Follow Viruspadu

Thursday, July 10, 2008

mood yang pasang surut

erm... sebenarkannya uols

mood saya sgt swing skrg ni...

tekanan datang dari kiri kanan atas bawah... rasanya saya ditengah2 dah penyek2 dah,

meh sini saya cerita sikit2 yer:

1. ada ke, saya dikatakan ada scandel ala2 hubungan terlarang, tak patut betul la, asal saya rapat ngan baik dengan seseorang jer, mula la orang gosip itu ini, dah byk sangat ke pahala korang ni kan nak sedekah kat saya, meh sini saya cili mulut sekor2 tu, yer saya tahu saya tak baik, saya bukan insan yang baik, papa komen plissss

2. yang lain, saya susah sikit nak cerita kat sini, sebab saya dah janji ngan orang itu, kang ada plak yang print entry saya ni kang, bukan boleh percaya sgt, muka suci jer kan, belakang... hati busuk macam najis okey...

3. saya stress la, stress atas mcm2 sebab, lg stress sebab saya tak dapat nak luahkan kat blog saya sendiri, diulangi BLOG SAYA SENDIRI... erm... ni la yang susahnya ni, kang tak pasal2 kang, ada jer yang mengadu domba kang, lempang nak!, meh sini pipi, bukan tapak tangan yang melekap yer tapi tapak kaki ni ha... kalau kaki saya tak sampai, kaki laki saya insyaAllah sampai, laki saya ada tekwando ok... wah tetiba jer

4. erm... walaupun wajah saya melemparkan senyuman, tp hati saya hancur berkecai... apa ubatnya????? shopping ke??? hiks

saya plan nak amik EL jer, EL sebab stress boleh???? agak2 ada tak doktor nak bagi MC sebab stress, kalau ada uols bagi tahu klinik mana, harus saya terjah kan

so kat rumah pun muka saya monyok ajer, dan saya tahu...

"buat tak tahu jer orang nak kata ape pun"

memang saya buat tak tahu, tp tipuuu sgt kalau saya tak terasa, tipu sgt kalau kata hati saya tak terguris kan... papaaa i need u... wahhh lain jer maknanya ni hahahaha, tahu lah hari khamis kan :p

"papaaa..... mama kan kalau stress kene pegi shopping tau" ~ tetiba jer kan
"ish... itu stress orang kaya tu, kita kan tak kaya lagi, so kalau orang tak kaya stress mcm mana"
"erm, kalau tak kaya, kene makan" ~ dan2 tu buat dakyah palsu
"so mama gi lah makan" ~ cis hahahaha
"alaaa... papa kan orang kaya" ~ dan2 tu tukar statement nak shoping punya pasal
"aik bila masa la pulak ni" hahahahaha
"papa igt tak dulu masa belum kawen papa cakap aper" ~ mula mereka2 cerita tak wujud
"ape dia" ~ giler punya blur en.laloque
"igt tak dulu papa cakap masa nak kawen ngan mama, papa cakap, ma kawen la ngan abang sebab abang kaya, haaa igt tak???, sebab papa kata papa kaya lah, mama setuju tu nak kawen ngan papa tu, kalau tak..... (siap buat jelingan)" ~ statement yang direka2
"cissss sampai hati oooooooooo mama ni, mama ni materialistik ooooooo" ~ sambil dapat sekeh
"aik baru tahu ke" hahahahaha

hahahahahahahaha, saya memang suke jer reka2 cerita benda yang takde mcm ni, bila dah kelakar2 tu, badmood pun jadi gumbira tau

lepas tu, en.laloque terus ajak gi makan, pastu dia kata

"JOM BELI KASUT" wahhhhhhhhhhhhhhhhhhh best best best, tak sia2 saya reka cerita hahaahha

bekal nisa, susu ngan air masak, WAJIB, dulu susu jer, skrg air masak sekali ^_^


en.laloque meriangkan hati isterinya dengan bawak makan kat sini lagi hihihihihih


ehem2, sila terliur


telur separuh masak... yumiiii


kali ni amik yang sejuk pulak


dan ini wajib


suami mucuk2 terchenta


tak mcm muka orang badmood pun kan........ harus senyum lebar2, sat2 lg nak gi sambar kasut plak kan :))))

lepas makan, burppp kenyang uols

so sesi membeli dan membelah pun bermula

mula2 masuk kedai accessories carik sepit nisa, lepas tu jeling2 guess hahahaha siap cakap "cantiknya beg putih tu kan papa" dengan harapan kot2 dia nak cakap, "nak ambiklah" hahahahaha berangan ajer la uols, tp guess ada 50% diskaun maar... wahhhhhh... diulangi WAHHHHHHHHHHHHHHH...

apooo ni, time dah green lite ni, time tu lah tak jumpa kasut bekenan kan :(

ohhhhhhhhh tidak, akan ku tuntut jua kasut itu, ye papa yerrr... lalalala

Mama Alesha dan An-nisa Abriza

25 komen[s]:

Yani Yusuf said... [Reply to Comments]

zaimah..kisah awak sama je ngan saya...kalo ada org yg jenis hati busuk ni mmg susah...org ckp buat tak tahu...tp hati kita ni sape yg nak amik tahu...tol tak...nak soh awak sabar pun...takde maknanya..sbb saya pun geram ngan manusia2 hati busuk n mulut tak insurans camtu...

along said... [Reply to Comments]

paham je pasaan akak.
especially kite xleh aa plak nk luahkn dlm blog sendiri.
walhal blog sendiri neh, sukeati kite la kan.

tapi taaaaaaaaaak.

xleh gak.
sbb kite ade akal.
dan akal kata sabar je lah.


but ademasanye, along belasah je.
saya x sesabar akak =(

Ceera said... [Reply to Comments]

takpe, sabor2..

atam dah kasik kan ayat2 yang power kat andak.. nanti kalau meletop.. guna je ayat2 tu semua..

YanDarwisy said... [Reply to Comments]

Ko bleh x jgn tunjuk kat aku juadah yg bleh menggugat keiginan aku? Terliur lah wei...Lainlah ko badan dah kecik, makan aper pun x mendatangkan mudarat. Hal ko x der mood, aku x mau komen. Bende2 yg bleh menjejaskan perasaan ni x elok dilayan. Gumbirakan hati ko segumbira pagi raye!

.::WaNiE::. said... [Reply to Comments]

adoii nangis tengok mi kari tu.tidakkk..hahah

no need to reveal hehe said... [Reply to Comments]

salam,

tak sangka zaimah a.k.a viruspadu ade blog..kita dulu mengikuti kisah arwah alesha dari bersalin sampaila arwah kembali ke rahmatullah...dan kita jumpa blog ni dari blog faina..suka baca celoteh zaimah...comel Nisa tu mcm muka mama dia jugak heheh

no need to reveal hehe said... [Reply to Comments]
This comment has been removed by the author.
miz_eda said... [Reply to Comments]

salute ngan VP sbb dlm pada takde mood tu tp masih mampu nak update blog and snap gambar sumer..apa2 pun hidup musti diteruskan..no turning back!

laloque said... [Reply to Comments]

aku tul-tul xpaham ngan perangai manusia nie. dan paling aku xpaham perangai bangsa Melayu. ya!! bangsa melayu... sifat iri hati, fitnah, adu-domba, pemalas, lepas tangan, tikam belakang, bias, fikiran sempit, nak tunjukan konon diri tu bagus, hasil org ngaku sendiri punya, makan rasuah dan mcm2 lagik. Mulut diorg lebih pantas dari akal (mungkin sebab kurang akal kut)... senang2 kata bini aku ada skandal. Setiap gerak geri bini aku, dia akan lapor pada aku. Dgn sapa dia keluar mkn, sms lelaki mana dia dapat, sapa call dia, apa yang berlaku hari2 dia akan bagi tahu. Bukan aku nak kontrol dia, tapi memang sifat dia akan cerita segala yg berlaku hari2 pada aku. Hanya kerana hubungan antara bos-anak buah dan kakak-adik, diorg sanggup fitnah isteri aku konon ada skandal... ntah la... perlu kan aku bermunajat pada Allah dan membaca yassin 3 malam berturut mohon ditunjukan kebenaran... dulu aku penah buat, sehingga seorg pegawai kanan terkontang-kanting mohon maaf pada bini aku tu, mungkin kali ini juga rasanya perlu...

Kak Yong said... [Reply to Comments]

uiks...seramnya bila baca komen en laloque! dah sampai tahap gini ye..semoga kita semua bersabar kerana kita dipilih menjadi antara yg diuji Allah dan secara tak langsung lebih mendekatkan diri kita dgn Allah kan???

nizafauzi said... [Reply to Comments]

uiks..kalo en.laloque dah ckp camtu, nmpk gaya nyer cam serius je..mesti serius org tu kurang ajar..cisss...mmg lumrah kak org melayu berperangai camni, tak puas hati tgk kesenangan org lain..ade je yg nak mendengki, memfitnah mcm2.. serius sakit hati..

takpela kak, ape kate akak bace yassin 3 mlm turut2 cam en.laloque tu kata..biar org tu ditunjukkan, dibukakan matanya supaya insaf...

~ilyanie_usyuk~ said... [Reply to Comments]

yup..
cam siyes jek en. laloque tuh cakap..
bila da smpai tahap siyes camni, harus lah buat apa yg petot kan?

xpe..
ni syme dugaan jek..

chaiyok2 virus padu..

saye da lama bace blog akak..
skang jek baru rajin nk komen.
hihi
=)

@in said... [Reply to Comments]

bab atas : zaimah, yang penting suami kita tahu perangai kiter.sabor yer. dah penat mulut diaorg membebel nanti, senyap la diaorang. perasaan tu mesti la terasa, tambahan satu opis kan. i wish u jadi semakin kuat untuk menghadapinya.

bab bawah ( chopping ) : banyak masa untuk survey lagi... cakap ngan en laloq. duit kasut asingkan siap, dah promise nak belikan..kan... hehehe..

i like chopping too....

laloque said... [Reply to Comments]

nanti kita sopping kasut CR la

irdawatys said... [Reply to Comments]

betul tu laloque...baca yassin 3 mlm berturut2...biar org yg buat fitnah tu mengelupur dtg merangkak mintak ampun kat VP and laloque gak...melampau tul manusia zaman skrg nie..mmg nak kena taekwando...

aduh..tak tahan betul nengok mee kari..dah lah akak tengah posa ni..huhuhuh dugaan betul...ni yg nak gi buka posa mkn mee kari ni..

VP..mmg lawa giller beg2 kat guess yg sale 50% tu...hahaha klu tak jumap kasut yg berkenan..sambar je lah beg satu...hahaha sure laloque tengah garu kepala ni.......

PuteriSatu said... [Reply to Comments]

Adoi..naperla jadi cam tu kan mah...mai tukar keje kat ofis akak nih..kat sini tak de gosip2 jahat cam tu tau...kat sini seme staf baik2 je..mai pindah sini...mai...

ha komen en lalok tu dah geram tuh...yerla setiap kesabaran ada batasannya ye tak...

Suki Cida said... [Reply to Comments]

salam...i'm your silence reader. Hope it ok if i drop in... saba... mmg sakit kalau di fitnah... tapi best way tampo dia pakai tapak kaki macam yang you nak... kalau boleh sumbat kaki dlm mulut diorg... heheh do to much talking... but i enjoi reading ur blog!

ras-adieza said... [Reply to Comments]

yang penting Allah itu tahu dan suami kita tahu siapa kita.

aiDieNa said... [Reply to Comments]

Bestnyer biler tension dpt shopping.. saya pon cenggitue.. biler tensen sesangat.. kalau tak der duit nak shopping saya kemas satu rumah... abis cuci-calat satu rumah saya kerjakan.. sonok dan puas jer raser biler sumer kotoran dah dikerjakan.. ibarat membasuh hati² yg penuh hasad dengki ngan kita.... :)

PerantauSepi1306 said... [Reply to Comments]

mmah akak pun pernah kena mende cenggini... perhhh skandal hangatsss sampai semer jeling2 tanak kawan, bila dtg tempat nak hepi-hepi ngan they all je misti sumer cam bolayan ngan akak ...

sakit hati ye, panassss ye, tensen, bengong dan macam-macamlah... lagi2 masa tu xde blog nak curah isi hati...

tapi yg penting akak tau akak tak salah dan juga hubby pun tau akak tak wat menda...

last-last fed-up nyer hal, dengan ijin hubby, lagi org ngate lagi aku tayang2kan hubungan 'kononnye terlarang' tu... saja je g makan sesama, balik sesama... (padahal hubby pickup kat tempat lain, ekekeke) haaa hameks ko.. nak sgt tengok drama kan, terus terkujat sampai tak terumpat apa2 le gamaknye..

so at last agaknye baru depa sedar yg that guy is actually my bestfriend... mahaplah byk pulak terkomen...

darling8tabby said... [Reply to Comments]

biasa la VP...orang tak boleh tengok kita lebih kan..biarla...yg penting VP hepi ngan family vp ye...

cayanggg mucuk2

hUmmY said... [Reply to Comments]

biase la tu!

x abes2 ngan sifat dengki!

panas bontot tgk org len lebey!

las2 wat care keji ngan jaja cite bkn2!

sapai bile2 pon x kan maju org gtu!

saba byk2 kak!

smoge Allah bg blsn setimpal ngan perbuatan de!

:: p R i n c E s S _ N :: said... [Reply to Comments]

nk g guess gaks laa.....

UmiHannan said... [Reply to Comments]

huyoo...syok btl bile stress leh gi shopping.harus gue stress slalu.heheheh...apekan daya,gue kalau stress,mr.asben soh tidoran aje.nak shopping pulus takde katanya.sadis...sadis..

me, myself, cici and titi said... [Reply to Comments]

isssh, kenapa ada orang suka tabur fitnah nie.. tak takut dengan Allah ke... saya doakan vp tabah dan kuat ya dan saya tau vp mmg orang yg tabah. Allah maha mendengar...mohon kekuatan dariNya







Related Posts with Thumbnails

Penafian @ Pemberitahuan

Kebanyakan entry adalah dikarang pada malam hari selepas anak saya tido dan akan di auto publish pada siang hari. So jangan ingat saya ni mcm takde kerja lain asik mengupdate blog okey, saya membizi keje. SEKIAN dimaklumkan.

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di viruspadu's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada viruspadu's blog. SEKIAN dimaklumkan sekali lagi

apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

^_^