Follow Viruspadu

Thursday, June 19, 2008

episode 12: u pink my heart

ada sape2 tunggu episode u pink my heart tak???? lalalalala perasan lak saya ni kan lariksssssss, ok buat sape2 yang tertinggal episode 1 sampai 11, klik2 la kat side bar sebelah yer --->

ecehhhh...

sbnrnyakan, byk nau part2 yang saya teringat2 yang terlupa nak cerita tau, yelah diari saya lg satu ilang sudah... cissss... takpelah kan, mcm tak biasa jer, nanti kalau kita igt, kita wat la flash2 back gitu kan,, mcm tak biasa kannnnnn lalalalalala

ok2, sambung kepada episode lepas, "lepas abis cuti, saya kembali ke sintok dengan satu kenangan yang sangat manis, dengan satu keputusan yang saya yakin, dengan satu pilihan" kan, saya balik ke sintok naik bas, saya balik bersama2 ngan "kawan" saya lah... yelah, masa tu kan nama pun "kawan" kan, opssss saya taknak la cerita pasal saya ngan "kawan" saya ni lelebih, kenangan manis ke pahit ke kan, yelah , pertama saya kene jaga hati en.laloque kan, kedua "kawan" saya tu pun dah kawen, dah bahagia ngan wife dia, kang kalau wife dia baca ke dia baca ke, mana lah tahu kan, bimbang akan mengguriskan hati kan, jd harus saya menjaga element2 tersebut kan kan kan, jadi saya cuma akan ceritakan pasal perasaan saya, diri saya dan en.laloque saje...

so cerita dalam bas, habis, sampai dengan selamat di sintok...

saya ada terima satu email dari en.laloque, semangat kan saya gi cc semata2 nak baca email dari en.laloque... walaupun email fwd2 ntah hape... tp saya baca mcm nak menangis plak terharunya tau... nak tahu tak emelnya...

Right Now....
somebody is very proud of you.
somebody is thinking of you.
somebody is caring about you.
somebody misses you.
somebody wants to talk to you.
somebody wants to be with you.
somebody hopes you aren't in trouble.
somebody is thankful for the support you have provided.
somebody wants to hold your hand.
somebody hopes everything turns out all right.
somebody wants you to be happy.
somebody wants you to find him/her.
somebody is celebrating your successes.
somebody wants to give you a gift.
somebody thinks that you ARE a gift.
somebody hopes you're not too cold, or too hot
somebody wants to hug you.
somebody loves you.
somebody admires your strength.
somebody is thinking of you and smiling.
somebody wants to be your shoulder to cry on.
somebody wants to go out with you and have a lot of fun.
somebody thinks the world of you.
somebody wants to protect you.
somebody would do anything for you.
somebody wants to be forgiven.
somebody is grateful for your forgiveness.
somebody wants to laugh with you.
somebody remembers you and wishes that you were there.
somebody is praising God for you.
somebody needs to know that your love is unconditional.
somebody values your advice.
somebody wants to tell you how much they care.
somebody wants to share their dreams with you.
somebody wants to hold you in their arms.
somebody wants YOU to hold them in your arms.
somebody treasures your spirit.
somebody wishes they could STOP time because of you.
somebody praises God for your friendship and love.
somebody can't wait to see you.
somebody loves you for who you are.
somebody loves the way you make them feel.
somebody wants to be with you.
somebody wants you to know they are there for you.
somebody's glad that you're his/her friend.
somebody wants to be your friend.
somebody stayed up all night thinking about you.
somebody is alive because of you.
somebody is wishing that you noticed him/her.
somebody wants to get to know you better.
somebody wants to be near you.
somebody misses your advice/guidance.
somebody has faith in you.
somebody trusts you.
somebody needs you to send them this letter
somebody needs your support.
somebody needs you to have faith in them.
somebody will cry when they read this.
somebody needs you to let them be your friend.
somebody hears a song that reminds them of you. ~ shamsul

sampai sekarang saya simpan emel tu, tp saya rasa en.laloque pun mesti dah lupa dan tak igt langsung atau tak pernah igt dia penah bg emel ni dulu kan hiihihihih... tp ayat2 tu sweettttttt kannnn...

saya igt lagi, saya siap print, bagi jijah baca, pastu saya ckp, "touchingggg kan emel ni" dengan muka paling excited, sekali jijah jawab... "biasa jer" muahahahahahah cisss betul hahahaha... langsung tak menjiwai perasaanku yang jiwang karat dikala itu tauuuu... hahahaha

ok bab lain...

oh yer... malam tahun baru, 31 december 2000, mcm biasa saya bergayut dengan en.laloque

masa ni hubungan dengan "kawan" saya sgt dah retak, masa ni saya dah tak tentu arah, hilang pedoman pun yer saya rasa hihihihih...

ok2 sambung balik, saya bergayut ngan en.laloque, saya tahu masa ni en.laloque pun dah tangkap cintan ngan saya, saya ofcoz laaaa... dah gila bayang muhahahahaha... en.laloque tanya soalan cepu kat saya

"sebenarnya kita ni mcm mana?"

waaaaaaaaaaaaaaaaaahhhhhhhhhhhhhh... pucat terus muka saya, kalau masa ni saya jamin, uols toreh2 la tangan saya, konfem tak kuar darah muhhahahahaha... seb baik dalam tipun jer, kalau face to face... konfem saya dah beku kat situ

hati saya menjerit nak cakap "abg laloqueee... kita sayanggggggggggg abang laloque, kita nak abang laloque, kita rindu abang laloque"... sekadar imaginasi sahaja, tapi mulut saya tak dapat nak mengeluarkan kata2 itu... giler kemaruk saya masa tu hahahahaha...

saya masih diam tanpa kata2, kalau uols jadi saya, uols nak kata apa???? uols masih ber"kawan" tp uols dah cintaaaa sama lelaki lain, terasa tidak mahu kehilangan dia????

serba salah kan!

terperangkap kan!

dalam dilema kan!

cuba uols letakkan diri uols dalam diri saya, apa sepatutnya yang saya buat??? adakah perasaan sayang ini SALAH?

bersambung...

wahhhhhhhhhhhh... uols kalu boleh komen la, kalau uols berada di situasi saya masa tu yer, sajer la nak tahu, kalau uols, apa jawapan uols... :p

Mama Alesha dan An-nisa Abriza

31 komen[s]:

lil^RED799 said... [Reply to Comments]

err......email tu sgt sweet ok!!!!! yg membaca ni pon meleleh air liur....nyiahahhaha

kalo saya la kan...time itu kan...BEKU jugak! huuuu

mmg sgt serba salah!~

s&d said... [Reply to Comments]

kalau saya ditepat vp time tu, saya akan berterus-terang yg saya masih bersama dengan seseorang tapi rasa serba salah sebab mula menyukai seseorang yg lain...'

dulu saya memang pernah berterus terang, walaupun dalam hati amat berat sekali utk meluahkannya..

laloque said... [Reply to Comments]

dipersimpangan dilema. tapi satu keputusan yang membawa kebahagiaan kemudiannya... i lap u mama

zareina said... [Reply to Comments]

huh! jiwa kaco beb klu time cm ni hiks...tp klu akk kn kompem pilih org yg care kita ler... sbb dgn ex bf vp pun dh ada prob.. so apa tunggu lg kn... (so now pilihan u mmg tepat kn hehe bahagia g tu.. )

nn said... [Reply to Comments]

hikhikhikihk...veri sweet itu emel.
nn pun penah berada dlm situasi vp tuh jugak...huhuhu....pening kepala nak pilih..wah...cam ramai benor org nak pilih...wakakakaka...tapi xpelah...apa yg kita pilih itu akhirnya membuahkan hasil kan..kan..kan...hikhikhikhik

miz_eda said... [Reply to Comments]

ni musti berkat buat semayang istiharah nih..:) biasalah bila diberi pilihan, musti sukar membuat keputusan, apa2 pon ni sumer kerja Allah, kita sebagai hamba-nya kena sentiasa bersyukur..tak gitu??

Mak Su said... [Reply to Comments]

menariknya, best, kongsi ler lagi cerita jiwang2 cenggini, maksu mmg tak reti nak bercerita mcm ni

Kak Piah said... [Reply to Comments]

vp, awak nk taw dak.. akak baca citer u pink my heart tu mcm akak baca novel..best2.. siap senyum2 feeling2 sensorang.. kih.. kih..

~~@lyci@~~ said... [Reply to Comments]

saya pun pernah mnegalami peristiwa yg sama.. at last sy pilih org yg baru sy kenal... tp akhirnya dua-dua kecundang.. jodoh ngan org lain gak haha...

nizafauzi said... [Reply to Comments]

wahh...sweetnye email tu...kalo sy dpt la kan, dah nanges dah ni..hehehehe

ala kak, apesal sikit sgt episod 12 ni...tak sbr ni nak tunggu ep13 nih...

terasa di awang2an plak bace episod kali ni kak.. :)

NONIE AZIZ said... [Reply to Comments]

memang sweet ok!!!Itulahkan..sebenarnya jodoh kalau dah ada tak ke mana nyeeee

@in said... [Reply to Comments]

kalo saya... saya akan tanya dia balik... pastu kalo respon baik punyer...wah! peluang tuuu....
kalo sebaliknyer, just wish hope to be together..banyak masa lagi leh gedik utk tackle... wakakaka.....

Umi Mia said... [Reply to Comments]

ermmm...saya jenis tak simpan perasaan dlm hati..awal2 tau jer sy suka..sy bagitau terus...jenis hati kering...hukhuk...

eYaNacOMeY said... [Reply to Comments]

salam..kak xsabanyee nk tunggu episod 13.. mcm bace novel laa plak bace kisah akk nieh!! sy sgt sukak!!sweett jerrhh..hehe

hmm..ntahlaa.. dlm dilema.. sy pon BEKUU gak kot!!ahakzz..(*_^)

p/s: kak VP, nepe xde link sy pon kt dlm list tuh..huhu..xsudi kaa:(

Zana said... [Reply to Comments]

salam zaima...
selama nie jadi silent reader jer...cam yg oli ckp tu...

wah, best ler episode u pink in my heart nie....
email tu...best giler ...kalu, zana yg dpt pun, rasa bangga giler ler.......syok....

citer cinta zaima nie ala2 citer cinta kita ler....dulu pun b4 kawan ngan hubby kawan dulu ngan "kawan" lain.....dah nama pun jodohkan....x kira ler......curang ke x kan.......jodoh...camtu ler zaima.....sapa nak sangka....

nizza-abira said... [Reply to Comments]

wah!!sungguh lomatiknya itew en.laloque.... terharu i baca u...hehehe...sy pun pernah laluinya, krn keliru sgt sy minta pandangan dr kwn lelaki sy. atas nasihat dia sy telah dilorongkan oleh Allah utk membuat pilihan yg terbaik...:) apapun memang saat itu adalah paling sukar....

darling8tabby said... [Reply to Comments]

kelas nye..siap antar kata-2 pujanga gitew...

kalo akak tempat VP...malu..tapi mauuuuuuuuu..hehehe

PuteriSatu said... [Reply to Comments]

mah...klu akak..akak jawab cam ni...macamana ape? kasi dia jawab dulu...

cepat sambung mah..rasa cam baca cerpen bersiri yang kat suratkhabar tu je..tak sabar nak tunggu minggu depan punya suratkhabar nak baca sambungan cerpen...wekekek...

a^T04 said... [Reply to Comments]

hehe..mau tpi mau..ya betulll

umie_adam said... [Reply to Comments]

kalau saya ikut kata hati...
taknak hipokrit...lagipun lebih penting jaga hati & perasaan kita dlu dr perasaan org lain..tak gitu heheh

mummysyafie said... [Reply to Comments]

kalau saya lah..

mesti saya salah kan keadaan..naper saya tak jumpa dier dulu daripada orgn tu..wahhhh...

best kan..pastu saya akan kate...saya syg kat awk..tapi for the time being..leh tak kiter jadi extra ordinary friend? leh tak?

opss..saya lak perasan..hihihihi

RieNa said... [Reply to Comments]

ermm..kalau saya la..

"saya suka abg laloque,tp..(tahan nafas jap..)
bleh tak abg laloque terus disisi saya sampai bila2?"

ecehhwaahhhh!!!!

kdg2 kita perlu bertegas demi kebahagian diri sendiri dan org lain jgk..

yong said... [Reply to Comments]

wahhh sungguh komplikated situasi mu itu...
kalau den harus beku jugak tu...

edrina said... [Reply to Comments]

wah akak tau apa jawapan vp..mesti kapel kan hiks..teka2 ajer neh pasal kat tarikh2 yg perlu ingat tu vp letak 1 januari. mesti lepas bergayut malam tu terus kapel kan..betui ka? hehehehe

Kalau akak pun lah kan..ku dlm dilema jugaks..tak tau nak cakap apa..tapi sah2 masa tu hubungan awak ngan 'kawan' awak tu bak retak menanti belah kan..lagipun perasaan cintan & sayang tu dah banyak berpihak pada en.laloque..lagipun kita sendiri tahu dengan siapa kita lebih selesa bersama kan..so tepuk dada tanya selera la kot hiks.. so kalau akak mesti akak cakap..kita kapel lah..kakakkaa boleh gitu?

fealize_eleanoer said... [Reply to Comments]

saya mmg pernah hadapi situasi gini..tipulah kalo kite kate x syg A,tp in d same time kite cinta B..

mase tu pilihan sy bkn stkt A,B je tau...smpi C,D tau..serius nihh..x tipu...tp yg sy btl2 syg A n B tu la...D tu x mungkin coz die anak somebody yang terhormat.wahh,sgt serbasalah mase nih okehh...

saya solat isktikharah,hajat mohon petunjuk.ape yg saya buat ialah..saya bg pilihan pada mereka...syarat saya sy akan terime siapa yg masuk meminang saya dulu...kalo nk ikutkan time ni mmg sy goyang,yelah watnye smue hantar rombongan x ke naya...

dan pd pengamatan saya mase tuh orang yg sgt bersungguh2 ialah mr.jam kesygnku itu... :D..die merisik sendiri dlm tipon n then diwakili maknya yg dtg bwk cincin.sungguh terharu n kembang kuncup duniaku !hiks !

ija said... [Reply to Comments]

hehe..aku bru bukak laptop ini hari...aku pun dh lupa scene tu..sebab banyak sgt kan aku punya watak sampingan dlm bilik ko time tu..haihhhh..ye situasi ko masa tu tersangatla rumitnya..kesian aku tgk time tu..tp aku masa tu masih budak2..manala phm sgt bab2 bi..mak marahhhhhh..hihi..poyoooo

*SiRibenMerah said... [Reply to Comments]

huishhh..
sgt sweet la email tuh..
saya sgt suke.. adushhh..
kalo saya la kann.. of coz saya pilih yg memberi kebahagiaan.. yg menyenangkan ati kita.. hiksss..
best btul la kesah akak neh..
cepat la sambunggg~

ArELeEz said... [Reply to Comments]

ermmm.. memule wat comparison, pk kan pro & cont antare 2 guys tu. pastu, pilih s/body yg syg kite coz mak penah pesan, 'pilih org yg syg kite coz kite akn syg org tu'. lastly, tawakkal..

hUmmY said... [Reply to Comments]

hehehehe!

sy salu jd gini!

gatalkah sy?

amponnnn!

:))

darah muda katenyeeee~

khokhokhokh!

tp mmg serba slh pon!

tatao pileh mane 1!

tp sy salu pileh yg lebey dkat di ati gtu!

ewah~

.:s:h:y:. said... [Reply to Comments]

m being ur silent reader dah lame dh.. sonot bace posts smpi asek terlupe nk drop comment.. cepat la sambung cite... hee.. :))

no need to reveal hehe said... [Reply to Comments]

ala bila nak sambung lagi ...cepat la sambung...tak bestla tertunggu-tunggu camni..heheeh







Related Posts with Thumbnails

Penafian @ Pemberitahuan

Kebanyakan entry adalah dikarang pada malam hari selepas anak saya tido dan akan di auto publish pada siang hari. So jangan ingat saya ni mcm takde kerja lain asik mengupdate blog okey, saya membizi keje. SEKIAN dimaklumkan.

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di viruspadu's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada viruspadu's blog. SEKIAN dimaklumkan sekali lagi

apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

^_^