Follow Viruspadu

Thursday, August 28, 2008

Sedih :(

saya dapat berita dari kawan saya tentang kawan saya

sedih giler okey

dia suami dan anak terlibat dalam kemangalan... dan suami dia meninggal selepas menyelamatkan anak dia

lg apa yang dgr cerita, member saya ni baru sedar dari koma dan masih TAK TAHU yang suami dia dah tiada

YA ALLAH beratnya dugaan dia

kawan saya ni sama belajar sama bidang AI, IT kat UUM dulu, cuma kami tak rapat la kenal gitu2 ajer, tp sedihhhhhh la

ini saya copy paste kan berita dari harian metro

Ajal lepas selamat anak
Oleh Zuliaty Zulkiffli

am@hmetro.com.my

ALOR STAR: “Dia sempat menarik tangan anak lelaki berusia 12 bulan untuk naik ke tebing ketika kereta mereka tenggelam perlahan-lahan ke dalam air.

“Bagaimanapun, dia meninggal dunia dalam perjalanan ke hospital selepas diselamatkan orang awam bersama isteri dan anaknya itu daripada lemas,” kata Azmi Din, 56, menceritakan detik cemas kemalangan yang meragut nyawa jirannya di Batu 5, Jalan Sungai Petani-Alor Star, dekat sini, awal pagi semalam.

Dalam kejadian jam 5 pagi itu, Mohd Akashah Abdullah, 28, meninggal dunia manakala isterinya, Asmahani Ariffin, 28, cedera parah apabila kereta Proton Wira yang mereka naiki terbabas sebelum terjunam ke dalam Terusan Wan Mat Saman, dekat sini.

Anak lelaki tunggal pasangan itu, Muhammad Omar Mohd Akashah, tidak cedera.

Menurut Azmi, arwah yang bekerja di sebuah bank di Kuala Lumpur menghubunginya dua minggu lalu memberitahu mereka sekeluarga tidak dapat pulang menghadiri majlis perkahwinan anak perempuannya, Azilawati, 28.

Ini kerana isteri arwah yang bertugas sebagai pensyarah di Universiti Perguruan Sultan Idris (UPSI) Tanjung Malim, Perak, tidak dapat cuti.

“Arwah dan isterinya terkilan tidak dapat hadir majlis perkahwinan Sabtu lalu. Azilawati memang rapat dengan Asmahani sejak zaman sekolah, tambahan pula kami tinggal berjiran di Jalan Pegawai di sini.

“Difahamkan, mereka pulang hari ini (semalam) untuk menghadiri majlis perkahwinan seorang lagi rakan di sini dan tak sangka pula berlaku tragedi ini terhadap mereka,” katanya ketika ditemui di rumah mayat Hospital Sultanah Bahiyah (HSB) di sini, semalam.

Azmi dimaklumkan kejadian itu selepas bapa Asmahani, Ariffin Hashim, 57, menghubunginya kira-kira jam 6 pagi semalam.

Dia bergegas ke HSB tetapi dimaklumkan Mohd Akashah sudah meninggal dunia.

Jenazah Mohd Akashah dituntut keluarganya untuk dikebumikan di Tanah Perkuburan Islam Masjid Derga, petang semalam.

Sementara itu, Pegawai Penyiasat Trafik Kota Star, Inspektor Azhar Esa, berkata pihaknya menerima maklumat mengenai kejadian itu jam 5.15 pagi semalam.

Katanya, mangsa dipercayai dalam perjalanan pulang dari Tanjung Malim, Perak, untuk menghadiri majlis perkahwinan rakan mereka di sini.

“Siasatan awal mendapati mangsa dipercayai mengantuk ketika memandu dan terlanggar tiang elektrik di tempat kejadian sebelum kereta yang dipandunya terjunam ke dalam terusan.

“Semua mangsa dikeluarkan orang awam yang kebetulan melalui kawasan itu tetapi pemandu kereta itu meninggal dunia dalam perjalanan ke hospital manakala isterinya masih dirawat di HSB kerana cedera parah,” katanya.

Katanya, kejadian itu tidak membabitkan kenderaan lain dan kes akan disiasat mengikut Seksyen 41(1) Akta Pengangkutan Jalan 1987.

Alfatihah

semoga dia tabah

Mama Alesha dan An-nisa Abriza

13 komen[s]:

Purple 28 said... [Reply to Comments]

AL_FATIHAH..sedihyer..

lil^RED799 said... [Reply to Comments]

innalillahiwainnailahirojiuunnnn...masih ade yg bernasib lebih malang dr apa yg kite hadapi.......

sesungguhnya Allah itu Maha Mengatahui....

mudanye umur pasangan

:: p R i n c E s S _ N :: said... [Reply to Comments]

al fatihah

...$weE+ 666... said... [Reply to Comments]

al-fatihah...
kawan protege rupanyer yer? ari tu baca muka depan paper kosmo kan? sedey giler masa tu... berjurai-jurai airmata... alhamdulillah, anak dia selamat.

umieadam said... [Reply to Comments]

Innalillah...
Saya pun ada berita sedih..
kawan sek. dlu, meninggal coz
eksiden juga..

Kita doakan mereka dirahmati Allah

Al-fatihah

:. iBuAfiQah .: said... [Reply to Comments]

innalillah....

takziah yer...

"sesungguhnya kematian itu sudah pasti..."

sedih plak!!!

kirana said... [Reply to Comments]

ada baca berita ni..rupanya kwn vp yer...takziah...
semoga isterinya sabar menghadapi dugaan..sedihnyaaaa...

fealize_eleanoer said... [Reply to Comments]

vppp...

my ofis mate pon member kpd asmahani tu....x tau la if u kenal ke x my ofismate ni...her name is Ainiwafi...die pon cite kt i psl accident tu this 2,3 days back..x sangka pulak u pon kenal asmahani yer...ermmm...kecilnye dunia...

anyway takziah kpd asmahani n family...smoga die tabah menghadapi ujian yg Allah turunkan kpdnye...sesungguhnya Allah tidak memberikan ujian kpd hambanye melainkan mengikut kemampuan hambanya mengatasinya...

innalillah...al-fatihah!

Deqna said... [Reply to Comments]

sedihlah... al-fatihah

Marcia Marchi said... [Reply to Comments]

alfatihah....

TEMAN TAPI MESRA said... [Reply to Comments]

Innalillah...
smuga asmahani cpt sembuh...
Alfatiha buat suaminyer....
semuga arwah berada digulungan org2 yang beriman... Amin

darling8tabby said... [Reply to Comments]

innalillah...al-fatihah!
sedihnye kan..

PerantauSepi1306 said... [Reply to Comments]

alfatihah utk arwah.. semoga rohnya dicucuri rahmat... berat mata memandang, berat lagi bahu memikul kan..







Related Posts with Thumbnails

Penafian @ Pemberitahuan

Kebanyakan entry adalah dikarang pada malam hari selepas anak saya tido dan akan di auto publish pada siang hari. So jangan ingat saya ni mcm takde kerja lain asik mengupdate blog okey, saya membizi keje. SEKIAN dimaklumkan.

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di viruspadu's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada viruspadu's blog. SEKIAN dimaklumkan sekali lagi

apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

^_^