Follow Viruspadu

Friday, May 09, 2008

makan untuk kenyang ke ni?

balik ajer kerja semalam, dalam debar2 nak drive tu, gagahkan jugak la kan, ater nak balik macam maner kalu tak drive ye tak, kalu nak nunggu en.laloque (sila baca dengan sleng perak) jawabnya hazab la teman kene nunggu kul nam suku gamaknya baru dia sampai... ofis pun dah kosong masa tu...

semalam jugak, balik kerja saya tak ikut jalan shortcut tu, sebab masih fobia, sanggup saya ikut jalan jem, redah jem, asalkan selamat... fuhhhhhhh... ntah berapa lama la agaknya ek, boring jem nanti mau ikut balik shortcut tu hihihihihihi

so mcm biasa, sampai rumah, pung pang pung pang... siap2 keluar balik gi cari makan... en.laloque tetiba mengidam nak makan bihun soto kat depan giant senawang tu, org seremban ni tahu la kot... so weols pun terjah la warung ni....

ok, dua air for us


the BEST bihun soto kat negeri sembilan ni, buat masa ni la, saya tak jumpa lagi yang lebih sedap dari ini... tapi kat KL tu manyak la kan, kat sini kan (seremban) kedai makan dia cotetttt ajer... maknanya tak byk kedai makan la...

2 bihun soto

dan 2 char keawteaw (betul ke eja ni?)

peh........ masa weols order, tukang amik order tu mcm ala2 pelik sikit, dia ulang kali tanya soalan, "makan sini ke bungkus bang" yok betul... makan kek sini yo lah, tak koso den nak ngendong bawak balik tu doooo...

manyak kan ai makan... huhuhuhuhuhuhu... saya dah cakap, saya mmg makan byk kan... so jgn nak purak2 terkejut plak yer... kurak kurak dalam perahu, purak purak tak tahu... ewah...

sebenarnya, misi utama weols gi makan jauh2 ni sebabnya nak gi giant la, weols nak survey harga untuk pagar yang letak kat tangga ni, si nisa ni kan very the BAIK kan, so kene la letak pagar as penghadang ke tangga tu, kang kalu tergolek terjunam ke bawah kang tak ke haru... sekarang pun ponek mengejar dia berlari menuju ke arah tangga jer...

alah, lupa lak amik gambar pagar tadi, harap2 masa weols nak beli nanti ada la lagi, sbb tadi pun nampaknya dah tinggal 3 jer, so harga satu kotak tu RM109.00... so next gaji... bajek... bajek...

Mama Alesha dan An-nisa Abriza

17 komen[s]:

edrina said... [Reply to Comments]

vp...akak pun nak beli pagar gak ni..tapi adik ipar akak kata pagar kat carefour murah lagiks...dlm RM50+ gitu...cuba la pi survey kat carefour alamanda tu kan...akak pun insyaallah weekend ni nak pi beli. Amboi banyak nyer makan...ekekeke..mmm bihun soto tu mmg nampak sedap lah!

risanur said... [Reply to Comments]

nati leh bawa risa makan kat saner..coz bihun soto dan char kuetiaw mmg feveret risa..

semlm pun risa makan char kuetiaw gak..

:: pRincEss_N :: said... [Reply to Comments]

char kueteow nmpk mnarik laa...nk!! air die mmg dlm bekas cmtu ke sis??

kirana said... [Reply to Comments]

vp,apa nama kedai..den tak tau pon..nnt nk gi try
betul2 depan giant ke seberang kat traffic light ker?
i ni nama jer dok snwg..hihi tapi tak explore habis lagi

imz said... [Reply to Comments]

sedapnya...char kuewtiaw tu...terliur sgt..pagi2 ni terasa lapar la plak..!!

hOtMaMa said... [Reply to Comments]

mak aihhh..biar botul neh???hihihi.. tau tak eden nih namo jo badan bosar mcm mak gergasi, tapi tak pornah laie den buek megoder makanan bersambung2, lps soto ngoder kuetiow plak mcm neh...hahaha.. dasat arr... tak ketat ker perut??hiks!

umie_adam said... [Reply to Comments]

uik dasat ko makan emah...tu musti terbelahak besar tu..burp!!! hikhikhk

haáh care4 murah sikit..dlu saya penah servey gaks..

Faizah_Haris said... [Reply to Comments]

cedapppppnyerrrrrrr ishkk ishkk ishkkk.....
sakan woooo korang mamam..hehehe

a-Mie-liE-ArE said... [Reply to Comments]

makan.. jangan tak makan ...
badan tetap mantain je tak pe...

starstar said... [Reply to Comments]

wooo.
besh tuh klo dpt hirup kuah.
boh lak smbl kicap lebih ckit.
slrppp.. ~!!

rasp said... [Reply to Comments]

ooooo yummy yummy aaa food dier..bekas air dia spesel ek...

muadzlife said... [Reply to Comments]

sedapnya soto tuuuuuu

darling8tabby said... [Reply to Comments]

bestnyer, makan banyak tapi badan menten..akak makan bercatu tapi badan naik berkilo...huwarghhh...

PuteriSatu said... [Reply to Comments]

budak bijak mang nakal sikit...

Ceera said... [Reply to Comments]

ye ye.. andak nak gemuk, sukanye atam.. lama tak ejek andak gemuk nie.. hahaha

ArELeEz said... [Reply to Comments]

wrong spellin' maa..
bkn 'char keawteaw', tp, 'char kueteow' lorr..

Y u Z z 9071 said... [Reply to Comments]

best tak beehun soto tu..

best tak char kuey teaw tu..

uuuh lapo plak rasa...







Related Posts with Thumbnails

Penafian @ Pemberitahuan

Kebanyakan entry adalah dikarang pada malam hari selepas anak saya tido dan akan di auto publish pada siang hari. So jangan ingat saya ni mcm takde kerja lain asik mengupdate blog okey, saya membizi keje. SEKIAN dimaklumkan.

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di viruspadu's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada viruspadu's blog. SEKIAN dimaklumkan sekali lagi

apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

^_^