Follow Viruspadu

Thursday, June 12, 2008

pertama kali mengisi minyak dengan harga baru

setelah beberapa hari or weeks kita di gemparkan dengan berita kenaikan harga minyak petrol sebanyak hampir 80sen...

sgt kebetulan, kelmarinnya weols baru ajer penuhkan minyak kembara ngan viva, so tak dapat lah saya menikmati suasana bersesak2 beratur isi minyak malam yang diumumkan berita itu kan... dgr orang dok cerita kena barisss panjang, kena tunggu berejam2, dah mcm pesta minyak plak kan,


sebenarnya minyak saya tak habis pun lagi, ada separuh lagi

en.laloque kata kalau taknak terasa sgt harga minyak mahal, bila tinggal separuh ajer kita isi, so taklah nampak mahal sgt... padahal saiko ajer pun, harga tetap sama kan... layankan jer hiks

hambek ko! separuh pun RM50, kalau penuh berapa? lu pikir lah sendiri!!!!


oh yer buat yang tak tahu, kembara saya ni, isi penuh tahan sebulan @ 4 minggu tau... untung rumah ngan opis dekatttt kan :p

rumah sape yang jauh dari opis tu, sila suruh opis itu pindah di sebelah rumah anda hihihihihih...

Mama Alesha dan An-nisa Abriza

26 komen[s]:

edrina said... [Reply to Comments]

wah bestnya kan..umah & opis dekat.. akak tak dapek la nak nolong...mau jimat minyak kalu..work from home ekekekeke

mama ranggie said... [Reply to Comments]

bagunye kembara ko tu...

memang jimat!

lil^RED799 said... [Reply to Comments]

Ya Allah!!! mmg terasa sgt...skang ni da tak buleh isi rm10...cam tak terluak je...kene isi rm20 baru dpt cam rm10 dulu

Purple 28 said... [Reply to Comments]

saya pun baru isi semalam...ari tuh masa org berebut-rebut...saya malas nak beratur...walaupun tinggal satu takuk... semalam isi full tank RM 87...selalu isi RM 65...sabar jer

irdawatys said... [Reply to Comments]

huhuh aoa bak buat....sabar je ah..mmg terasa sgt skrg ni... kancil yg cenonet tu pun dulu penuh rm 40 lebih je...skrg nie dkt rm60 dah...menitik air mata bila memikirkannyer....klu mcm VP okay lak jugak..sekali isi penuh leh tahan sebulan....ni yg minyak lebih kurang rm100 seminggu ..mcm mana.... meraung dibuat nyer...huhuhuhu
skrg ni bkn minyak je naik..semua benda dah naik..beras pun payah nak cari stok dah skrg...(statement emo' ni..)

irdawatys said... [Reply to Comments]

huhuh aoa bak buat....sabar je ah..mmg terasa sgt skrg ni... kancil yg cenonet tu pun dulu penuh rm 40 lebih je...skrg nie dkt rm60 dah...menitik air mata bila memikirkannyer....klu mcm VP okay lak jugak..sekali isi penuh leh tahan sebulan....ni yg minyak lebih kurang rm100 seminggu ..mcm mana.... meraung dibuat nyer...huhuhuhu
skrg ni bkn minyak je naik..semua benda dah naik..beras pun payah nak cari stok dah skrg...(statement emo' ni..)

:: AYU AYUMiE :: said... [Reply to Comments]

ermmm... mak tak perasan la pulak, sbb minyak komuter mak tu lom penah isi lagi...ahhaha...

ermmm, aper komen u olls psl gomen nk 'byr gaji 2x sebulan"

pada mak laa...its not a good approach laa... rasanya rakyat akan lg tak pandai nk spend duit ngan berhemah...hrp2 jgn la unisel buat cam tu...huhuhu

Faizah_Haris said... [Reply to Comments]

ahakssss.....memang punn..kalo tanak terasa mahal isi lerr bila minyak dah separuh....kalo hubby saya...pantang tgk meter minyak tggl separuh....kompommm cari pam minyak n penuhkan....hehehehe...

mahh...wahhh isi penuh thn sebulan woooo....jelesssss neh...SAMO laaa KITO!!! muakakakaka...BUKAN sebab opis dekat ngan umah...sebab kete tu jalan 4 kali sebulan yo!!! ahakssss....g kelije balik kelije naik motorrr sajokk...

s&d said... [Reply to Comments]

wuyoo bestnya isi full sekali cukup sampai sebulan.. kalau saya lah isi full pun tetap tak cukup seminggu.. hua.. camne nak letak ofis dekat ngan rumah nie??

nizafauzi said... [Reply to Comments]

wah bestnye kak vp...kalo sy la, penuh tu 1 minggu lebih je..dah la wira..penuh tak tau bape..tak isi penuh lagi..sedihla camni...rela sy naik tren tau..hiks!! :p

Yusrizal said... [Reply to Comments]

hmm.. ntah la. sesak nafas tgok skrin kat tmpt isi minyak.. sempat direkodkan juga di kamera tuk jadi kenangan.. :(

~~@lyci@~~ said... [Reply to Comments]

hmmm, slalu isi kancil 4o dah penuh.. skrg 60 baru penuh... skrg saya dah start naik bas dari seremban ke putrajaya.. waaaaaaa, sian hubby pagi2 bangun kena hantar bini dia...

a^T04 said... [Reply to Comments]

a'a vp...mmg trase sgt2...huhu...
penuh tangki leh smpai sminggu? syiokkkkk...

PuteriSatu said... [Reply to Comments]

dulu gen2 akak penuh tak sampai rm70 sekarang dah seratus lebih..uuuwaaa....tahan 2 minggu je....sebulan? dah 200...tol lagi...uwaaa...nak kena beli beskal je la naik beskal..huhuhu...

risanur said... [Reply to Comments]

bestnye isi minyak penuh tahan sebulan...
kalu la boleh opis tu pindah sebelah umah mmg best giler...

peej said... [Reply to Comments]

huish..x isi lagi minyak full jugak..sama la naik kembara..jwabnyer..lepas2 nih naik kancil sudah..save sikit la..
dah la kembara kuat makan minyak..pengsan ok..

full tank tahan seminggu..wahh..sangat kagum ok..baguss..

cendawanintim said... [Reply to Comments]

untung kan umah dekat2 ngan opis nih, tu ler, sian bagi mereka yang kena berhabis banyak tuk duit petrol nih...

muadzlife said... [Reply to Comments]

manyak syiiokkk woo itu macemmm

Ct eLLy said... [Reply to Comments]

ADUHHHH.. $50 sekelip mata aje

sakit sakit :(

nasazfrog... said... [Reply to Comments]

perghhh... poning....

rasp said... [Reply to Comments]

baguslah idea tu, nanti i ckp kat bos i suruh pindah opis kat umah i :D

sitione said... [Reply to Comments]

hi zaimah..for all this time I being a silent reader to ur blog..but today..finally..I will leave a comment..

i found out abt ur blog from oli..

hehe..wanna comment also abt tis matter..like u..me also driving a Kembara back in Malaysia..but now as i'm away..my brother use it..

before harga petrol increase for d 1st time last year..I managed to fill up my petrol tank for RM55 full tank tau..after increase..its up to RM70..I will come back to Malaysia and the end of this month for a month holiday..n I bet this time..klo Ct isi full tank it will cost me around RM100 plus kot..

haii..nmpk nyer planning to be DORA THE EXPLORER x jadi ler..pendek la sikit kaki nk menjelajah segala pelusuk mall n KL..

PerantauSepi1306 said... [Reply to Comments]

mmah... akak jeles tau... jeles.. huhuhuhuhu soh BNM pindah ke Seremban OK tak.. wakakakakaa.. keter satria ler ni kalo isi penuh, Abe Aimrul ckp RM120.. perhhh gilosss dulu RM70 je

apa nak jadi.. budget dah lari.. hujung la bulan makan la roti... lalalala

:: p R i n c E s S _ N :: said... [Reply to Comments]

abah N isi pg td...20 hengget nek 1 bar jerk....cett....sis...bia btol tahan sbln.....sgtt x mrayap....

pak ngah rep said... [Reply to Comments]

ksydd.. pe kata naik kuda jer g keja.. best..!! bgs untuk kesihatan.. bagus u pokok tepi jalan.. ada baja free!!

enchekchotz said... [Reply to Comments]

akak vp, kite pon pakai kembare tau!! ade gang neh.. kite kalu isi full tank plg lame pon thn 10 hari.. dulu skali isi rm 70-80, skrg??? lu pikir sendrik laa.. pecah poket sy tau!! sebulan??

see, betapa rajinnyer sy merewang2.. ye la, i kan anak bujang (pomot sket), so kalu lunch or dinner harus la keluar pi beli.. nk masak bole jek, tp dapurnya takde.. tp same je kos nk masak & beli kt luar, so baik kte beli jek, x yah tonggang terbalik nak ngomeh...







Related Posts with Thumbnails

Penafian @ Pemberitahuan

Kebanyakan entry adalah dikarang pada malam hari selepas anak saya tido dan akan di auto publish pada siang hari. So jangan ingat saya ni mcm takde kerja lain asik mengupdate blog okey, saya membizi keje. SEKIAN dimaklumkan.

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di viruspadu's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada viruspadu's blog. SEKIAN dimaklumkan sekali lagi

apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

^_^