Follow Viruspadu

Thursday, June 19, 2008

kisah rumah saya yang terbengkalai itu

sakittttttttttttttttt hati bila kita semangat2 beli rumah, korek2 duit sana sini, usaha cari duit sebab nak beli rumah, usahaaaaaaaaa jugak sbb tak nak pinjam duit orang tau...ikat2 perut berjimat sbb nak kumpul duit beli rumah...

dengan usaha mcm2 cara, akhirnya dapat jugak weols mengumpulkan duit sebanyak RM22k (eh betui ker??? papa... tolong betulkan figure ni kalau salah yer)

masa tu, tahun 2005, kalau tak silap saya, oh yer, saya pernah dah buat entry ni sebelum ni, kalau sape2 tak perasan, meh saya cerita


ini lah rupa rumah contoh... rumah saya belakang rumah ni jer



lepas terminated segala perjanjian, weols buat surat la kepada "sesiapa yang berkenaan"... dan keputusannya sgt lah membahagiakan... sebab depa janji nak pulangkan duit termasuk duit peguam segala...

mereka janji akan bayar setiap bulan RM2k, sampai habis bayar semua, so weols tak kisahlahkan janji bayar

bulan pertama, janji dikotakan, dia bayar RM2k...

lepas tu tak bayar2... weols call2, dorang bg alasan mcm2, check tak siap la, bos outstation la... sgt mangkuk ok

beberapa bulan tak bayar2, weols geram, hantar lg surat yang "sesiapa yang berkenaan lagi"

baru lah dapat lagi check Rm2k, dan dorang janji akan kotakan janji sgt2... ok2 weols percaya je lah kan

lepas tu, next month, tak bayar balik dah... weols call2, depa passing sana passing sini... haaaa ni mula lah nak baran datang ni... sudahnya sampai skrg depa tak bayar2...

kali ni mmg saya ngan en.laloque hilang sabar sungguh lahhh...

weols niat nak gi syarikat ni, nak tuntut hak weols... geram neh, senang2 amik duit orang kan, dia tak tahu betapa susah payah kita carik duit tu, kalau kita lambat bayar, bukan main mintak bunga la itu ini lah, bab nak pulangkan balik, bukan main liat lg kan...

nnt, saya pegi sana, saya snap gambar, saya tayang kat sini.... kita pakat2 boikot company ni yer... geramnyaaaa...

Mama Alesha dan An-nisa Abriza

12 komen[s]:

NieZearm said... [Reply to Comments]

itu macam ke? ape nama company tu.. developernye sape? mane la tau kalau kitorang survay2 rumah terjumpa la plak dengan lanun2 ni....

yong said... [Reply to Comments]

vp..lawan vp jgn tak lawan..duit kito tu...
pastu ekau poie la kek TTPM..

nanonano said... [Reply to Comments]

alahai..
slalu jd cmni kan..
takot nk beli rumah
*wlaupun xterpikir nk beli pun lg :p*
nak nak time harge bhn mentah sume dah nek skunk,
xkn pemaju tibe2 nk nekkn harge umah lak kan..
so, angkat kaki la sume pemaju..
huhuhu..

Miss Nazla said... [Reply to Comments]

ala kakkkkkkkkkk nape nye u pink my heart 12 tu pendek je. alaaaaaa

lil^RED799 said... [Reply to Comments]

bapak saya bannyaaaaaaaaaaakkkkk kali gile kene camnih sampai nek semput turun naik!

*SiRibenMerah said... [Reply to Comments]

hishhhh..
g bakar opis dia..
x pon bakar kete bos dia..
owhhh, jgn dgr cakap saya.. =P
ganaz konon!!!

peej said... [Reply to Comments]

that is so mean ok..
22k is a lot ok..
harus la saman company dorg..huhu

mummysyafie said... [Reply to Comments]

company apa tu vp..sgt bahaya okk..

benda macam ni lah buat kiter takut beli umah yg blm siap..

minta duit bukan main lagi pemaju ni..bila nak refund balik macam2 alasan erkk...nanti jgn lupa upload gambo ok.

Intanaziela said... [Reply to Comments]

tentu sedihnya hati time ni kan.. tambahan pulak umah tu umah idaman..tapi hikmahnya dapat umah sekarang yang laggggiii maveles...

psst: habaq mai la nama developer tu...

laloque said... [Reply to Comments]

Tul tu... kumpul bagai nak rak, dapat la RM22k. Semangat tul bakal dapat rumah corner lot dgn 5 bilik kate kan. Pas 24 bulan, projek cam lembab jer, gua call bank tanya sama ada diorg dah release loan ke pemaju belum... bank cakap belum lagi. Cepat2 gua suruh bank jangan release loan tu. Pas tu call lawyer suruh draf deed of revocation & suruh pemaju sign dgn jaminan utk pulangkan balik duit. Nasib baik diorg sign kontrak tu. Lucky betul bank lom release loan... so terlepas la beban hutang ngan bank!!! Kalo bawak kes ke mahkamah pun xguna, kos turun naik mahkamah lagi tinggi dari nilai yg nak dituntut nanti. So final stage... gua akan buat laporan polis jer. Biar polis yg tentukan sama ada ada unsur2 penipuan... biar polis jer yg dakwa diorg tu....

ArELeEz said... [Reply to Comments]

isk3.. mmg mangkok ayun la itu co. mmg wajib ditepek co. picnye kt blog vp.

Me : McMc said... [Reply to Comments]

Pn.VP, awak beli umah yg lom siap mmg la high risk, tp sy pn sama gak dah terkena nih beli umah yg dh siap, tp lawyer plak wat hal.. means, lawyer n developer sama2 very d lembabbb....beli umah start bln posa last year, tp smpi skg tak dpt2 kunci lagik..dh ler kita byr servis lawyer, tp at last kita plak yg kena turun naik buat keje, nk harapkan runner dia, ada jer alasan lawyer..rumah dh siap dr lom dpt CF, smpi dh dpt CF la, tp lom gak dpt kunci..time nk mintak duit, cpt jer kami byr sbb igt leh la proceed cpt, tp hampesss..dia igt, kita nih cop duit ker hah?? ishh, apa la nasib pembeli teraniya cam kita nih ehh??







Related Posts with Thumbnails

Penafian @ Pemberitahuan

Kebanyakan entry adalah dikarang pada malam hari selepas anak saya tido dan akan di auto publish pada siang hari. So jangan ingat saya ni mcm takde kerja lain asik mengupdate blog okey, saya membizi keje. SEKIAN dimaklumkan.

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di viruspadu's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada viruspadu's blog. SEKIAN dimaklumkan sekali lagi

apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

^_^