Follow Viruspadu

Tuesday, October 28, 2008

berdua lebih baik (lebih serik)

hari isnin

en.laloque dah gi kojo, saya ngan nisa dah mati kutu dibuatnya terperuk mcm jeruk ikan terubuk masin dalam bilik, giler weiiiiiiiiiiii... asik ngadap dinding ajer, dulu gigih gak la lagi, masa gi sabah tu, alesha dalam perut, so takleh wat hal, kalau wat hal pun saya jer la, hiks... pastu masa saya ikut en.laloque gi penang tahun lepas, masa tu nisa kocik nau lagi, 4 bulan lg rasanya, so dia tak pandai merengek2 boring lagi lah.

tp kali niiiiiiiiiii... adoi la

boleh nisa jerit sambil guling2 360 darjah, ajak mama dia kuar punya pasal, asik menangis tunjuk pintu ajer, saya ni mana la berani nak berjalan dengan nisa berdua ajer, nak2 plak tempat orang plak ni, tempat sendiri pun saya tak berani, tempat orang lagi la...

gilos

tp kan, kuasa anak punya pasal, saya gigih beranikan diri jugak, sebab dia dah melampau2 menangis sampai muntah2 kekdahnya, saya siap2, ajak dia jalan2, terus nisa sihat, gelak2 tawa, ish pandai belakon tau, saya ni walaupun jalan kat bawah 100 meter pun tak tentu lg igt, tp mmg ajaib, sy boleh igt ok....

betul2 power of nisa gitu kan


tp macam seriau la nak lintas semua kan, dengan satu beg nisa sebelah kanan, enbeg saya belah kiri, dukung nisa lagi, takut dia meliat2kan diri masa melintas ajer, dah lintas tu, dah sampai kawasan lapang mcm ni, saya lepaskan ajer dia, bg dia bebas berlari2...


tp jenuh gak mengejar dia, kejap sana kejap sini, nak dukung tak kasik, nak air, saya belikan air, dah dpt air, dia campakkan pulak

sgt2 menguji hati melayan mcm ni...


bila dah tak larat nak kejar dia, saya paksa dukung dia jugak, 12 kg ni weiiiiiii... terasa mcm angkut beras lak beratnya, tp sbnrnya saya enjoy, tp loteh!


saya jalan kaki sampai ke hujunggggggggggggg sekali tau, alah ni kat waterfront tu la uols, kan ujung sekali tu ada kedai2 cenderahati kan, so sajer nak survey2 ajer, belinya idak la, sbb kalau beli tak tahu mcm mana nak pegang balik kang, dah tak cukup tangan dah, yang dah ada skrg ni pun seksa nak kendong



saya rasa ada la 2 jam saya berjalan tu, pastu nak patah balik ke hotel

punya la seksa, baru terasa menyesal giler! punya jauh tak hengat masa patah balik kan

lg malang, kaki saya melecet, saya pakai kasut hitam baru CR yang tutup tu, depan melecet, belakang melecet, dua2 belah kaki melecet, nisa pulak taknak jalan, dia kata kaki dia sakit, suh bukakkan kasut plak, pastu bila saya nak simpan kasut dalam beg nisa tak kasik, dia nak saya pegang kasut tu, terpaksa la ikut, sbb kalau tak lg dia menangis mengeliat2kan badan

acik dah tak larattttttttttt... nak pitam lak rasa

so apa yang saya dpt:

penat dan kaki melecet keh keh keh

ha masa ni belum merah lg uols... gilossss... lepas tu masuk bilik ayak nak mandi, uols cuba bayangkan betapa pediknya huhuhuhuh

ok, itulah kisahnya "berdua lebih serik" hihihihih

nisa sampai bilik, terus tidooooo... leganyaaaa

Mama Alesha dan An-nisa Abriza

22 komen[s]:

CuTeMiUt78 said... [Reply to Comments]

oh..oh.. lebih kurang peel budak mirul.. klu berjln.. tak mau dipegang.. nak berlari je kejanya.. heh..heh..heh.. vp, berat lagi mirul tau.. mirul la ni 15kg..kira beras 10+5kg punya..

one love said... [Reply to Comments]

mcm manapun, best kan jalan2 dengan anak...

hehehe

Intan Sharina said... [Reply to Comments]

hihihihi..sy ble byg mcm mn 'serik'tu...hahaha

sy pun klu nak keluar mn2 rs tak mampu nak kendong ick tu sorg2!lotih!

klu tak der abah dia..mmg tak keluar la..sbb tak larat!klu kita nak pimpin tgn,bknnya dia nak..keje nak bjln sendiri..

tp ape2 pun hati tetap terhibur w.pun lotih!

Suki Cida said... [Reply to Comments]

tak ada baby pool yek VP? Kalau ajak dia main air may be nisa diam, tak perlulah VP kuar hotel... kalau saya dah pengsan kat tengah jalan... hehehe...

juelee said... [Reply to Comments]

isk kesian Kak VP kene buli ngan Nisa.. Hiks!
Nisa sonok dapat p jejalan tuh yg semangat nak kuar tuh...
Comel je tengok gambo die jejalan tuh

Tukang cerita said... [Reply to Comments]

Eden pun rajin ikut hubby kursus atau on call jauh2...
Peh tu, mula lah merungut2 buhsan dok kat hotel....
Orang tak bagi ikut, nak ikut...
bila dah ikut, bising pulak....
Layan kan jer....

pak ngah rep said... [Reply to Comments]

besa la.. dh ada anak.. time tu la nak mengenal peel anak.. nanti dh tua.. terkenang la plak kisah cmne membesarkan anak..

Rozeela Zain said... [Reply to Comments]

hahaha.. letih, tapi seronok kan?
bila anak dah besar esok2, sure rindu balik zaman diorg kecik2 dulu..

mamaaina said... [Reply to Comments]

seronoknya Nisa......fuh letih gak kalo keluar berdua nie...

:: p R i n c E s S _ N :: said... [Reply to Comments]

akak...petua kasut br dpt geget dlu blkg & dpn die..b4 die geget kite...

UnGu VioLeT said... [Reply to Comments]

akak ngn your daughter sooo cute.. salam ziarah dr mar kak.. jom exchange link nak.. mar dah add blog akak..

~ilyanie_usyuk~ said... [Reply to Comments]

uish..tahan gk kak VP jalan alek hotel ngan kaki melecetnyer..

ish nakal sguh nisa ni..
macam2 pangainyer..
tp maintain chumel jek tau..

Mommy Lily said... [Reply to Comments]

alahai kesian tengok nica tu.. dia terseksa berkurung la tuu kena keluar2 selalu

esok kena keluar dgn nica lg kan vp?

mummysyafie said... [Reply to Comments]

vp..alangkah indah nya kalau saya ada balik kuching time ni. boleh lak saya bawak nica jejalan

vp..kalau nak gi waterfront tu..lebih baik bawak en laloque sekali. berdua ngan nica bahaya. kat area ni selalu terjadi apa yang saya penah cakap ngan vp kat ym dulu. hati² tau.

eTtY NoTtY said... [Reply to Comments]

baik awak cari sandal yg comfortable sikit.. sian kat kaki tu..nak pakai lama tau!! ekekeke...

eYaNacOMeY said... [Reply to Comments]

hehe..yg pntg akk enjoy & have fun.. hehe

p/s:: tetibe rase xsaba lak n g srwk next week..~lalala

Musliha said... [Reply to Comments]

kasut baru..
tak gigit dia ka?

Umi_Aliesha said... [Reply to Comments]

mesti pedih part melecet tuh ada lg..huhuhuhu...kena pakai selipar jepun ja tu...senang nak kejar situ sini sana..

shitah said... [Reply to Comments]

cian nyer.. nk wat cam ner kan.. tp ok lah dari duk terperap dlm bilik jer... x snggup...

lily lotus said... [Reply to Comments]

siannya nisa..smpi nk meroyan ajak mama keluar..ekekekee..gitulah penangan anak..

PerantauSepi1306 said... [Reply to Comments]

yeszaaa... nisa memang pandei jengjalan... siap wat acara bebas lagiks.. besalah.. masa ni mmg jenuh nak layan... sok dah umur 8thn++ alahaiiii dia wat hal sendri jer...

nurul said... [Reply to Comments]

nmpak panjang la jari kaki akak kan..hehe itu yg saya perasan..hehe







Related Posts with Thumbnails

Penafian @ Pemberitahuan

Kebanyakan entry adalah dikarang pada malam hari selepas anak saya tido dan akan di auto publish pada siang hari. So jangan ingat saya ni mcm takde kerja lain asik mengupdate blog okey, saya membizi keje. SEKIAN dimaklumkan.

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di viruspadu's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada viruspadu's blog. SEKIAN dimaklumkan sekali lagi

apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

^_^