Follow Viruspadu

Wednesday, August 06, 2008

kenapa anda create BLOG

diam tak diam dah 2 tahun usia blog saya ni

tarikh kelahiran blog ni adalah pada 17 ogos 2006, jadi ahad depan depan, genap la usia blog saya dua tahun gitu kan, wahhhhhhhh touching lak aihhhh lalalala

saya memulakan diari maya saya di fotopages di virupadu.fotopages.com

saya coretkan semua kisah arwah alesha abriza di sana, dan ramai readers saya disini juga adalah dari fp kan, terima kasih kerana masih setia bersama saya :p

kemudian, oleh kerana tidak mahu mengganggu kenangan suka duka bersama arwah di fp itu, saya create fp lain di viruspadu2.fotopages.com untuk meneruskan diari maya saya bersama lembaran baru semangat baru, tinggalkan semua kesedihan yang bertakhta, hidup mesti saya teruskan

ada satu hari, saya klik link2 kawan-kawan saya, sekali terjumpa satu blog suami isteri yang sangat romantik, suka sgt saya tgk, blog ni blog kawan2 saya jugak, mereka mmg dari sekolah menengah sgt romantik, kemana2 bersama2, suka sgt sy tgk, tp dulu saya tak pernah tegor dia, sbb dia budak kelas pandai gitu kan :p, i ni budak2 hingusan sajer ewahhhhh, oh yer, saya nak letak link dia, tp link tu dah takde pulak :p

sejak dari tu, saya teringin nak buat blog saya sendiri, saya terus create akaun saya

dan memulakan entry yang pertama "hari pertama bersama blogspot"

tujuan saya buat diari maya di blog / fp ni satu jer, sebagai kenangan untuk saya, diri saya sendiri, sekurang-kurangnya bila saya dah takde ke, cerita2 saya masih ada dalam sejarah, walaupun tak tercatat dalam buku sejarah malaysia, tp masih tercatat disini :p,

ramai yang taktahu dulu, saya ada diari, sbb ape saya ada diari, sbb saya suka baca balik diari saya, saya sgt menghargai setiap hari saya, dan skrg diari saya sudah diupgrade menjadi diari maya gitu :p

dulu kan, pernah ada org kata "org yang ada diari ni orang gila" wahhhhhhhhhhh pepandai jer ko label orang tu ni gila kan, pui pui pui

selama beberapa bulan saya update kedua2nya FP dan Blogspot, dan sampai satu ketika saya rasa tak mampu lg, saya tinggalkan FP dan setia kepada blogspot :p

bermula dengan

seminggu satu entry
seminggu atlis 3 entry
sehari 1 entry
sehari 3 entry

dan kini berentry2 kauuuuuuuuuuu hambek

punya giler ngan blog ni kan, berhantu katanya

tp saya ada byk kenangan manis di sini, blog adalah kawan saya paling sejati

saya boleh luahkan perasaan bila2 masa saya perlukan, dan reader boleh komen bila-bila masa je, kalau nak luahkan pada rakan2, tak ttu lagi dia sanggup mendengar setiap luahan kita kan :p

saya boleh tulis apa yang saya nak tulis
saya boleh buat ape saya saya nak buat

kan kan kan

walaupun saya tahu jer, ada kawan2 saya yang dok mengata2 saya belakang2, ada saya kisah!, dah byk sgt pahala nak bg kat saya kan, sila la bg byk2 yer, kalau YM2 kutuk2 saya tu, sila la emel kat saya apa yang hangat diperkatakan itu huh, jangan nnt, cari saya sibuk2 nak mintak maaf, kau boleh blah

oh tetiba emo lak kan hihihih

ok habis tu jer :p

saya nak tag la boleh, nak buat, silakan, taknak sudah huhuhuh, no kecik2 hati mar
1. http://undefine_me.blogspot.com/
2. http://mamaranggie.blogspot.com/
3. http://pearlej.blogspot.com/
4. http://faizaharis.blogspot.com/
5. http://faina7748.blogspot.com/
6. http://kebodfamily.blogspot.com/
7. http://nasazfrog-plutogurl.blogspot.com/
8. http://syarinakhalid.blogspot.com/
9. http://c33ram00n.blogspot.com/
10. http://laloquee.blogspot.com/
11. http://zuraye.blogspot.com/
12. http://apiss.blogspot.com/
13. http://prebetsabu.blogspot.com/
14. http://masvionanas.blogspot.com/
15. http://vaggvagg.blogspot.com/

yang lain kalau nak buat pun silakan :p

sekian

** update: tag tu bermaksud, buat satu entry tajuknya "kenapa anda cretae BLOG" mcm saya buat ni :p paham tak ni ? tak paham saya terangkan lg, mcm tag2 lain gak lah

Mama Alesha dan An-nisa Abriza

30 komen[s]:

mc'kie tok one said... [Reply to Comments]

x kira..nk jwb gak le even tak disuruh..hehehe...

sbb terpengaruh gan kekawan blogger..keh..keh..keh. :-P

Wynn Yasser said... [Reply to Comments]

mah, sapekah pasangan suami isteri yg sunggoh romantik ituh? aku kenalkah?

Oh tidakkkkk aku di tag!!!! hehehe...

Ogy said... [Reply to Comments]

salam perkenalan...
kita nk jadi salah seorg kawan blog awal boleh..?
nk add awak dlm blog saya...
tq..

~LoVeLyZz CoRnErZz~ said... [Reply to Comments]

blog juga mrupakan diari maya...

umieadam said... [Reply to Comments]

haáh tulis blog ni kkdg cam addict lak..twit!

E-na said... [Reply to Comments]

VP menjadi sumber inspirasi akak wat blog hehehe...

dr stat ske baca fp/blog VP, akak jadi nekad nak wat blog sendiri..

skang nieee... tadaaaaaaaa...

hehehe toche VP!!!

mama belian n cengal said... [Reply to Comments]

ya... sebab itu lah saya juga tiap2 hari kalau boleh melawat blog vp nie.. rasa ketagih pulak

teruskan memblog ya!!!

Mak Su said... [Reply to Comments]

selamat hepi besday blogging yang ke 2 tahun....and continuing.. ek

Azura said... [Reply to Comments]

wowowowo.. tambah nama kite sekit kat list tuh... kite pun nak buat gakz.. hihihihihi....

sikit sebanyak sebab baca blog mmah lah kite buat blog kite..

Tapi, kite tak terrer cam mah.. huhuhuhu....

Zanna said... [Reply to Comments]

happy 2nd years berblog yer vp..
selama nie jadi silent reader jer kat blog nie.....sehari tu,berkali2 masuk nak jenguk blog vp nie dah update ke tidak...seronok bc diary maya vp.....

dan sebab itu jugak ler saya pun terperangkap sama berblog.....so, sekarang nie saya layan fp and blog....thanks jadi sumber inspirasi saya....

prebetsabu said... [Reply to Comments]

ni nak kecik ati nih.. ko tak pernah pon add link blog wife aku...

padahal tiap hari dia dok baca blog ko.. hahahaha

IbuAfiqah said... [Reply to Comments]

nak jawab gak lerr...

sbb jenguk fp/blog kak vp ler irnie buat blog sendiri nie...(thanx 2 honeysour)
pagi2 mesti bukak blog kak vp dulu...dah jd addict tul!!!huhuhu..
kak vp jd sumber inspirasi gtu...
walau irnie xteror pun...hhaha

atty's said... [Reply to Comments]

buat blog sbb nak simpan semua memory,citer..apa pun.utk tatapan..anakcucucicit..ekekkeke

prebetsabu said... [Reply to Comments]

akan adakah lg blogspot ni utk tatapan cucu cicit? mampukah bertahan or bungkus d pertengahan jalan?


sapa tau camna cara nak save sume en3 ni as softcopy.. takmo la save page by page.... kot2 ada softwre yg mmg khas utk ni..

ye la mana tau kot2 nnti blogspot bungkus ke, skali ngn blog2 kita bungkus skalik

no need to reveal said... [Reply to Comments]

nape memblog ek? sebab suka share citer...dulu2 suka letak kat friendster...skrg ni suka letak kat blog hehe...apa tujuan tag tu...? maklumla kita bdk br belajar

:: AYU AYUMiE :: said... [Reply to Comments]

VP..cam kebetulan pulak yer...smlm kiter buat psl Pemberitahuan dan Penafian dalam blog kiter..http://ayuayumie.blogspot.com/2008/08/pemberitahuan-penafian.htmlso, kat situ dah ada iras-iras jwpn utk TAG awak nie... yeehahaaaaa, sehati sejiwa la kiter kan..dah la samer2 dok layan 'blues' sekarang nie...

no matter what, blog ni senang nk buat, update,upload pic..very flexibel kan? so layannnnn...

pearlEJ said... [Reply to Comments]

wahhhh dah 2 tahun tuuu.... tahniah2 yang.... :)

ermmmm biasala tu kann... manusia kdg2 ni kite pun dh tak kenal, mana satu kawan mana satu lawan...

yang... tag ape tu?? tak paham ni... nak kena buat apa ekkk??

IbuAfiqah said... [Reply to Comments]

irnie pun nak tau gak tag tu utk per?
sapa2 blh explain...

Umi Mia said... [Reply to Comments]

biasanya mmg jawapan biasa...orang terpengaruh nak buat blog bila tengok org lain berblog...dan memang ketagihhhhh.......

mummysyafie said... [Reply to Comments]

hihihi...selamat ulangtahun in advance erkk..kiter salah sorang reader dari fotopages dulu²

suka ngan n3 yang en laloque wat waktu kat fp..lupa lak tajuk nya tapi lebih kurang "isteri ku ketawa lagi" ..kalau tak silap arr..sbb dah lama dah

masviona said... [Reply to Comments]

huhuh...prebetsabu kecik hati la plak

VP...
saya ok jerrr...sy xkisah..saya bukak blog akak tetiap hari sebab saya suka baca kisah² akak...heheh
xde niat lain pun...tp kan memula saya jer yg baca...skrang nih prebetsabu pun hari² baca gak....itu yg dia kecik hati kot...ahakssss

insyaallah sy akan jwb tag akak tuh

ArELeEz said... [Reply to Comments]

idup blogger!!!

AzuraloveNizam said... [Reply to Comments]

idup VP..VP lah sumber inspirasi saya wat blog tau..terpikat ngan Nisa yang comel tuh..bilala dapat ku ketemu nie..

**blog adalah coretan suka duka idupku yang penuh warna ini :-P

VAGG said... [Reply to Comments]

tag la saye, hahahaha.
gila blogging gila blogging lagi dan lagikkk

Maarof said... [Reply to Comments]

Tahniah kerana blog dah berumur dua tahun sedangkan blog saya baru nak masuk 4 bulan.

lindosh said... [Reply to Comments]

hehee epi besday blog viruspadu. bila baca entry memula blogging mmg klakar gilerr

PuteriSatu said... [Reply to Comments]

eh...akak tak kena tembak aar...lega...

newrin said... [Reply to Comments]

wuhuuuuu terasa terharu pulak... sebab blog sy awak bukak blog gituu..
well, well, unfortunately, selepas 5 thn ada blog, saya decide nak tutup blog sy :(
ada byk sebab laa plus masa dah xder sgt skrg ni nk bukak2 blog..
nway glad that i inspired u.. terus kan blogging ..kiss nisa for me

~~@lyci@~~ said... [Reply to Comments]

sesungguhnya zaimah lah sifu yg buatkan sy nak ada blog gak...
ingat x dulu masa kita mula2 berblog kat opis.. viruspadu, kecik, en hakes dan saya.. kita namakan sbg pakatan hakes...
kerja asyik mengumpat jer kan haha..
ohh, sungguh indah kenangan itew..

xpe, walaupun x ditag, saya nak buat jugakkkk !!

PerantauSepi1306 said... [Reply to Comments]

yep setuju.. buat blog sbb nak capture kenangan indah, suka duka kehidupan kita kan... dan juga dapat jumpa kengkawan baru dan lama.. jom blog!!







Related Posts with Thumbnails

Penafian @ Pemberitahuan

Kebanyakan entry adalah dikarang pada malam hari selepas anak saya tido dan akan di auto publish pada siang hari. So jangan ingat saya ni mcm takde kerja lain asik mengupdate blog okey, saya membizi keje. SEKIAN dimaklumkan.

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di viruspadu's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada viruspadu's blog. SEKIAN dimaklumkan sekali lagi

apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

^_^