Follow Viruspadu

Monday, June 16, 2008

survey pinggan mangkuk

uols nak tahu, sejak kawen sampai sekarang, dah dekat 5 tahun dah weols kawen, tp tak pernah lg weols beli pinggan mangkuk tau, dok pakai pinggan hadiah kawen dulu je lah...

saya dah lama bg cadangan kat en.laloque, ajak beli pinggan gitu, tp tak pernah dia amik port gitu, lagipun dulu leceh lah nak beli kan, sbb rumah pun sewa, lepas tu rumah kuaters, katanya leceh nak pindah2 barang... so sekarang dah ada rumah sendiri ni, baru lah dia approved cadangan tu, so alang2 gi jusco semalam, weols survey2 la pinggan mangkuk ni tgk harga2 dia berapa

skrg ni tgh sale gila2 punya, tp sale2 pun mahal nak mampos jugak kan... huhuhuhuhuhu... dalam banyak2 yang ni jer murah, RM59 rasanya dapat satu set, tp design dia tak bekenan la plak


yang ni saya minat, tp satu item dia, pehhhhhhhhh... saya bukan level ni lagi, saya tak mampu lagi yang mahal2 mcm ni


yang ni pun nice n simple, jugak tak mampu :(, mahal gedobossssss


yang ni pun simple...


yang ni sbb pink saya snap lah, tp plastik sbnrnya, saya taknaklah plastik


ada lagi... sbnrnya, dah juling mata tgk byk2, lagipun nak survey ajer dulu, bukan nak beli lg :p

uols tahu kat mana pinggan yang cantik2 tak????

Mama Alesha dan An-nisa Abriza

18 komen[s]:

laloque said... [Reply to Comments]

kena kumpul gak pinggan ceramik/kaca nie... sok nisa nak kawen senang... adoiyaiii... lamo laie tu

irdawatys said... [Reply to Comments]

VP,

Kalau i lah kan...suke nengok set pinggan2 mangkuk kat jusco mid valley dgn metrojaya...naik juling mata nie..tp harga pun mmg menjulingkan mata ah kan..huhuhuhuhuh

nuarliesya said... [Reply to Comments]

cuba tgk kalau ada katalog...cam Leno ker, Giacomo ker...kekadang yang dalam katalog nie murah2 juga...many choice...tapi kalau nak lagi tantek dan murah...planing bercuti ke Langkawi...kat sana mmg banyak dan murah....vision set pun murah jer...

ita.itu said... [Reply to Comments]

napa x beli vantage babe? tak pun nak murah dan cun beli jek kat katalog giacomo...ok gak

antalya said... [Reply to Comments]

beli katalog nye lg murah..satu set tu leh dpt mcm2. jgn beli kat jusco..mahall

ArELeEz said... [Reply to Comments]

yg pink tu chantek gak. tp, plastic la pulok!

PuteriSatu said... [Reply to Comments]

mah..kat MENANG...lelawa....pinggan mangkuk ala vantage pun ada...akak sooookaaa......

~dyla~ said... [Reply to Comments]

vp,
sama la kite... tak penah beli set pinggan mangkuk sejak kawin. teringin. tapi lum mampu..

time raya penting kan benda2 ni..

tapi sbb takde bajet kan, sy guna aje yg polysterin pakai buang tu, dah la tak yah cuci.. sonang.
buang aje. hehehe

mummysyafie said... [Reply to Comments]

aiyoo...bila vp survey pingang mangkuk baru kiter perasan yang kiter pun still pakai pingang mangkuk hadiah kawen dulu

angah said... [Reply to Comments]

angah suka beli claytan yang kat Ayer Hitam tuh. Murah gegiler sebab consider reject untuk pasaran luar malaysia.. yang rejectnya tu print tersenget sikit jek tulisan or gambar.. takde la sumbing ke retak segala..

But I likeeee

pak ngah rep said... [Reply to Comments]

jaya jusco, ikea, ikano, metrojaya, langkawi.. nilai 3 ok kot..

pak ngah rep said... [Reply to Comments]
This comment has been removed by the author.
sitione said... [Reply to Comments]

zaimah..gambar yg u amik yg tulis ni pun simple berapa ringit ek..

kat bangladesh ni murah2 tau..klo FINE BONE CHINA yg awk tulis mahal tu..complete sey bru RM1000..klo x silap 99 pcs rasanya..klo kat mesia beribu2 rasanya lg2 yg ala2 english style..

ct klo balik mesia mesti bwk 2 set yg ceramic or bone china..tuk mak mertua,tuk kakak n tuk mak ct..

klo kat mesia..ct selalu g warehouse sale pyrex,corelle..murah2 time tu..

azisazahar said... [Reply to Comments]

yg pink plstik tu pun cantik...he2

lil^RED799 said... [Reply to Comments]

kat umah ni mak beli brand corelle ( camni eh eja????) ke arcopal (yg ni pon eja cemana ek? nak tanye saya kompom tak tahu...kata pun duk menumpang mak bpk....hehhehhe tp selama duk umah ini...2 tu je lah yg penah di gunakan

risanur said... [Reply to Comments]

risa berkenan yg warna gold & silver tu...tp tengok rega mahal la...ttp risa akan ttp akan membelinya satu hari nati...

tunelife said... [Reply to Comments]

Salam,

Saje nak share..saya ada menjual Corelle daripada USA dengan harga yang murah daripada pasaran. Ada ready stock dan ada juga pre order.

Bayaran boleh dibuat secara ansuran dan tidak lama lagi, pembayaran secara kad kredit pun boleh.

Jomlah layari http://corellemalaysia.com/ sekarang utk jamu2 mate..hehe.. Jumpa anda di sana :)

kogi81 said... [Reply to Comments]

Kalau nak beli luminarc or vantage boleh cari saya kat fanpage FB: The Gerobok..







Related Posts with Thumbnails

Penafian @ Pemberitahuan

Kebanyakan entry adalah dikarang pada malam hari selepas anak saya tido dan akan di auto publish pada siang hari. So jangan ingat saya ni mcm takde kerja lain asik mengupdate blog okey, saya membizi keje. SEKIAN dimaklumkan.

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di viruspadu's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada viruspadu's blog. SEKIAN dimaklumkan sekali lagi

apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

^_^