Follow Viruspadu

Wednesday, July 30, 2008

keSEMUTan

sekarang kan musim hujan

lepas tu musim buah kan

apakah kaitannya?

semut lg lor

grrrrrrr grrrrrrrrr grrrrrrrr, bongok tul la

hari tu kereta member kene masuk semut, kali ni turn saya lak, rupanya parking tu belakang tu tempat semut2 hitam tu tau, tak gunak betul la, menguji kesabaran namanya ni adoiiiiiiii

punya terkejut saya tgk, apa lg, bukak kete, ketuk sana ketuk sini, call en.laloque bgtau dia, masing2 blur, sbb saya patut amik nisa kan, takkan nisa nak duk ngan semut kan, kalau saya ni gagah la lagi, saya dah beso, boleh tepis2 semut2 tu, risau masuk telinga nisa ke hape ke kan, ishhhhhhhhh... takut


lepas tu, en.laloque kata, dia dah sampai tol, jumpa kat nursery, sbb kalau dia nak bawak balik nisa, baby seat dalam kereta saya kan, so kene gak jumpa2 tukar seat gitu kan, adoiiiiiiiii benci la semut ni, dia masuk kot lobang mana tak tahu, ke semut itam tu tergoda ngan kePINKan kembara ku ini huhuhuhuhuh

jadi sementara menunggu en.laloque sampai, saya lepak2 dulu dalam nursery melayan nisa ngan budak2 yang ada

budak2 dua orang ni cute jer main suap2 nasi ngan saya hihihihih

nisa ni tahu je mamanya ada, dan2 tu, jalan2 sikit nak dukung la mengade la, apa2 lah, adoiiiiiii... mama takde td, pandai lak ko bawak diri kan :p


kak shasha yang sedang menyantikkan diri, kak shasha la geng bersolek nisa hihihihih, ala2 mentor nisa gitu


ha ni la kak masz, dia takleh langsung tgk rambut nisa tak kemas ke ape ke, mesti nak cantik2, suke betul saya tgk, saya pun tak layan sekemas ni :p


lepak2 dalam 15 minit, en.laloque pun sampai, terus baby seat bertukar kereta, dan weols balik lor, memula dia jalan depan, saya jalan belakang, lepas tu tetiba dia hilang

persoalan: en.laloque bawak laju atau saya bawak slow mcm kura2 hahahaha

Mama Alesha dan An-nisa Abriza

5 komen[s]:

Mommy Lily said... [Reply to Comments]

bahaya la kalau semut mcm tu...kena cuci betul2 nanti cian nica kena gigittt

Mak Su said... [Reply to Comments]

oh.... masalah semut...

ratna said... [Reply to Comments]

vp, saya selalu beli racun semut kat car boot sale shah alam. bagus sgt racun tu.. dia berbentuk serbuk. letak jer kat bucu2 tempat yg rasa2nya semut selalu jalan. garenti semut tak der punya. jgn letak kat tempat yg rasanya nisa selalu main..

dulu masa saya baru pindah rumah, pantang ada benda manis sikit mesti ada semut... asyik semuttttt jer... pastu kami beli racun tu, letak bucu sana sini..sampai skrg tak der dah masalah semut tu. mmg berkesan giler222.. hidup pun aman..hik hik hikkk..

i'm ソソ said... [Reply to Comments]

huhuhuhu...kereta saya pun masuk semut...
kang ni kereta bau spray ridsect...wangi betul...huhuhuhu...
kat carseat pun ada semut...nasib baik carseat jenis yang boleh buka dan cuci kain tu...
aduh...sekarang ni masih pening dengan bau ridsect...rasanya keracunan kot...
huhuhuhuhu

mummysyafie said... [Reply to Comments]

saya tak pernah antar anak kat nursery..tapi bila tengok pic kak masz n budak² ni..saya rasa macam best lak kalau antar nursery erkk







Related Posts with Thumbnails

Penafian @ Pemberitahuan

Kebanyakan entry adalah dikarang pada malam hari selepas anak saya tido dan akan di auto publish pada siang hari. So jangan ingat saya ni mcm takde kerja lain asik mengupdate blog okey, saya membizi keje. SEKIAN dimaklumkan.

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di viruspadu's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada viruspadu's blog. SEKIAN dimaklumkan sekali lagi

apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

^_^