Follow Viruspadu

Monday, August 04, 2008

berjaya berpuasa

yes!

saya berjaya lalalala... sambil lompat2 riang huhuhuh

tp punya lah susah, ye saya tahu saya lembik, kul 9 pagi, perut saya dah krok krek dah, tahan! tahan!

tengahari pulak saya diduga dengan mcm2 makanan kat opis, dengan buah rambutan la, adoiiiiiii... tu belum bau bauan makanan yang dorg makan lg, byk pahala saya mcm ni hiks

petang toksah ckp la, nak buat keje satu hapak tak jadi, dah lemah longlai dah :p, terussssss malas nak mampos wat kerja

balik kerja jer, sampai rumah jer, saya dah baring kelesuan, nak masak ape pun dah tak larat, badan dah gigil2 huhuhuh, saya sgt lembik bukan :p

sudahnya en.laloque ckp, tak payah masak, nnt dia beli lauk jer, hureiiiiiiiiii

masa nak bukak pose, siap gaduh2 ngan zack-u, dia cakap belum masuk waktu, saya cakap dah masuk waktu hahahah giler punya tak sabar, tgh gaduh2 tu, tetiba azan, laaaaaaaaaa betul la tak masuk waktu maghrib lagi hahahaha, seb baik tak makan lg hiks... nampak sgt dah lapar giler :p

jadi itulah pengalaman pertama saya berpuasa ganti :p, insyaAllah esok nak puasa lagi, harap2, esok lebih baik dari hari ni, aminnnnnnnn

Mama Alesha dan An-nisa Abriza

11 komen[s]:

PuteriSatu said... [Reply to Comments]

biasalah mah..memula puasa mang cenggitu...nanti ri kedua..ketiga..dah tak de apa dah...insyaallah....akak mang lepas raya je..terus puasa ganti n sunat terus sekali...senang...dah tak yah pepikir pasal ganti dah....

Abang Long said... [Reply to Comments]

Berpuasa di luar Ramadhan memang lebih banyak ujian...

lil^RED799 said... [Reply to Comments]

tahniah puan VP......chaiyok!

VAGG said... [Reply to Comments]

ada try sahur ngan KURMA x? elok tuh untuk tenaga sepanjang hari.

masviona said... [Reply to Comments]

alhamdulillah...n tahniah
akhirnya berjaya jugak kan...:)
chaiyok3x..terus kan usaha

iina said... [Reply to Comments]

tahniah ler puasa.. nie pun nak try juga puasa masa musim summer nie.. subuh kul 3.00pg.. maghrib kul 9.30 malam.. leh tahan ke ;)

Hidayah Admar said... [Reply to Comments]

tahniah kak..

selaat puasa ganti yer =)

*ops lupa bagi salam...
Assalamualaikum...

darling8tabby said... [Reply to Comments]

amin..berjaya sudah..1st day mmg cengitu kan..2-3 hari ok la kan,,

Y@ZeD@ said... [Reply to Comments]

congrats.. akhirnya berjaya jugak..
sb tuh la, sy lebih suka ganti posa after jer hr raya.. so, takde la terasa sgt kepenatan berpuasa sbb dh praktis sebulan kan..!!

alhamdulillah, takde masalah nk ganti2 posa terkejar2 ler kann... :)

IbuAfiqah said... [Reply to Comments]

congrat kak vp berjaya posa gak..
harusss ikut kak vp posa ganti gak nie..iskk2

E-na said... [Reply to Comments]

VP puasa lagik arini kan..
so sabau ek...sabau ihiks..
tarik napas dalam2..lepasss hehehe







Related Posts with Thumbnails

Penafian @ Pemberitahuan

Kebanyakan entry adalah dikarang pada malam hari selepas anak saya tido dan akan di auto publish pada siang hari. So jangan ingat saya ni mcm takde kerja lain asik mengupdate blog okey, saya membizi keje. SEKIAN dimaklumkan.

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di viruspadu's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada viruspadu's blog. SEKIAN dimaklumkan sekali lagi

apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

^_^