiiiiccccc...

[Me, I & Myself] said... [Reply to Comments]

ooo..
pelik gak nama viruspadu yg minat pink nh..
bergaya la gambar 1st tu..

PuteriSatu said... [Reply to Comments]

oo gitu...akak dah agak dah...

Hannan said... [Reply to Comments]

hehehe.. panjang jugak asal usulnya yer :)
well - at least ade makna nama viruspadu tu
tapi skali baca mmg takut nak click jugak la...
hahhaa.. :)

Hannan said... [Reply to Comments]

hehehe.. panjang jugak asal usulnya yer :)
well - at least ade makna nama viruspadu tu
tapi skali baca mmg takut nak click jugak la...
hahhaa.. :)

fazemy said... [Reply to Comments]

al kisahnya..







Related Posts with Thumbnails

Penafian @ Pemberitahuan

Kebanyakan entry adalah dikarang pada malam hari selepas anak saya tido dan akan di auto publish pada siang hari. So jangan ingat saya ni mcm takde kerja lain asik mengupdate blog okey, saya membizi keje. SEKIAN dimaklumkan.

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di viruspadu's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada viruspadu's blog. SEKIAN dimaklumkan sekali lagi

apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

^_^