Follow Viruspadu

Friday, September 19, 2008

Semasa Kita Kecil

"Semasa anak masih kecil, sebagai orang tua (bapa), kita jarang mahu mendengar pendapat, percakapan mereka.

Apabila mereka besar, mereka pula yang jarang mahu mendengar kata-kata kita.

Cara terbaik supaya anak-anak mendengar kata-kata kita adalah dengan mendengar mereka terlebih dahulu. Bagi anak, mendengar kata-kata mereka adalah bahagian penting dalam pelaksanaan cinta dan kasih sayang ibubapanya"

kata-kata ini saya petik dari buku "SETENGAH BERISI SETENGAH KOSONG?", hadiah buku dari misztake :D

ayat2 dan kata2 dalam buku ini sgt sgt sgt BEST!

Mama Alesha dan An-nisa Abriza

9 komen[s]:

laloque said... [Reply to Comments]

nasib baik gua dengar jer aper nisa cakap walaupun xpaham... hu hu hu

haqeeliza said... [Reply to Comments]

wahhh.. info berguna ni vp... bagus!!! leh cari la buku ni...

edrina said... [Reply to Comments]

betullah bagus lah buku neh.. ayat dia semua best2.

oRanGeLiLY said... [Reply to Comments]

ini kate2 dr seorg yg sudah menjadi ibu. nmpaknye kene save utk mase depan ni...lallalala

zino said... [Reply to Comments]

betul tu kalau kita nak orang dengar cakap kita kita pun perlu bersedia mendengar cakap orang juga.. baru adil dan saksama hehe

~ilyanie_usyuk~ said... [Reply to Comments]

a'ah..betol2..

nk org dgr cakap kite, kite kena hormati org yg tgh bercakap ituh..

=)

Mulan said... [Reply to Comments]

wah, tak payah beli buku.. VP akan buat review kan??

CuTeMiUt78 said... [Reply to Comments]

memang bagus ler.. isi kandungan buku tu... amat bermakna...

meo188 said... [Reply to Comments]

emmm... okeh







Related Posts with Thumbnails

Penafian @ Pemberitahuan

Kebanyakan entry adalah dikarang pada malam hari selepas anak saya tido dan akan di auto publish pada siang hari. So jangan ingat saya ni mcm takde kerja lain asik mengupdate blog okey, saya membizi keje. SEKIAN dimaklumkan.

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di viruspadu's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada viruspadu's blog. SEKIAN dimaklumkan sekali lagi

apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

^_^