Follow Viruspadu

Thursday, May 08, 2008

Episode 7: u pink my heart

di cuti semester

saya boring, boring duduk rumah, sangat2 boring la kene jaga budak ajer (anak akak2 saya),

masa ni kan darah muda kan, ingat nak enjoy ajer, nak suka2 ria, nak kuar tengok2 wayang ke hape ke kan, tapi cuti duduk rumah jadi baby sitter, ape kehal nya kannnnnnnn... ewah ini namanya jiwa remaja bergelodak okeh...

so untuk memprotes, saya buat keputusan untuk cari kerja cuti semester 3 bulan ni, disbbkan member2 lama ramai, ramai yang dah keje lepas habis SPM, wahhh... mmg byk la lubang kan, so tanya member saya ni, ada tak kosong2 hulur la kat saya, dia cakap ada, datang ajer... best2... terus menggediks saya huhuhuh...

nak tahu kat mana, kat makro la, sekarang takde makro lagi dah semua dah jadi tesco extra kan, saya pun gi la interview kat makro cheras nun... niat2 nak jadi cashier, so syarat2 nak jadi cashier kene amik test, alahai test dia senang sangatttttttttttt... campur tolak bahagi darab jer, adoi... saya ni kan kalu benda senang suka la wat sambil lewa kan, boleh tak yang darab saya igtkan campur, so konfem salah la jawapan saya, so bila tgk salah tu, so saya gagal la nak jadi cashier... tp cino tu offer saya bahagian lain, dia kata kalu receptionist ada la kosong... saya ON jer, dia tanya saya sebelum ni kerja ape, dua tahun lepas SPM tak buat ape2 kan dia mcm pelik la sikit, saya kelentong sambil wat muka kesian, saya cakap, saya duduk rumah jaga budak, jadi baby sitter, so sekarang saya dah bersedia nak mendapat pengalaman baru, nak bantu keluarga gitu... hihihihih berkat muka kesian tu, terus cino tu setuju amik saya bekerja dengan gaji RM600 sebulan........ huishhhhhh saya dgr ajer RM600 terus nak melompat, giler weiiiiiiiii RM600 masa tu banyak giler weiiii terasa mcm RM6000 jer huhuhuhuhuhu, esok nya datang start kerja... cepat tul...

so... cuti semester tu saya menjadi receptionist kat makro cheras... mcm2 pengalaman saya manis, pahit, kene bambu mmg ada lah kat situ...

oh sebenarnya bukan pasal kerja ni yang saya nak ceritakan kan hahahahaha

ok disebabkan saya bekerja kat sini, saya kan masa ni macam biasa lah ada calling2 gak ngan abang laloque ni, dia memang sangat baik la ngan saya...

masa kerja takde gaji tu, awal2 kerja, memang saya sangat pokai ok, saya pergi kerja naik bas tambang 50sen, balik 50sen, makan 2ringgit, so mmg saya bawak duit hari2 tak sampai 5ringgit pun, kekadang bawak seringgit jer untuk tambang balik jer,no makan2 tahan la perut lapar2 tu, kalu takde duit sangat saya call abang sulung saya atau ude saya tolong jemput hantar, itu pun call pakai phone kat situ la, free katanya kan...

so tipun2, abang laloque ni dulu, balik kerja awal, dia kan gomen, so balik kerja kul 4.15, selalu la dia call saya, ajak makan dia nak belanjer... yipppiiiiiiiiiiiii... bestttt... orang takde duit nak diajak makan mmg la syurga kan...

so selalu la nampak muka saya ngan abang laloque makan kat mcD, dah macam pasangan kapel pulak, padahal masa tu member2 jer, ada sekali "kawan" saya datang nak belanja makan mcD kat situ, pastu member2 kat sana nampak... eee ko ni, aku bagitahu pakwe ko kang, ko makan ngan lelaki lain... hahahahahaha... tersalah la dia... lantaklah... saya bukan makan gatal2 pun, saya makan biasa2 jer, saya nak makan2 ngan 10 lelaki lain2 pun kat situ ape korang peduli... makan jer... makan ngan kawan2 pun orang nak ngibuk tau... oh ai kan glamer hahahahaha

abang laloque tak pernah pulak ajak dating, dia cuma singgah makro belanja makan jer, lepas tu dok cerita ceriti benda2 yang biasa2 buat saya gelak, buat lawak... mcm tu jer, lepas dah makan dia blah balik, takde pulak dia offer hantar balik naik motor dia, so masa tu saya tak fikir buruk2, saya tak fikir dia nak ngorat saya ke nak amik kesempatan ke... tu yang buat saya sangat selesa kawan ngan dia, tak macam lelaki lain, bila saya baik kawan2 jer, sibuk nak cucuk jarum boringggggggggg...

saya rasa abang laloque ni memang sangat pandai menggunakan ruang dan peluang la kan... tanpa saya sedari, dia telah mencuri hati saya, sikit sikit sikit...

bersambung...

psst... rugi kan dulu masa kerja kat makro takde gambar huhuhuhuh...

Mama Alesha dan An-nisa Abriza

10 komen[s]:

risanur said... [Reply to Comments]

bestnye keja receptionist...pengalaman yg menarik...

laloque said... [Reply to Comments]

mase tu xleh ngorat atau ngayat... sbb tau mama punya "kawan"... etika tu... jangan rampas awek org... cewah!!

edrina said... [Reply to Comments]

makin lama makin best ni...tak sabar nak tunggu episod seterusnya...:-)..dah mula mencuri hati yer..ehehe cinta mula berputik la tu...

imz said... [Reply to Comments]

wah kenang balik zaman2 dulu...mesti tersenyum2..hehehe

zareina said... [Reply to Comments]

wahhhh cintanya telah berputik!!! ermm mr laloque gua respect la cara lu takel vp.. sweet sgt2!!

muadzlife said... [Reply to Comments]

wakakakka masa tu le chenta berputik yeee

Moonlite said... [Reply to Comments]

wahhh.. kuch2 hota hai la kannn.. hikss.. indahnya.. kak.. next episode... hehehe

Lala said... [Reply to Comments]

hai akak. mekasih sbb sudi singgah blog saye. hihi. sronok la bace blog akak. lagi lagi u pink my heart. hehe ;p

PuteriSatu said... [Reply to Comments]

oh..patutla akak dulu selalu pi makro cheras tu...selalu nampak ada couple tengah makan mcd...wekekeke....makro cheras tu kat taman midah tu kan..?

muyyaQ said... [Reply to Comments]

best gak bace diari org nih.. haha~







Related Posts with Thumbnails

Penafian @ Pemberitahuan

Kebanyakan entry adalah dikarang pada malam hari selepas anak saya tido dan akan di auto publish pada siang hari. So jangan ingat saya ni mcm takde kerja lain asik mengupdate blog okey, saya membizi keje. SEKIAN dimaklumkan.

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di viruspadu's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada viruspadu's blog. SEKIAN dimaklumkan sekali lagi

apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

^_^