Follow Viruspadu

Friday, July 04, 2008

lagi gambar lama

gambar ni masa raya, tak igt tahun bila

ikut susunan ketinggian, kakcik (kiki), saya, atam (ceera), uteh (erieq) masa beraya kat rumah cik intan (adik mak saya paling bongsu)

yang saya igt, dulu kan, susahhhhh sgt nak balik kampung, biasanya raya kat KL jer, sebab masa tu hidup susah betul, fulus memang takde kalau nak balik perak, weols kan adik beradik ramai, masa tu abah sorang je keje, mak saya kan suri rumah, so ekonomi agak terhad lah

pastu saya igt lagi, weols (saya dan adik2 saya) teringin sgt nak balik kampung rumah opah kat perak nun, tp tak tahu dan malu nak bagi tau abah hiks

last2, weols tulis surat kat abah, hahahah giler kelakar, tulis kat kertas kecik, "NAK BALIK KAMPUNG", lipat2 kertas tu, bagi kat abah hiksss...

so, maybe mak ngan abah kesian, dia pun tunaikan permintaan anak2 dia ni, uols nak tahu weols balik kampung naik ape....

weols 9 beradik, balik kampung naik LORI okey, diulangi NAIK LORI, punya la BEST... best giler... weols duduk belakang tu, abah saya siap letak kusyen boleh duduk2, letak tilam leh tido2, masa tu budak2 kan, giler punya best la, siap belakon mcm rumah lah, siap main masak2 lah, best giler...

bila lori start jalan jer, weols dah memekak2 dalam lori tu, terkinja2 seronok abis... satu pengalaman yang sgt INDAH tauuuu... uols penah ke naik LORI hahahaha... konfem tak pernah kannn... kalau sekarang, kalau naik lori duk belakang, dah mcm lain pulak hahahaha, ada yang kene mintak check IC lak kang

ni pulak masa weols melawat kaklang kat vokey dulu, kaklang masuk vokey kuala kangsar kot, giler gemuk kaklang masa ni, tp gambo dia takde

erieq, mak, zack-u (dukung), saya, ceera

Mama Alesha dan An-nisa Abriza

12 komen[s]:

@in said... [Reply to Comments]

memang best jer biler tgk adik beradik orang lain ramai.... meriah jerk....

SueGinola said... [Reply to Comments]

Ish..me pun prnah jgk naik lori..tapi xmerasa la pulak nak duduk blakang (jelessss)....kitaorg slalu je naik lori gi balik kmpung (tiap bulan skali-dua)..time tu umo dlm drjah 5-6..balik kampung dgn abah n adik2..mule2 segan..tapi lelame rase best..tinggila katakan..rase hebat lak lps tu..hihihiihhi

MichahAyiesNMiera said... [Reply to Comments]

tak pernah merasa naik lori...mesti terasa angin kuatkan..bestnyer baca kenangan dolu2...

darling8tabby said... [Reply to Comments]

bestnye! akak naik lori askar, aci tak? heheh

nasazfrog... said... [Reply to Comments]

semangat gak hang mase kecik2 dulu kan... tapi sekarang cute ngn nica ucuk..:)

fealize_eleanoer said... [Reply to Comments]

alooo alooo...testing testing 1,2,3..

mana episod u pink my heart nih..

nak ngamuk nih...harrrrrr!!!!

Aleeya said... [Reply to Comments]

he he zaimah bermain ngan nostalgia nampaknye...sgt kenangan kan..:))

zack_u said... [Reply to Comments]

adoi andak....
tlg la jgn letak muke kite yg hodoh2...
malu cukop ngn kobin...
hahahaha!!
tlg eh naek kan saham kite ni..
wpon xcantek....
tp jgn la ngaku sgt...
huhuhu!!

PuteriSatu said... [Reply to Comments]

akak tengok mah...adala gak muka dah besar...ceera tu...tak de rupa dia langsung ye....sekarang ha ambik...erra fazira tu lawa sikit je dari die...ceera sila kasi akak hadiah, puji lebih nih...hhuhuhu

peej said... [Reply to Comments]

hahah..best best..pija pun ade cite pasal lori2 nih..kalau rajin n ingat akan diceritakan..

laloque said... [Reply to Comments]

mentang2 mase kecik anak tokei fleet lorry... pak mertua ada lori sendiri mase tu... tapi sekang dah jadi tokei perabot ngan topup... hahahahah

gue pun penah naik lori gak... tapi lari dari rumah... naik lori balak dari Sandakan sampai Kota Kinabalu... har har har har harunnn... burok tul perangai masa kecik dulu!!

PerantauSepi1306 said... [Reply to Comments]

naik lori tuuuu caiyok, caiyok... beshnye mengimbau kenangan lama...







Related Posts with Thumbnails

Penafian @ Pemberitahuan

Kebanyakan entry adalah dikarang pada malam hari selepas anak saya tido dan akan di auto publish pada siang hari. So jangan ingat saya ni mcm takde kerja lain asik mengupdate blog okey, saya membizi keje. SEKIAN dimaklumkan.

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di viruspadu's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada viruspadu's blog. SEKIAN dimaklumkan sekali lagi

apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

^_^