Follow Viruspadu

Tuesday, August 19, 2008

entry promote

nampak tu?

bukan gambar abah saya makan tu, atau pun gambar si merah ngan nisa, tp gambar telur masin tu

abah saya tolong jualkan jer,

pelik okey, biasanya telur masin kan dia balut2 pakai pasir hitam tu kan, tp kali ni telur masin dia macam buat jeruk betik lak dah, rendam dalam air garam kot roman eh saya pun tak paham

"bah sedap ke telur masin ni"
"sedap"
"abah dah rasa ke"
"dah, ok, tak la masin sgt, sedap la"
"berapa harga dia bah"
"RM12 jer, kawan abah ni, dia bela itik sekali, telur ni dia buat lah, rumah dia kat negeri sembilan"

wah org nogori beli kat cheras hiks :p

ohhhhhhhhh... disebabkan org negeri sembilan dan yang paling penting, orang "KITO" so, harus saya support orang KITO berniaga kan...


so sila2

sape yang duk area cheras, dan nak menerai rasa, gi lah singgah kedai abah saya, singgah beli2, sedap la kot, sbb abah saya kata sedap :p

Mama Alesha dan An-nisa Abriza

6 komen[s]:

ZBELLEZA said... [Reply to Comments]

laa akak tak penah tgk erk telur ni rendam ngan air garam camtuh..hikss..

dulu mak sy pon buat camtu la..rendam ngan air garam jek..sonang..tkyah susah2 nak salut2 itam tuh..geli laaa..

laloque said... [Reply to Comments]

pic 1st tu... Nisa ngan Merah kaco atok dia makan roti canai... satu suap mulut atok, satu lagik mulut merah... dua suap mulut nisa + kena cicah ngan gula... hahahaha

antalya said... [Reply to Comments]

ohoo telur masin cenggini.sy penah rasa.sedapp.tp telur kunen nya tak serupa telur masin biasa.ehh ntah2 yg jual tu pakcik fiancee sy kot.hahaha

.::WaNiE::. said... [Reply to Comments]

wahwah saya pun xpenah jumpe lar telur masin canie..mcm best jek

pearlEJ said... [Reply to Comments]

bulan posa dah nk dekat nihh... mmg kite kalau time sahur kena ada telur masin or ikan masin, kalau tak mmg x leh nk makan nasi time sahur...

tapi jauh la pulakkk... mcm mana nk beli... adoiiilaa... teringin gak nk rasa telur masin yg style cengginikann..

sicarangkulina said... [Reply to Comments]

tak penah tengok telur masin cam tue eh? mak saya selalu buat sendiri sebab kat rumah memang ada itik. telur itik tue buat telur masin jer paling sedap. rasa dia sama je ngan yang balut pasir/tanah kaler hitam tue.







Related Posts with Thumbnails

Penafian @ Pemberitahuan

Kebanyakan entry adalah dikarang pada malam hari selepas anak saya tido dan akan di auto publish pada siang hari. So jangan ingat saya ni mcm takde kerja lain asik mengupdate blog okey, saya membizi keje. SEKIAN dimaklumkan.

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di viruspadu's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada viruspadu's blog. SEKIAN dimaklumkan sekali lagi

apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

^_^