Follow Viruspadu

Wednesday, June 18, 2008

luka yang nampak

kelmarin turn en.laloque masak, semalam turn saya masak lalalalalala... tapi jari saya terkena kuali panas ni masa turn en.laloque masak, lepas masak kailan ikan masin tu, konon saya nak tolong dia, nak tunjuk terer la, angkat kuali (lapik kain la) cepat2 nak letak dalam pinggan cantik :p, baru katanya kan nyeh nyeh nyeh... terus jari terkene kuali........ uwaaaaaaaaaa...

pinjam hendiplas nisa :)

tapi kan jari terluka mcm ni kan kita nampak,

dan sakitnya tak la sesakit bila hati kita disakitkan kan... wah... poyo jer kan, lately saya asik cerita pasal down jer... poyossss sungguh... harap uols tak meluat la baca yer, soriiii naik loriiiii (lawak bodoh hiks :p)

sebenarnya, apa yang berlaku kat saya ni, biasa jer kene kat semua orang kan, benda biasa2 jer lah, malas la nak layan sgt kan, tp tipuuuuuu la sgt kalau saya kata saya tak terasa, hati saya tak terguris kan... tipuuuuuuuuuu la, mana ada orang tak rasa apa2, cuma kejap ngan lama sakit hati dan cara mengawal kebengangan ajer yang membezakan seseorang itu kan, saya mmg malas dah nak layan orang mcm ni, tp kan, tipuuuuuuu la kalau saya tak teringat2 sambil geram2...

situasi 1:
saya ada kenal seseorang, lamaaaaaaaaaa dah dulu, saya percaya dia, dia baikkkkk, saya suka dia, byk rahsia saya dah cerita kat dia... alih2 saya dpt tahu dia kata belakang saya, kutuk saya...

frusttttttt sgt, frust sbb saya anggap dia baik, saya layan dia baik, saya tak pernah buruk sangka kat dia, saya frust sbb tak sangka sgt...

kalau saya mmg tak suka dia tu lain la kan, lantak pi lah dia nak kata apa pun, ada saya kesah... eceeewahhhh

situasi 2:
saya suka mengajar orang... saya suka share ilmu yang saya ada, walaupun ilmu yang sikit nih, tp bila saya dah ajar, dia dah pandai, tp... ermmm...

habis situasi

bak kata lenny kelmarin, biar ajer sesapa nak buat apa2, yang penting bila kita balik rumah, kita nampak suami kesayangan ngan anak manja yang akan menggembirakan hati kita... tq lenny

dan terima kasih kepada semuaaaaaaaaaaaa yang menceriakan hati saya... dan buzz YM bertanyakan keadaan saya... terima kasihhhhhhhh sgt :)

ok, rasanya ni last la kot, entry poyo2 mcm ni hahahahaha... last untuk minggu ni ke last untuk bulan ni hiks...

Mama Alesha dan An-nisa Abriza

15 komen[s]:

sweetheart said... [Reply to Comments]

sah dah xyah down dah ekk
lantak pi la kat depa..
janji kt bahagia ngan laki
ngan anak kannnnn

laloque said... [Reply to Comments]

tu sume ada bahagian dari yg Esa.

nn said... [Reply to Comments]

sabarlah vp....saya pun sudah terkena...rasa cam disiat2 saje...tapi apa yg boleh kita buat selain daripada bersabar saja...

mama ranggie said... [Reply to Comments]

mah,kenapa ni mah?sabar ye mah!

Being Normal said... [Reply to Comments]

vp, pernah mengalami dan sedang mengalami situasi itu...tgh going through the second one, kita ikhlas share knowledge end up dikata kita belagak and yg paling best sorang minah nie pulak ckp kita nie tak perform and boss offer dia nak take over kita punyer position, ader ke patut!!!

sorry yer, ter emo!!

kata2 akhir, this people not worth our attention...

take care dear and lawa plaster :)

umie_adam said... [Reply to Comments]

kalau saya lah emah..mau kene lesingla itu budak hahaha...gila brutal weh...hehehe..

takpe..sabar k emah...biarkan dia terjun ngan labunya...

a^T04 said... [Reply to Comments]

a'a kak vp...biorle dia ngan labunya
kalo kta dok pkir bnda cedey2, x besh gtu...

Faina Arisya said... [Reply to Comments]

biasalah tu zaimah.. ramai orang yg macam tu.. kita hormat dia. .ajar dia... last2 dia buat taik ngan kita.. memang hangen!

nizafauzi said... [Reply to Comments]

kak, sy pun penah mengalami situasi 1 tuh...huh...sakit hati sungguh kak...sy tau camane akak rase..skang ni, sy dah tak kawan da ngan org tu..menyampah sgt tgk muka die..last2 sy cool sendiri... :)

yg penting sabar n pandai kawal kebengangan kan!! :)

cumil la plaster.. :p

rasp said... [Reply to Comments]

vp, jgn biarkan org lain take away ur positiveness.. betui ka i ckp nie...neway maintain steady and cool k!

me, myself, cici and titi said... [Reply to Comments]

vp..anggap semua ini asam garam kehidupan. semua pengalaman ini yang mematangkan kita dan ujian dari Allah. mungkin apa yang berlaku ini atas silap kita juga. yang penting jangan simpan dan dendam kerana Islam tidak mengajar umatnya berdendam. life goes on. saya bila menghadapi situasi ini selalu berpegang pada kata-kata ini "biar orang buat kita..jangan kita buat orang"... dan doakan orang itu mendapat petunjuk dan keberkatan dari Allah swt. insyaAllah kita pun akan tenang nanti.

Lenny said... [Reply to Comments]

erm.. camtuhla dunia ini..

yg kita bleh buat.. mainkan peranan kita... pastuh... sabar and tawakal..

kan kan kan?

takper.. laloque ngan nisa ada... :)

pearlEJ said... [Reply to Comments]

betul tuu.. lantak pi laa kt depa nk kata apa kaa nk kutuk2 kaa janji kita happy dgn family kita..

mama club said... [Reply to Comments]

dah penah rasa apa yg zaimah rasa n tersangat kuciwa... dah la 'kawan' tu opismate.. gue nye kuciwa sampai gue kena tekanan darah tinggi.. woooo... byk2 sabo... anggap semer tu dugaan.. itulah caranya Tuhan nak tunjuk kita sape 'dia' yg sebenarnya.. :)

PuteriSatu said... [Reply to Comments]

dahla tu ye mah...biarkan je ianya berlalu k..yang penting masih ramai yang menyokong di belakang mah ok....tak mo pikir2 seme tu lagi..orait?







Related Posts with Thumbnails

Penafian @ Pemberitahuan

Kebanyakan entry adalah dikarang pada malam hari selepas anak saya tido dan akan di auto publish pada siang hari. So jangan ingat saya ni mcm takde kerja lain asik mengupdate blog okey, saya membizi keje. SEKIAN dimaklumkan.

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di viruspadu's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada viruspadu's blog. SEKIAN dimaklumkan sekali lagi

apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

^_^