Follow Viruspadu

Saturday, July 05, 2008

filem SEPI yang very the baaaBOMMMM

saya kan memang teringinnnnn sgt nak tgk wayang SEPI ni kan, kebetulan semalam agak meroyan kebangangan dengan "sesuatu", so en.laloque memujuklah nak gi tgk jugak citer SEPI tu, daripada dia bawak mak shopping nyah, kopak lak duit dia lak kan, so kos tgk wayang agak murah hahahaha... bijak sungguh mamat ni buat pilihan hahaha...

pada mulanya, en.laloque cadang nak tumpangkan nisa kat rumah mertua sementara makpak dia joli sakan tgk wayang deting2 kan, tp last minit ubah plan, angkut sekali nisa tgk wayang, rasa mcm tak best lak, nak berpoya2 anak tinggal kat orang lak kan hahahaha... (ceh mcm la baik sgt!), lg pun tak best lah rasa kosong je nisa tak ikut, rasa lain mcm sgt, kang "SEPI" lak rasa tgk wayang kang hihihihih...

so, bila en.laloque balik ajer rumah, dia kan balik lewat bas dia rosak kan, terus teruja siap2, masuk kete, oh cissssssssss bateri kamera kong wei... hangen guwe, so all the gambo gambi adalah dari kamera henpon cikai ku okey... terima lah seadanya

sampai2 kat jusco, terus gi tgk tiket wayang, mulanya plan nak gi sapedek dulu, lapar gilerrrrrrr weiii, bayangkan saya tak makan hape dari pagi, saya kalau angin kus2 memang takde selera nak makan, adoiyaiiii... sekali tgk tiket satu kul 8.30 satu lg kul 10lebih, erm... ikutkan saya nak amik yang kul10lebih tu, sebab masa ni jam baru kul 8.10mlm, so sempat la saya ronda2 tgk barang2 kot bekenan boleg TER TER TER beli kan hahahah... tektik2...

tp en.laloque pun terer oooooooooo sekarang, dia mcm dah tahu tektik kotor ku itu, dia pilih nak masuk kul 8.30 tu la plak, katanya kita makan hotdog dulu lapik perut, nnt abis wayang baru makan... huwaaaaaaaaaa... abis wayang dah tentu2 semua kodai dah tutup kan, so tak leh shoppinggggggggg... bijak oooooo mamat ni... hahahahaha... belajar dari pengalaman gitu yer... lalalalalala


ha tgk, bapak la lapar, weols amik hotdog sampai 4 tu, sorang makan 2, popcorn tu untuk nisa, jagung pun untuk nisa jugak, umpan untuk dia duduk senyap2 hihihihih


en.laloque mcm biasa, kene mengadap toilet dulu, saya ngan nisa menanti dengan penuh kesabaran :p


jeng jeng jeng, nak masuk dah ni...



golap lak aihhh dalam ni, pakai nite mode pun tak jalan :p


nisa dalam wayang sangat baik... so lulus! lepas ni boleh bawak lagi, serius baik nak mampos, mcm la paham tgk wayang, kelakar giler saya tgk dia, kusyuk giler tgk screen beso bagak depan dia, sambil makan popcorn kan, paling best sekali, dia nak duduk ngan papa jer, muhahahaha mama rilex lorrr... best best best

sori la kat cleaner wayang ni, nisa sepah tak hengat punya... sowiii... sila mintak bayar OT lebih kat bos yer hihihihih

ok kesimpulan dari tgk cerita ini adalah:

BEST GILAK

daripada 10 bintang, saya bagi 10 bintang gak wahhhhhhhhhhhhhh over tau

kalau uols nak tahu, ini lah filem melayu pertama yang membuatkan saya kagum, kagum nak mampus, memang saya betul2 puas hati, buat seseorang yang berjiwa jiwang karat seperti saya sila ke panggung wayang terdekat dgn anda, en.laloque yang tak layan citer melayu pun puji abis keluar2 wayang tu, giler punya puas hati, ending yang memuaskan hati, jalan cerita yang tak disangka2... giler besttttttttttttttttttttttttttttttttttt sgt uols

saya kan kalau suka sesuatu mmg over mcm ni hahahahaha, tp kalau saya tak suka sesuatu saya tapis2 ok eceh

ok saya memang rekemen uols semua tgk,

saya taknak lah cerita jalan ceritanya kat korang, kang tak best pulak uols tgk :D

ok selamat menonton uols... gi tgk cepat2 yer

Mama Alesha dan An-nisa Abriza

10 komen[s]:

Ninie said... [Reply to Comments]

bset ekk? nak tgk gakkk leee

~dyla~ said... [Reply to Comments]

ala... sy tak dpt la gi....
tggu la cd kuar sok..

laloque said... [Reply to Comments]

tul tu... cite melayu yg lain dari yg lain. kreatif dan berseni... cerita agak slow tapi mmg sepatutnya cerita2 gini jln cerita slow sebab perlukan penghayatan maksimum. lawak aflin mmg kelas

newrin said... [Reply to Comments]

haaa bagus jgn dgr advice sy sebab lain org lain hatinya hahaha...

perghhh ni yg tak tahan ni dari ari tu plan nk seludup hani tau tgk movie..tp xdpt2..hee harus2 kena buat ni hahah

nway glad u like d movie coz i knw it u'll like it hahaha sy ni hati keras mmg xjln laaa

~Misztake~ said... [Reply to Comments]

erm~
saya dh tgk gk..
mmg cerita melayu yg best la kalu nk compare dgn cerita lain....
agak stuju dgn pendapat vp & en. laloque..

Kak Yong said... [Reply to Comments]

memang best gilerrrrrrrrrrrrr

*SiRibenMerah said... [Reply to Comments]

waaaaa.. nk g tgk spei smlm.. tapi x de lak muvi mlm2 kt jitra tuh.. harus la melepas nk tgk sepi.. so, melayan wanted ar.. best giler!!

*tgh berangan jd cam angelina jolie neh=P

:: AYU AYUMiE :: said... [Reply to Comments]

dah tgk mlm td ngan hubby...setuju ngan u VP...memang BEST GLER... semua ramuan ada...kelakar, happy, sedeyyyy, terharu, sakit jantung (sbb suspen sket plot citer dia)

pi la tgk...mmg tak rugiiiiiiiiii...rasa nk tgk lg jer...ops! terlebey sudah!

PerantauSepi1306 said... [Reply to Comments]

afdlin mmg wurllll... wa ske dia sejak pelem soal hati lagiks... perhhhh ni tak bley jadiks.. misti mau layan ini wiken..

Y@ZeD@ said... [Reply to Comments]

sy pn nk gk tgk citer sepi nihh tp hubby plak maleh nk layan.. last2 smlm, igt nk g beli tiket sepi tp dia beli tiket citer hancock..ishh, sbr jer laaaaaaa... sib baik best gak lyn will smith tuhh!!







Related Posts with Thumbnails

Penafian @ Pemberitahuan

Kebanyakan entry adalah dikarang pada malam hari selepas anak saya tido dan akan di auto publish pada siang hari. So jangan ingat saya ni mcm takde kerja lain asik mengupdate blog okey, saya membizi keje. SEKIAN dimaklumkan.

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di viruspadu's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada viruspadu's blog. SEKIAN dimaklumkan sekali lagi

apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

^_^