Follow Viruspadu

Thursday, August 07, 2008

Episode 14: u pink My Heart

ok kita sambung yer :p

petikan episode lepas:

"saya senyum
en.laloque senyum

senyum penuh makna

tak perlu nak declare2 pape, dia paham, saya paham"

sejak detik itu, saya merasakan, dialah kawan saya, dialah sahabat saya, dialah pasangan saya, dialah segalanya,

kalau dengan jijah pun, mulut saya asik sebut nama "abang laloque" kan jijah kannnnnn, sowiiiii mesti ko boring

masa tu jugak, saya dah mcm tak hiraukan sape2 dah, hidup saya asal dia ada, saya dah hepi, teruk sgt bunyinya kan, tp itulah hakikatnya,

dulunya saya suka nau lepak bilik kelab, tp lepas ada beberapa kes, dan lepas tu saya mcm dah malas, saya rela tunggu dia call daripada duk melepak ngan kawan2 kat bilik kelab, saya dah mula tak melayan mana2 call dari lelaki, dulu kan kalau lelaki call ajak borak ke, saya on jer kan, asal tak menggatal, tp kali ni nak angkat fone bunyi dari sesapa pun saya dah taknak, cuma tunggu call dia jer, giler tul kan

bangun pagi saya dikejutkan dia, pergi kelas jalan kaki bertemankan dia, makan bertemankan dia, tp semua melalui telifon la kan, sudahnya bil telefon en.laloque masa tu lg tinggi dari gaji dia muhahahahaha, tp saat tu sgt indah, tp sgt terseksa kerana menahan rindu ewah

haaaa ini best hahahaha gelak dulu

en.laloque masa tu jiwang sengal okey ahaks

"td abang ada pilih gambar nak bg kat ma" ~ cheh dah start panggilan "abang" "ma" dah
"buat ape" ~ soalan bodoh
"nak bgi ma la, siap adik abang pun tolong pilihkan sekali"
"ye keeeeeeeeeee" ~senyum meleret, ohhhhh maknanya adik dia dah boleh terima saya

weiiiiiiii dulu kan, kalau ape2 pun yang melibatkan family dia, mesti kita mcm teruja kan, nak2 kalau dia cakap, mak dia kimsalam ke ape ke kan, terus vangga.... hahahah ntah hape2

ok sambung2 pasal gambar tu

saya tunggu la gambar hape dia nak kasik, ha hambek ko, lg gambar dia rasa dia bajek ensem muhahahahaha, kelakar, apa dia igt, saya akan bertambah2 tergoda ke tgk gambar2 ni muhahahahaha... sori sayang, tp mmg kelakar giler okey time tu

gambar ni, byk keping lg, maybe sebab masa ni en.laloque bajek saya nak letak dlm beg duit kot, tu yang dia bg byk keping tu, tp mmg yer saya letak muhahahaha

habis macho dah dia rasa kot lalalalala... walau mcm mana pun, saya tetap sayanggg (ayat cover)

ni okey sikit dalam byk2 gambar, maybe sbb masa ni berisi sikit


yang ni mcm alien workshop okey **guling2 gelak**... tp i layan jugak la, kata jiwang


gambar last ni buat saya mencicit gelak guling2, adoiyaiiiiiiiiii

gilos en.laloque ni mmg pak lawak sungguh la hai, ada ke bg gambar ejek2 kuar lidah ni, hahahaha tak semenggah okey, ngan kurus keringnya, ngan muka panjang nya, buat lak lg muka mcm tu, adoiiiiiiiiiii... jd modal gelakkan dia ni lah

ok habis cerita tu

ada sekali tu, en.laloque batuk2, suh makan ubat degil, ye lah saya paham la, saje la degil2 tu nak manja2 kan

"makan la ubat"
"nanakkkkkkkkkkkkkkkkk"
alololololo... manja la sgt kan panggggggggg kang :p

saya sebagai gf yang setia masa tu, rela pos kan, ubat batuk cap ibu dan anak tu, dari sintok ke KL, bayangkan!!!!!! padahal, kat KL nun, belambak boleh carik, turun jer dari kenari court tu belambak... huhuhuhuh... konon tanda kasih sayang yang jitu la tu ewah

ok sambung lg nnt yer, saya letak surat2 chenta ... kelakoooo

Mama Alesha dan An-nisa Abriza

20 komen[s]:

Y u Z z 9071 said... [Reply to Comments]

kenangan cinta gitew..

semoga berbahgia u ols sekeluarga..

aminn

Kak Piah said... [Reply to Comments]

buleh akak melanggan citer nih in advanced dok? aiyoo.. ko giler berjinggut nk tunggu darik satu episod ke satu episod.. ibaratnyer mcm akak tgh tgk tivi peh tu black out.. grrr.. tetiba emosi gituu..heeeee...

Intan Sharina said... [Reply to Comments]

hahaha.lucu la muka en laloque ms muda2 dulu..kurus..kenangan mengusik jiwa gitu

MAMA IQA said... [Reply to Comments]

hehe..zaman cintan cintun dulu2 kala kdg2 mmg blh buat kite gelak guling2 kan?

ajathajar said... [Reply to Comments]

comel!
precious memory kn =)

Zanna said... [Reply to Comments]

guling2 arr bc siri pink in my heart kali nie....
kelakar le vp....
rasanyer encem lagi en lalaque sekarang dari dulu...dulu kurus giler dia erk...tp masa bercinta nie...sumer nampak encem....sekarang ler baru vp kata kelakar ler apa....dulu...itulah POJAAN HATIKU ....

hik hik hik hik...

masviona said... [Reply to Comments]

ihiksss...smpai snggup poskan ubat batuk tuhh...hehhe

rasp said... [Reply to Comments]

hahahaha episode kali ni kelakar lah.. demi chenta sanggup ku poskan ubat batuk cap ibu dan anak..hahahhaha..kelazz crite cinta vp tau!

honeysour said... [Reply to Comments]

tu dia episod seterusnya...
besh2...
ala asal kejap sangat...

rosmona said... [Reply to Comments]

WAH...SWEETNYER KISAH CHENTA..I LIKE..sambung la cpt sket kisah seterusnyer..

lil^RED799 said... [Reply to Comments]

tumpang gelak leh...hehehheheh tunggu enchik laloque komen plak

iman_qaisara said... [Reply to Comments]

muahahahahahahahahahahaaaaa....adoiii laaaaa skt pewott gelak sakan2

kirana said... [Reply to Comments]

adoiiiiiii nk gelak jugakkkkkkk..jgn mara noooo

PerantauSepi1306 said... [Reply to Comments]

hehhehehe.. tak tahan guling2 gelak nengok gambo en laloque pose kat podium tuh.. hehehhehehe... jgn marah haaaa

yus said... [Reply to Comments]

dahsyat sungguh semua leh ingat.... guna memori aper dolu2 nih...

Kebod's Family said... [Reply to Comments]

alamak terguna abe nyer email lak... sorry...nenek..cucu tompang lalu....hihihih

:: p R i n c E s S _ N :: said... [Reply to Comments]

sweet giloss ok kak siap pos obat...haruss laa en laloq tgk botol obat je trus sehatt...

RieNa said... [Reply to Comments]

cayalah!! gf setia sejati gituuu! sanggup pos ubat..pakej sekali dgn panadol agaknya...hahaha!

sah2 en laloque terus baik batuk bila tgk keprihatinan awek terchenta..hahahaha

cikungu said... [Reply to Comments]

hihi..klaka gile baca u pink my heart ni..hmm sis dulu kolej mna?sy pn kt uum..first sem

JIVEBUMZ said... [Reply to Comments]

fuh..dpd episod 1 sampai la skg mmg tersengih2 saya dok baca nie!! mmg best tau..hee tahniah







Related Posts with Thumbnails

Penafian @ Pemberitahuan

Kebanyakan entry adalah dikarang pada malam hari selepas anak saya tido dan akan di auto publish pada siang hari. So jangan ingat saya ni mcm takde kerja lain asik mengupdate blog okey, saya membizi keje. SEKIAN dimaklumkan.

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di viruspadu's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada viruspadu's blog. SEKIAN dimaklumkan sekali lagi

apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

^_^