Thursday, May 15, 2008

Episode 9: U pink My Heart

ok kali ni saya nak tunjuk beberapa kad / hadiah yang saya dapat dari en.laloque

almaklumlah masa ni kan saya sekadar kawan biasa ajer ngan dia (wah mcm statement artis kan)

rasanya dah jadi lumrah alam la kan, perempuan memang palinggggggggg suke kalau terima hadiah, nak2 lagi hadiah yang tak disangka2 kan, lagi best, hadiah yang kita tak bajek dapat, tetiba dapat, umpama bulan jatuh ke riba gitu kan... wah perumpamaan...

next musim konvokesyen menjelma lagi, masa ni paling best sebab bunga di merata2, saya selalu berangan nak dapat bunga sejambak besar kaler pink, byk2 kuntum la, jenis kalau peluk tak nampak muka tu hiks... tp masa tu kena la terima hakikat kan... ewah, sama2 belajar nak korek duit kat mana gitu kan... so ontok2 tgk2 jeling2 pandang sipi2 anak mata ajer lah kan... dalam hati kecut2 menahan... betapa teringinnya nak dapat bunga hahahahaha... ntah hape2 jer kan, kalau beli sendiri ape barang kannnnnnnnn...

selalu berangan2 lagi, balik2 jer bilik, nampak depan pintu, ada banyak hadiah misteri+bunga2 dari peminat misteri hahahaha... giler hahahaha... gelak shaiton... hahahahaha

so angan saya tu takde la hampeh sangat kan, balik ajer bilik, ada lah beberapa hadiah di depan pintu, ewah... yelah masa ni saham ai boleh tahan la... chehhh... nak jugak upkan diri sendiri tuuu hahahaha... dan "kawan" saya jugak ada bagi bunga dulu... maunya tak, jelas sangat dimuka saya menunjukkan "nak bunga nak bunga" (tp tak cakap pun, diam2 malu2 kucing gitu)

dan ini adalah antara bunga yang tak disangka2 yang saya dapat... bunganya dah takde la yer, tapi kadnya saya masih lagi simpan tauuuuuuu... lomantik tak ai...

isi kandungannya...


kenapa: to imm... ececece

sebab kan, dulu kan weols selalu gayut2 kan, so selalu la borak2 pasal nama panggilan, saya cakap kat dia (en.laloque), saya ada banyak nama panggilan, antaranya "makmah" (yang ni selalu la dia dgr), "imm", "andak", "emah", "zack"... dan saya bagi tau la dia, panggilan nama yang paling saya tak suka orang panggil saya adalah "zai", ntah nape la saya tak suka sangat orang panggil saya "zai", hahahahaha... lepas tu jadi bahan dia lah, nak sakitkan hati saya ajer, "hai zai, zai tgh buat ape tu" wahhhhhhhhhh tekanannya... lepas ni uols la pulak nyusik saya ni, ada pulak kat komen box tu karang panggil saya zai kan hahahahaha...

tp dak2 opis ni ramai yang panggil saya "zai" hahahaha... saya biorkan ajer...

oh2 berbalik kepada cerita asal, konon nak kelainan diantara dia ngan kawan2 saya, so dia letak la nama "IMM" tu... ececece... geli ketiak den tau...

ini pulak kad raya yang pertama saya dapat dari en.laloque... giler kedekut piang tau, bagi kad raya pakai kad raya opis yo... save bajek katanya kan


isi kandungannya... nak baca? alah ayat biasa2 ajer, ayat teman tapi mesra gitu

tapi tak tahu nape, kad raya ni saya siap lekat kat dinding katil kat bilik asrama dulu tau... hahahahaha...

dah nama pun saya suke ngan abang laloque ni dulu kan, so segala email dia dulu, walaupun email fwd ntah hape2 pun saya save tau...

dulu kan susah nak baca email nak bukak tenet kan, so tiap kali saya masuk CC atau lab, konfem saya bawak disket (dulu takde pendrive segala yer harap maklum), segala email2 tu saya save, nak baca banyak kali kat bilik pulak nanti heheheheh... antara email ntah hape2 en.laloque yang saya simpan dan print lagi tauuuu

kalau uols baca ayat en.laloque tu, dia bahasakan diri dia "orang" lagi hahahaha... kelakarnya, nak pecah perut saya gelak tadi masa terbaca balik email2 lama... poyo2... ini pun email2 fwd...

dan yang paling best.... dan yang paling bermakna buat saya, en.laloque bagi kad kat saya dan anak patung... dia tulis...

"SESUATU YANG INDAH UNTUK SESEORANG YANG INDAH"

wahhhhhhhhhhhhhh berbunga2 nya hati saya masa tu... kembang2 ajer, saya tak pernah rasa dihargai seperti ini tau, ayat ni saya akan ingat sampai mati tauuuu...

ini adalah hadiah yang dapat... bukan shincan tu tau, tp anak patung tu...

shincan pun en.laloque gak yang bagi, tp lepas kawen la...

oh, pasal dating berduaan pertama ngan anak patung ni nanti saya buat entry lain lah yer... hiks

hari tu saya suka dia dah 50% kan, sekarang dah up jadi 70%... hihihihih... kerja giler betul la saya ni, ye saya tahu perasaan ini adalah perasaan yang salah (masa tu lah)... tak boleh, tak boleh, tak boleh, saya tak boleh rasa macam ni... kannnnnnnn

bersambung...

Mama Alesha dan An-nisa Abriza
Related Posts with Thumbnails

Penafian @ Pemberitahuan

Kebanyakan entry adalah dikarang pada malam hari selepas anak saya tido dan akan di auto publish pada siang hari. So jangan ingat saya ni mcm takde kerja lain asik mengupdate blog okey, saya membizi keje. SEKIAN dimaklumkan.

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di viruspadu's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada viruspadu's blog. SEKIAN dimaklumkan sekali lagi

apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

^_^