Follow Viruspadu

Tuesday, June 10, 2008

episode 11: u pink my heart

meh saya cerita macam mana saya boleh dapat hadiah bear yang lagi besar dari saya ni ek :D

uols tahu tak, masa cuti semester, giler punya pokai la kan, memang ni fulus mulus yilek lah, nak mintak kat makpak??? nak kene sekeh ke hape? hahahahaha... kalau takde tujuan tetiba mintak duit memang berangan lah kan, kalau ada RM50 tu memang dah kira kaya tahap maharaja lah muhahahahaha... kalau ada RM10 tu pun dah kira okey dah... maksud saya kalau kat rumah lah... kalau kat UUM tu harus la makpak bagi duit belanja buku makan semua kan... walaupun dah ada duit PTPTN hiks

rumah saya uols tahu la ramai giler orang, ngan adik beradik dah 9 orang, campur anak buah ipar duai tu, haaa korang kira lah sendiri... lebih 20 orang okey... bayangkan betapa riuh rendahnya walaupun bukan hari raya... so bila dah ramai mcm ni, masak ape pun licin...

kaedahnya, letak licin letak licin... kalau goreng keropok ke hape ke, pantang leka lah, memang tak merasa lah... hiks... sungguh tau... tp suasana mcm ni sgt indah :) bila berebut2 mcm ni mmg perut lapar jer selalu...

adoiiiyaiii... sbnrnya nak citer benda lain... untuk merelatekan apa yang saya nak citer ni ngan statement panjang berjela kat atas... maknanya, bila makanan cepat abis, petang2 perut mmg krok krak lapar nak mampos la kan... so dulu saya kan memang kaki gayut ngan en.laloque kan,

bila saya ckp saya lapar, abang laloque ni konfem akan offer saya,

"adoi lapar la"
"dia nak tak orang belanje KFC"
"xnak la abg laloque, abang laloque balik kul bape, mak kita tak kasik kuar, nanti balik malam, mak tak kasik"
"erm mcm mana, td kata dia lapar"
"yelah, mak kita kan, paling lewat pun sampai kul 6.30 je tau dia kasik, lewat lagi nanti dia marah"
"erm abis tu"
"ish tak payah la abang laloque, kita main2 jer lah, takpe nanti kita makan lah kat rumah"
"ok2 kalau mcm tu, dia tunggu yer, orang belikan tapau"
"alah tak payah lah, takpe2 tak payah susah2"
"takpe, nanti orang tunggu kat bawah tu, nanti orang dah sampai orang call ek, dia amik"
"takpe ke ni, adoi, menyusahkan tak ni, takpelah, takpelah"
"takpeeee... ok tunggu orang yer"

haaaa biasanya mcm tu la en.laloque dulu, dia kan tak boleh dgr orang lapar ke teringin nak makan itu ini lah, pasti dia usaha kan nak beli or cari,

hari2 en.laloque akan kuar ofis kul 4.15 kan, pastu dalam kul 5.30 dah tercongok lah bawah pokok depan bas stand tunggu saya, hihihihihih... saya memang biasanya lambat sampai, yelah uols, nak tunggu line clear okey, toleh kiri kanan, takut makpak saya nampak hahahahahaha... padahal nak jalan ke depan sikit jer bukan nak gi mana2 pun hihihihihi... makpak saya sgt tegas dulu... bab2 ni dia tak suka

ok lepas 2 tu, banyak kali jugak la en.laloque belikan kfc kat saya, bila dah kali kedua dah tak malu dah, siap request nak makan spicy ke original muhahahahahaha...

igt episode lepas, yang dia selalu belanja saya makan mcD masa saya break lunch hour keje makro dulu, itu lain kes, sebab masa tu saya baru sgt kenal dia, takde perasaan kat dia, tp kali ni sy mmg dah tangkap leleh kat dia hahahahaha

cuti masa ni, uols tahu saya dah jiwang karat nak mampos ngan en.laloque padahal masa tu saya ada "kawan", yes plis blame me again n again... saya betul tak boleh kawal perasaan saya untuk menyukai en.laloque tau...

dan... esok esok esoknya...

"abg lalok tahu tak, kita kan teringin sgt nak beli anak patung besarrrrrrrrrrrrrrrrrrr, yang besar2 yang peluk tak sampai tangan tu hihihihihihi, tp kan mesti mahal harga dia kan, nantikan kita dah kerja nanti kita nak beli lah" - saya kan suka cerita berangan2 ngan dia, takde niat ape2 seriussssssss... :p
"ok2 mcm ni, apa kata orang hadiahkan kat dia"
"ish nak buat ape hadiahkan" - jual mahal hahahaha
"a ah kan, sebab ape ek"
"tulah, x payah, nanti kita nak beli sendiri... impian kita tu"
"haaaaaa ape kata mcm ni, orang hadiahkan kalau dia dpt 3 pointer untuk xm sem ni"
"alah exam lambat lagi, apa lah"
"takpe2... make sure dia dpt tau"
"iyelahhh, tapi susah la abg laloque, subjek sem ni susah" - sem ni semua subjek AI
"orang yakin dia boleh buat"

amboi yakin sgt la konon, hahahahaha...

sebelum saya balik semula ke sintok untuk meneruskan pengajian...

"kita keluar nak? orang belanja dia"

adoiiiiiiiiiiiiiiiiii... saya tak pernah keluar berdua ngan en.laloque sebelum ni, yelah makan sesama kat mcD tu tak boleh la kira sebab dia datang lunch makan pastu blah kan, takpun dia hantar KFC tapau kat bas stand tu lepas tu blah...

saya sgt2 serba salah tau, yelah kalau saya keluar ngan en.laloque bermakna saya CURANG huhuhuhuhu, tp hati saya memberontak nak jugak keluar ngan dia, akal saya cakap, JANGAN JANGAN... hati saya berbisik PERGI PERGI hihihihihihih... so nak wat mcm mana... lagpun en.laloque terlalu baik ngan saya, belanja makan lah, itu ini lah, tak sampai hati nak tolak tau

apabila AKAL vs HATI... uols boleh agaklah mana menang kan...

jadi saya ikut kata hati, saya setuju dengan ajakan itu

orang kata berani kerana benar, takut kerana salah muhahahahahaha... dan saya memang takut sbb saya buat salah, yes blame me :(

"kita nak kuar gi mana abang laloque"
"erm... dia cakap la, orang ikut jer"
"boring la asik kuar KL jer, mana tempat best ek"
"kita gi semban nak"
"okeyyyyyyyyyyyyyyyyyyy" sambil senyum meleret

sbnrnya saya saje cakap yang saya boring asik kuar KL, padahal mana ada asik2 kan, jalan KL pun saya tak tahu tau, tp saya takut kantoi ngan kawan2 "kawan" saya atau kantoi ngan "kawan" saya, atau kantoi ape2 jerlah... tu yang buat tektik taknak jalan kat KL hahahahahaha... yes blame saya :(

so inilah kecurangan saya yang pertama dengan rasa penuh bersalahnya, serius saya tak tipu, dalam pada saya kuar ni, hati rasa takut + bersalah, tp masa saya bersama2 ngan abg laloque tu tak rasa ape la asik gelak ajer, dia kan giler pak lawak, bila balik rumah tu baru terasa

weols mendating kat terminalOne okey hahahahaha, sekarang baru saya sedar betapa poyonya deting kat situ hahahahaha...

deting hapekebendanya pun, jalannnnnnnn makan jalannnnnn itu jer, tp itu pun terasa sgt indah tauuuuu...

tgh saya jalan2 tu, tetiba en.laloque jalan menonong masuk satu kedai anak patung, saya ikut bontot dia jer, then dia cakap,

"pilih la nak yang mana"
"eh apa ni" - cheh wat2 bodoh tak paham plak hahahaha
"pilih lah, kan orang dah janji nak belikan"
"alah taknaklah, kata nak bg kalau kita dpt 3 pointer"
"takpe orang bagi awal, tp dia kene janji kene usaha sungguh2"
"kalau kita tak dpt 3 pointer mcm mana"
"orang yakin dia boleh punya"
"taknaklah, kang tak dpt kang"
"ok2 kalau tak dapat dia pulang balik kat orang"
"hahahahaha mana aci dah bagi kene pulang balik, buruk siku abg laloque ni tau"

ceh romantis sgt la konon masa ni hiks... (tp sem tu mmg saya dpt lebih 3 pointer, clap clap clap)

mula2 saya pilih yang kecik2 sikit, tapi en.laloque tunjuk yang besar gebu ni...


uish bulu dia memang best, besar nak mampos, peluk pun best sgt... hati saya mcm nak melompat2 suka sgt, tp uols bila tgk harga, saya terkedu seketika... saya tak pernah beli barang semahal ini pada masa tu... uols nak tahu berapa "RM399" hambek giler mahal kan...

mulanya saya taknak beli, tp en.laloque berkeras nak belikan juga, saya terima dengan hati terbuka la kan...

HEPIIIIIIIIIIIII nak mampos masa ni... (lompat2 dalam hati, tp muka cover menten ayu)

otw balik rumah, saya dah mula panik, abis peluh2, saya terfikir, mcm mana nak bawak balik rumah ni, dah la besar gedabak, lg besar dari saya kan, bayangkan saya kene berjalan dari depan bas stand ke rumah saya mendukung bear yang lg besar dari saya... ayoooo mcm mana niiiiii

******

ayat episode 10: saya betul2 rasa tertekan, serbasalah... hati berkata lain, perlakuan menunjukkan lain, akal mengatakan lain, hati berbisik lain... jadi saya ambil keputusan untuk...

lepas abis cuti, saya kembali ke sintok dengan satu kenangan yang sangat manis, dengan satu keputusan yang saya yakin, dengan satu pilihan... bersambung...

Mama Alesha dan An-nisa Abriza

22 komen[s]:

♥Zack ~ 'A♥ said... [Reply to Comments]

pergghhhh... sy yg tersengehhh sensorang okayy.. mcm sy heroin cter... mwahahaha..
oppssss... terlebehh sudaa.. =p

sweetheart said... [Reply to Comments]

indahnyer..dpt bear besaq...
heheheh romantik la en laloque..
sy pon tersengeh2 je

.::WaNiE::. said... [Reply to Comments]

jelesnye kak:P untung arr dpt abg laloque..:D

hOtMaMa said... [Reply to Comments]

hihihi...dapat beruang sekor! hamboiii..tak bleh blah berdating di terminal one...ahaks!

PuteriSatu said... [Reply to Comments]

so sweet aar mah...ooo lalok panggil mah `Dia' ke? lalok bahasakan diri dia `orang' ek...huhuhuh...

okinokiyo said... [Reply to Comments]

romantiknye la korang ni..ni kalau abg laloque baca dia camne?dia sengih2 ke?hahaha kelakar pun ada.

eYaNacOMeY said... [Reply to Comments]

hehe..seronotnyee die dpt teddy bear besor..huhu..kite pon dah lame ngidam nk dpt teddy bear beso gini!!huhu..tp, smpi skrg xdpt lagik..haha.. untungnyee dia dpt cik LaLaque taw!!hahaha..(*_^)

laloque said... [Reply to Comments]

malu i... hikhikhik... papa tau mana leh score 3 pointer. kalo cabar 4 flat pun boleh rase nyer. Sapa lagik sifu AI kat UUM dulu kalo bukan mmah kan... kalo x, xkan UPM leh offer jadi RA kat Falkulti Aerospace Engineering... bayangkan budak IT ngajar student engineer... Aerospace lak tu hahahahaah

ArELeEz said... [Reply to Comments]

'HATI' slalu menang, kn..?! ; )

NONIE AZIZ said... [Reply to Comments]

hahahahha...ko buat tiga org negur aku nape sengih sesorang depan pc...macam best je bila En.laloque kita bahasakan diri dia org..kat VP dia...kes kes kes...cepat sambung tau...

darling8tabby said... [Reply to Comments]

so sweetttt...citer la lagi..hehe

mama ranggie said... [Reply to Comments]

terminal one tu...glamer lg tmpt tu kan?

Miss Moon said... [Reply to Comments]

wah indah nyer baca citer yg zaimah tulis nih ...mmg romantik gitew . Patut la Zaimah tergoda kat en laloque .

i cant stop smiling la

Miss Moon said... [Reply to Comments]

oh ya zaimah , kalau dtg ke CBJ data center carik la Moon ...moon kat tgkt 2 tew je ley la bergambo ngan zaimah ..wah cam artis gitew nko ...Moon slalu baca blog zaimah tapi kadang terlalu enjoy duk baca terlupa nak komen hik hik

risanur said... [Reply to Comments]

akhirnya hati terpaut gak dengan en. laloque kan...

sonoknye dpt big bear...

angah said... [Reply to Comments]

aku pun suka duduk atas big bear ko tu mmah oiittt... err.. cabut!!!

mummysyafie said... [Reply to Comments]

vp..saya pun pernah curang..adoii..rasa nyesal sangat kalau buat camtu kan

tapi selalunya kata hati memang betul..n hopefully vp ngan en laloque akan bahagian hingga ke akhir hayat ye

Ceera said... [Reply to Comments]

betul la yang andak curang, chait.. dulu tak mengaku, pui.. hahahaha

bab citer kfc tu, taknak suh atam selit ke??

tak abis2 aku nie..

peej said... [Reply to Comments]

wahh..sangat romantik la cerite nih..memang menyengih je la depan pc nih..
kalau saya dpt bear nih..xde la besar dpd saya..kire sama size..hua hua hua..
nak bear jugakkkkkkkk!! cehh tetibe je..

hUmmY said... [Reply to Comments]

wohoo~

bes btol!

salu brangan2 dpt bear beso gabak tu!

tp bile mintak kat bf sendri..

kompem de tuka topik!

keji!

hahahahahahaha!

Shiori said... [Reply to Comments]

best nyer baca... tak rugi menjengah kat sini..

muyyaQ said... [Reply to Comments]

saye ade jual teddybear . lau nk sile klik name saye.







Related Posts with Thumbnails

Penafian @ Pemberitahuan

Kebanyakan entry adalah dikarang pada malam hari selepas anak saya tido dan akan di auto publish pada siang hari. So jangan ingat saya ni mcm takde kerja lain asik mengupdate blog okey, saya membizi keje. SEKIAN dimaklumkan.

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di viruspadu's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada viruspadu's blog. SEKIAN dimaklumkan sekali lagi

apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

^_^