Follow Viruspadu

Friday, May 30, 2008

bila dia tgk member2 menembak

hari tu kan weols reunion kelab kenu UUM kat ladang buah naga tu, ada la dua orang geng2 kami ni bawak alat menembak besar gedabak kan... kak ina ngan abang zurai... so depa tembak sana tembak sini... weols jd model ajer la kan... model tak berbayar ni mmg saya minat sangat la hihihihih...

so bila dah nampak hasilnya, sgt la meriangkan hati, lawa kan, saya yang tak berapa nak lawa ni pun nampak lawa... (statement tak boleh blah), jadi hati orang tu tetiba la tercuit nak menerai

saya bukan hape tau...

meh saya nak cerita sikit kisah en.laloque mencari hobi ni...

dia ni, cepat bosan... itu kata kunci dia "cepat bosan"

dulu pernah dia kata, hobi baru dia nak main gitar... then weols pun beli lah gitar harga beratus2 tu kan, pada saya mahal la tu, maybe ada orang kata murah... bukan itu ajer, siap beli buku belajar main gitar, video main gitar, abis segala menda weols beli, sudahnya... gitar tu mana sekarang??????

petikan kat entry lama2 dulu :
"Lebih kurang jam 9 pagi,

aku borak2 ngan hubby, "hari ni nak wat pe", pastu hubby aku ajak "jom balik cheras, abg nak mintak tolong abang ma betulkan pitching gitar abglah", aku plak buat muka blur " baru semalam balik, hari ni ma letih la sayang, kita betulkan minggu depan ajer leh tak, hari ni kita lepak umah ajer lah, kita g giant beli barang2 dapor ajer", hubby aku ok ajer. Lepas ajer mandi, siap2, mekap2. Aku turun dari tingkat atas, panggil hubby "Abg, ma dah lapar, jom g mkn terus", "jommmmmmmm"... ahaks, dah mcm novel kanak2 plak aku tulis ni kan, boleh lah tuh yer."

petikan kat atas, masa ni dia semangat lagi nak main gitar hihihihih... tp sekarang gitar tu dia tinggalkan ajer kat cheras... rugi weiii beli mahal kan... tp tinggal mcm tu jer kan...

lagiii...
konon hobi baru YOGA, hahahahah ini kelakar... dia siap beli cd yoga tu, giler byk cd yoga dia beli... hiks, ada lah beberapa keping, beberapa kali je buat... lepas tu terus cd yoga wat pekasam... sape nak jawab tu, seb baik murah... so ini tak ralat sangat

ada lagi... hobi2 yang lain...

contohnya bela ikan, etc etc, semua wat sekerat2... nak kene betul ni...

so sekarang dia nak menembak la pulak....

"nanti papa kejap ajer minat, beli kamera ribu riban, last2 tak pakai"
"tak mama, kali ni betul2, papa nak amik gambar mama untuk masuk blog tau" , ayat pancing undi hahahaha
"erm... ok ok"
"serius mama, kita beli yang 2nd hand dulu ek mama ek"
"erm ok ok"

ni weols survey harga kamera besar bagak tu

hambek ko, RM13ribu, sape nak jawab... muhahahahaha

saya harap hobi kali ni boleh la jd hobi betul2,

yang pasti, saya nak gambar saya yang paling banyak, harus cantik2, kalau buruk siap kauuuuuuuuuu....

Mama Alesha dan An-nisa Abriza

23 komen[s]:

nn said... [Reply to Comments]

Wah...cantiknya header vp tuh....sgt meriah....

encik ayie said... [Reply to Comments]

yang 13 ribu tu mainframe dslr makcik virus.beli dulu nikon dslr semi-pro macam nikon d60 atau d80.tapi nikon d60 leceh sket.sebab tak sume lens boleh mount.so saya cadangkan encik laloque beli nikon d80.harga market dah tak sampai 3 ribu.pastu beli prime lens atau wide lens.saya pun penembak jugak.nanti boley la kawan2 ngan encik laloque.huhu.

oli_ole said... [Reply to Comments]

header baru laa...
saya pun tengah cari DSLR...
VP, boleh tolong tanya en.laloque nak cari yang second kat mana?
saya nak cari nikon d80...tolongggggg tanyaaaaaa yaaaaa
tocei tocei
xia xia

encik ayie said... [Reply to Comments]

er.nak nikon d80 ke?2nd?better amik baru la.sekali dengan kitlens 18-135mm.biase kalau 2nd jual body je.nak kene beli lens plak.

yong said... [Reply to Comments]

haah la rega dlm 2, 3 riban je..jgn boli yang belas2 riban tu..pengsan mak..wah...

umie_adam said... [Reply to Comments]

saya dlu masa belajar WAJIB ada la kemera gedabak camtu..beli nikon (apa ek lupa dah) mmg rega ribu riban..lens fokus jauh, tripod bagai..usung je sana sini...huhuhu masa tu eksen je lebih.. lani jual dah..letgo RM500 je masa tu..beli yg cumil je..senang nak angkut mana-mana hahaha...

nak cari kamera gitu..pi PERTAMA COMPLEX..saya igt lagi nama kedai tu..SELANGOR SHOP namanya...
boleh nego rega murah tau..siap ada dpt free accesories bagai

encik ayie said... [Reply to Comments]

erm.bukan selangor shop tapi selangor photo.kat situ memang murah.kat pudu pun ada nama kedai YL.lagi satu kalau nak beli 2nd hand inform saya.saya ade kabel baikkkk punyeee..

ArELeEz said... [Reply to Comments]

waaa... chantek la layout. 'pink mata hazelku'. ahaks..

laloque said... [Reply to Comments]

hahahahaha.... malu ai. Tu dah mmg nature budak Aries la mama... cepat bosan, terlalu energetic, nak cuba semua benda... hahahaha

laloque said... [Reply to Comments]

thank you en. ayie... kalo ade site/blog/fotopages geng2 penembak bak add dia

laloque said... [Reply to Comments]

plan pun nak angkat Nikon D80. Minta member kat Hong Kong survey harga sana. Dia cakap lagik murah kat HK tu.

encik ayie said... [Reply to Comments]

nikon d80 mmg ok.cuma pic oversaturated sket.tapi boley edit kat PS.kalau nak pakai canon amik 40D.tapi saya advice amik nikon d80.banyak boley belajar.

saya junior candid-syndrome.masuk forum ni kalau nk usha usha.
http://www.candidsyndrome.com/forum/forumindex.php

ni flickr saya
http://www.flickr.com/photos/icchi/

dulu ada fotopages tapi kene block sbb spam bnyk sangat.

ada member nak jual nikon d70s(body + 4 lens + 2 bateri + beg + flash)
http://www.kenrockwell.com/nikon/d70/d70-settings.htm

laloque said... [Reply to Comments]

tq mr. ayie...

Munirah Abd said... [Reply to Comments]

yeahhh stuju sila amik nikon d80!!!
uawawaw masih student..kena kumpul duit nak beli dslr ni..

huhu komfem kali ni en.laloque punya hobi akan bertahan lebih lama..sbb menembak ni syiok!!!!

me oso junior candidsyndrom!!

idayusof said... [Reply to Comments]

en laloque... jangan beli yang mahal2 tu. kalau nak, beli d80 je satu. dah cukup best dah sebenarnye. pastu pakai kit-lense. takpon beli body je then pakai lense gempak2 sket.

then beli speed light jugak. slow-slow beli lense.

13k dah boleh dapat banyak bende compared to beli satu camera yang mahal. :)

tapi jgn separuh jalan ye. nanti menyesal beli camera ribu2.

encik ayie said... [Reply to Comments]

betul betul.
sebenarnya bukan gear tu yang bagi gambar cantik.pic yang cantik dinilai dari penggunaan aperture yang betul dan komposisi yang cantik.orang yang petik shutter tu yang hasilkan pic cantik.penah dengar zadan?dia hanya guna canon 350D dan 400D je yang harganya skang lebih kurang rm1500 untuk body.

ini fotopages zadan.
http://zeozadan.fotopages.com/

PerantauSepi1306 said... [Reply to Comments]

laloque.. seriously nak beli kamera dslr or ultra zoom u need to have review.. if you are ointerested in nikon tengok dulu review comparison between nikon model because d80 might be new but most review said that d60 is much more better actually (http://photo.net.ph/blogalicious/2008/03/04/comparison-between-a-nikon-d80-vs-d60-vs-d40-which-one-should-you-buy/)

you might also want to visit this website http://www.dpreview.com/

sebab beli kemere ni rege di memang mahal so kena study sketlah untuk dapat yang terbaik.. anyway hope the sites helps u to choose wisely.. : )

PerantauSepi1306 said... [Reply to Comments]

oh ye untuk vp, lupa lak.. (dah jadik cam website en laloque kan kat sini, ini tidak adil.... ;p)

kalo dah hangket cam tuh... layannn aaaaaa pose msiti mau lebey hebat tuh...

and for cam skang ni... cuba adjust contrast, sharpness sket.. misti boly naik jugak gambar tuh.. percayaaalaaaahhhhhhh :D

Intanaziela said... [Reply to Comments]

beli yang boleh diguna untuk yang baru belajar dulu...mine; hubby belikan cannon 400D, oklah..baru nak belajar petik2...tembak2...

encik ayie said... [Reply to Comments]

er.d60 limited sket.sbb hanya certain lens je boley mount.macam d80 ade choices sket macam sigma,tamron,nikkor apatah lg kan?kalau nak zoom beli je canon s5 IS.

hUmmY said... [Reply to Comments]

kekeke!

smangat nak dslr!

pasne maken penoooooooooh la muke sis!

muahahaha~

adei!

nak jugakla dslr ni!

sweethOneY said... [Reply to Comments]

semangat!
harus pasni tempek gmbr banyak2 ;)

matchm2fc said... [Reply to Comments]

sbelum beli dslr, harus belajar guna photoshop or lightroom(mgedit gmbr) juge..klu idak,rugi sajer







Related Posts with Thumbnails

Penafian @ Pemberitahuan

Kebanyakan entry adalah dikarang pada malam hari selepas anak saya tido dan akan di auto publish pada siang hari. So jangan ingat saya ni mcm takde kerja lain asik mengupdate blog okey, saya membizi keje. SEKIAN dimaklumkan.

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di viruspadu's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada viruspadu's blog. SEKIAN dimaklumkan sekali lagi

apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

^_^