Follow Viruspadu

Friday, July 04, 2008

lain yang diplan lain yang jadi

saya kan EL semalam atas sebab2 tertentu :p, jadi selain daripada layan tenet, saya layan baring tgk tv lorrr... so agak bowink di situ, nisa mcm biasa, lepak nursery, oh yer, semalam en.laloque terpaksa bawak kereta sebab nak hantar nisa ke rumah kak masz (ummi nisa) pagi2nya... huhuhuhuh... coz bininya tak dapat hantar ^_^

so dalam pale otak saya ligak jer nak mengajak en.laloque kuar jenjalan, almaklumlah, mcm dah lama giler tak jenjalan, ewahhhh... tulah dah biasa berpoya2kan, sekali duk umah jer dah rasa lama sgt tak kuar rumah kan, so petang tu sebelum en.laloque habis kerja saya call dia,

"papaaaa....... hari ni kita gi beli album gambar nak tak" ~ suara paling lembuttt, mencari alasan nak kuar rumah
"erm ok"
"petang ni mama kene masak tak" ~ padahal dah keluarkan udang ikan dari petiais
"tak payahlah, kita makan kat luar jer"
"YAHOOOOOOOOOOOOOOO"

best best best, tak payah masak lalalalalalala

so bila en.laloque sampai rumah, konfem la saya dah siap2 kan, saya kan very the teruja nak keluar rumah

"papaaa... kita gi kedai cat sekali nak tak, mama nak tgk harga dia lah"
"ok"

senang giler okey ngan en.laloque ni, semua ok jer muhahahahaha

kalau mcm ni lebih baik saya tanya "mama belikan kasut baru mama", yang ni konfem dia jawab "tak okey" punya hahahaha takpun dia pura2 tak dengar hahahaha... mak dah tahu nyah, keji okey

weols siap2 nak kuar, nak gi amik nisa dulu kat rumah kak masz

papa, sila cover lubang idung yer hiks

destinasi pertama = kedai cat

boleh tak uols, kedai dia dah tutup pagar separuh... itu apa maknanya... dah nak tutup lor, cissssssssssss betul belum malam lg dah nak tutup tau, keji2, so tak dapatlah weols survey2 cat, cissss betul, baru nak semangat tau

then weols terus ke jusco, memula nak carik makan dulu, en.laloque dah kebuluran

en.laloque cakap nak makan nasi, saya pulak teringin nak makan kat oldtown white coffee ni ha

dari tahun lepas saya ajak dia lepak sini minum makan ke ape ke, tak penah dia setuju, sebabnya en.laloque kan tak minum kopi2 teh2 nescafe bagai kan, so dia bayangkan kat sini jual kopi ngan roti jer, boleh ke plak mcm tu, tp sebenarnya saya pun fikir mcm tu hahaha giler ketinggalan saya ni hahaha... pastu lepas tenung2 menu dia, ada lah jual nasik mee bagai ayuk betul la kan...

so en.laloque kesian dia benti la makan sini gak

hureiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii... gumbira!


saya memang sgt teringin nak minum kopi dia, dari duluuuuuuuuu lg teringin,


dan ternyata, tak sia2 lah keteringinan saya nak minum ayak kopi dia, memang sedappppppppppppppppp gilerrrrrrrrrrrr okey... pehhhhhhhhhh... tgk gambar pun dah tahu sedap kan


ini saya order, nama dia hape ntah, senang citer kteuw sup la... nama glamer hape ntah


yang ni en.laloque order, nama glamer pun saya tak hengat, tp nama kg dia, nasi lemak huhuhuhuh


dan roti ni, sedapppppppppppppppppppppppppppp gilerrrrrrrrrrrrrrr... muhahahahahaha (apa kene mengena sedap dan gelak)

serius sedap, sedap, sedap sedapppppppp sgt... patut lah ramai yang suka makan kat sini

terima kasih papa... melayan tekak bini mu ini

dan album gambar juga telah berjaga ku rembat...

SELESAI

Mama Alesha dan An-nisa Abriza

17 komen[s]:

eYaNacOMeY said... [Reply to Comments]

eh kak VP, nie yg kt JJ,S2 tue kan.. mmg teringin gak nk mkn kt situ..tp, slaloo nmpk org cino jerr lepak situ.. pastuh..tmpt eksklusif gitu..mahal x harge die??haha

p/s: sy pon..ingat die xjual nasi!!haha..sbb slaloo nmpk cawan kopi jerr ats meje die...hahaha..ntah pape..

risanur said... [Reply to Comments]

mesti best kan makan kat situ..risa mmg tingin sgt nak makan kat situ...mahal tak reganye???

laloque said... [Reply to Comments]

nasib baik situ ade jual mkn sekali... harga pun kira ok gak la... sok dah tue2, kita lepak kedai kopi tu, cam org tue2 selalu buat... tapi kedai kopi dlm jusco tuuuuu... hahahaha

SUZIE APAI said... [Reply to Comments]

hikss....apai pun sllu cakap 'ok' 'ok' 'ok'...aku pelik gak, naper ader sesetgh man ni,ssh nk ckp 'tak ok' 'tak pyh' ' tak setuju'....conpius...adakah kita isteri2 yg bertuah??....atau sbb diorg mlh nk layan, atau syg bini...hiksss...sapa tk syg bini kan en laloque??

SUZIE APAI said... [Reply to Comments]

eh..aku nk kome lain tadi... jap eh..

aku tgk pipi ko makin ari makin membolat la wei...hikssss....ko mkn simpan kt pipi heh...

me, myself, cici and titi said... [Reply to Comments]

berisi ada makne kot..hehehe..dgn EL lg... mesti ada ape2 nie...*wink wink*

Umi Mia said... [Reply to Comments]

tau takper....memang sedap lepak kat kopitiam..makanan dia marveles...tempat lepak pun best...WiFi pun ada...pendek kata best ahhh...panjang kata....bestttttttttttttttttttttt ahhhhhhhhhhhhhhhhh...

fealize_eleanoer said... [Reply to Comments]
This comment has been removed by the author.
fealize_eleanoer said... [Reply to Comments]

den mmg suke roti bakar dgn kopi oldtown ni..peberettt okehh,, ;)

masviona said... [Reply to Comments]

kak VP
sy pun suka oldtown nih...skrang dah jd peberet sy
kopi dia mmg kaw² sehingga menjilat buiiihh k...roti dia lak...errmmmm nyummy

kak..
sy silent reader akak...tp segan nk tggl jejak...sbrnya sy dah lama nk tnya
camne akak leh slim ekkk???teknik apa yg digunakaan???kasi tau ler..heheh sy dlu slim tp skrang dh naik lps kawin...huhu

PerantauSepi1306 said... [Reply to Comments]

yah... kopitiam ni mmg besh.. kalo minum yg ais punye.. perhhhh mau 3 cawan rembat.. tak yah mamam pun x pe.. ekekekeke

perhhh VP ni wat akak terlior lerr...

gadis misteri said... [Reply to Comments]

lenkali leh try french toaster... sedapp nyummyyyy

nasazfrog... said... [Reply to Comments]

kalau kat jb orang panggil 'ngeteh' kalau nak lepak kat kedai2 kopi neh.. :)

hUmmY said... [Reply to Comments]

hahahaa!

mmg bes oke!

pasni adela org tu jd pengunjung setia!

:-"

haqeeliza said... [Reply to Comments]

sedapnya... sy mmg kaki Old Town ni tau...wahhhh kaki ehhhh... kue teow sup yg u cakap tu nama dia MEE HOR FUN... tu mmg feberet i okay... hehehhe.. (tiru ala2 VP slalu taip kat sini) I like... hikkkkk....


yezzaaaa.... org jb panggil 'ngeteh'... mmg tmpt ngeteh i le old town ni... waaaa... tiap2 minggu lepak kat situ.... =>

Y@ZeD@ said... [Reply to Comments]

sy n hubby pn selalu jer lepak oldtown nihh!! laki sy ketagih kopi dia!! sy mmg ketagih roti dia... dpt mkn 3 set pn tk cukup tau!!

@>---~geina~---<@ said... [Reply to Comments]

erm mmg sedappp kan kak zaimah...
geina ade la 3 kali pegi....
tk leh lupa roti garlic die ngn roti kaya tu...perghhh sedap...
nk dibanding kan ngn kopitiam..
oldtown whitecoffee lg best...huhuhu..=)







Related Posts with Thumbnails

Penafian @ Pemberitahuan

Kebanyakan entry adalah dikarang pada malam hari selepas anak saya tido dan akan di auto publish pada siang hari. So jangan ingat saya ni mcm takde kerja lain asik mengupdate blog okey, saya membizi keje. SEKIAN dimaklumkan.

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di viruspadu's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada viruspadu's blog. SEKIAN dimaklumkan sekali lagi

apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

^_^