Follow Viruspadu

Friday, May 16, 2008

apabila pasangan rajin...

bila isteri yang bekerjaya masak, mandikan anak, kemas rumah, gosok baju, lipat kain, cuci lantai, cuci kereta, hantar anak sekolah, cucuk tanam... etc etc

"bertuah kau dapat isteri macam ni, rajin... untung kau"

bila suami yang bekerjaya masak, mandikan anak, kemas rumah, gosok baju, lipat kain, cuci lantai, cuci kereta, hantar anak sekolah, cucuk tanam... etc etc

"apsal kau ni pemalas sangat biarkan suami buat kerja2 tu, apa jenis isteri kau ni"

***
bila isteri rajin, suami kene puji
bila suami rajin, isteri kene keji
***

lumrah alam kan... macam kalau suami tu rajin adalah suatu perkara yang salah pulak

dan isteri pemalas itu adakah saya.... larikssssssssss....

mama rajinkan papa kan... lalalalala (sambil jegirkan mata)

***
bagi aku... apa la salah nyer buat keje tu sume... nabi pun tolong isteri dia jahit baju... mungkin org ckp "ko nie kena queen control ke aper??"... tp sebenarnya idup berumah tangga nie makna nya BERKONGSI... maka segala2 nya kena kongsi termasuk soal kerja2 rumah... bagi aku xakan jatuh maruah seorang lelaki kalo masak, basuh & sidai kain, tanam bunga bagai... sekurang2 nye kita mengembirakan isteri kita... dan yang pasti aku suka BILA ISTERIKU TERTAWA...
***

Mama Alesha dan An-nisa Abriza

23 komen[s]:

nizafauzi said... [Reply to Comments]

betul2...suami rajin pun salah kan..

mentaliti org2 melayu ni pelik kan...huhuhu...

Azura said... [Reply to Comments]

elokler.. kalu zura ngan suami.. sama-sama malaas.. muahahahhahaha..sume kerje indon yang buat...

laloque said... [Reply to Comments]

bagi aku... apa la salah nyer buat keje tu sume... nabi pun tolong isteri dia jahit baju... mungkin org ckp "ko nie kena queen control ke aper??"... tp sebenarnya idup berumah tangga nie makna nya BERKONGSI... maka segala2 nya kena kongsi termasuk soal kerja2 rumah... bagi aku xakan jatuh maruah seorang lelaki kalo masak, basuh & sidai kain, tanam bunga bagai... sekurang2 nye kita mengembirakan isteri kita... dan yang pasti aku suka BILA ISTERIKU TERTAWA...

IdaShah said... [Reply to Comments]

pelik kan... suami rajin pun kena keji..

suami isteri kena sama2 rajin. br lah bahagia kan

takde istilah king n queen

rasp said... [Reply to Comments]

inilah mentaliti org kita..peliks tapi benar..

starstar said... [Reply to Comments]

saye sukong.!!
:)

Intan said... [Reply to Comments]

Pada pendapat aku: Sepatutnya suami 'kena' buat semua tu. Wah kejamnya. Isterikan dan ngandungkan anak 9bulan x jumlah anak. Isterikan tugasnya mendidik anak, ini tugas berat. Kalau suami tak mampu wat kerja rumah, gaji je indon- tak mahal mana pun.

*SiRibenMerah said... [Reply to Comments]

semoga berbahagia selalu hendaknya..
aminnnnn =)

Ceera said... [Reply to Comments]

bestnyaaaaaaa.. nanti ciput kena rajin gak, kalau tak.. dush dush dush...

encik ayie said... [Reply to Comments]

herm.dua dua kena rajin.kalau suami je rajin tapi isteri goyang kaki tak elok jugak kan?isteri rajin suami goyang kaki pun tak elok.en laloque, BERKONGSI tu memang istilah yang betul untuk sebuah perkahwinan.berkongsi suami?huhu.er,takde rancangan nak buat family day untuk bloggers ke?

alan zed said... [Reply to Comments]

sharing is caring, caring is loving. x gitu cik puan? hehe. :)

risanur said... [Reply to Comments]

memang hidup suami isteri memang patut tolong menolong antara satu sama lain...

tapi ada org lain yg dengki biler kita bahagia dan berkongsi antara satu sama lain...

PerantauSepi1306 said... [Reply to Comments]

ye.. gue setuju ngan ayat vp & laloque.. sbb hubby gue pun rajin mcm enche laloque dan gue pun sama 'rajin' cam vp.. ahakkssss ;p

Princess Redbloodsnow said... [Reply to Comments]

tol tuh kak VP
bile isteri rajin
laki kene puji melambung seyyy
tp bile laki lak rajin tolong biniii

bapakkk aiiiii!!!
terguris ati si bini bile mulut² pengomen bersuara
**hehe**

Amboi² zie nehhhh
mcm dh berlaki plak gamaknyer
...ekekeke..ekekekeke...

MAMA ESHAELYN said... [Reply to Comments]

kalau dua2 pun rajin kan bagus, sama2 tolong menolong gitu kan..bahgia idop...hehehe. btol tu tak jatuh maruah suami tolong isteri buat kerja rumah...

edrina said... [Reply to Comments]

tolong menolong apa salahnya kan.. lagipun isteri pun sama2 tolong suami cariks nafkah kan jadi suami pula tolong isteri buat kejer2 di rumah..

Org yg dok sibuk mengumpat & lempar kata keji semua tu jealous sebenarnya sebab suami dorang tak rajin nak tolong isteri ekeke..

Lagipun who cares? Tak hidup dek puji tak mati dek keji (chewah pinjam kata2 akak CT kita ekeke)Janji hidup kita suami isteri rukun damai & bahagia selalu.

edrina said... [Reply to Comments]

tolong menolong apa salahnya kan.. lagipun isteri pun sama2 tolong suami cariks nafkah kan jadi suami pula tolong isteri buat kejer2 di rumah..

Org yg dok sibuk mengumpat & lempar kata keji semua tu jealous sebenarnya sebab suami dorang tak rajin nak tolong isteri ekeke..

Lagipun who cares? Tak hidup dek puji tak mati dek keji (chewah pinjam kata2 akak CT kita ekeke)Janji hidup kita suami isteri rukun damai & bahagia selalu.

edrina said... [Reply to Comments]

alamak...apasal dua kali tersubmit neh??huuhuhu sowei yer vp!

sweethOneY said... [Reply to Comments]

akak bertuah sgt tawen ngan en lalok taw..

hope2 nnt dh tawen,lakiku itu pon akan pk camni

haha

blaja x habis, citer sal kawen lak!!

lariks weyyy =P

PuteriSatu said... [Reply to Comments]

VP bertuah bersuamikan laloque..laloque bertuah beristerikan VP...tuhan temukan pasangan tu cukup sempurna....

yong said... [Reply to Comments]

setuju sgt entry kali nih ha...nasib den dapat yg mcm tu gak...hikhikhik..untung..untung...

hUmmY said... [Reply to Comments]

stuju stuju!

*ketok2 hammer!

hihihi~

arap2 nnt dpt somi yg rajen!

ArELeEz said... [Reply to Comments]

stuju2!! +, p'kawenan kan 1 p'kongsian. so,... 'lu pk la sendiri!' haha..







Related Posts with Thumbnails

Penafian @ Pemberitahuan

Kebanyakan entry adalah dikarang pada malam hari selepas anak saya tido dan akan di auto publish pada siang hari. So jangan ingat saya ni mcm takde kerja lain asik mengupdate blog okey, saya membizi keje. SEKIAN dimaklumkan.

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di viruspadu's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada viruspadu's blog. SEKIAN dimaklumkan sekali lagi

apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

^_^