Follow Viruspadu

Thursday, October 09, 2008

Episode 18: U pink My Heart

ok saya update sambil makan kfc sambil minum air merinda merah, seb baik bulan ramadhan dah lepas kan, kalau tak ada yang dok tertelan ayak liuk lantas terbukak pose terbayang air merinda merah dicampur ngan air batussssssssss lalalala bestttttttt

kali ini adalah episode perdetingan la yer

episode lepas dah bgtau kan mcm mana seksa nya bercinta PJJ kan

tp setiap perkara tu ada pro n kontra nya, tak semestinya PJJ tu tak baik kan, ada gak la kelebihannya, ye tak? positif2!

biasanya en.laloque akan datang berjumpa cinta hatinya di sintok paling lama pun 3 bulan sekali lah, tp kalau tetiba saya buat hal sengal terlebih ke apa ke, sakit la, mengades la, kekadang sebulan sekali pun leh jadi :p

dulu kan, mmg giler2 la sikit, berdarah muda lak tu, badan kuat lagi, tak kenal erti penat semua kan, gigih la naik bas dari KL ke sintok, ulang alik ulang alik pun tak jadi hal la kan, cuba sekarang! takde maknanya keh keh keh keh

dan biasanya jugak, kalau en.laloque mmg dah plan tarikh yang dia nak datang, wahhhhhhh saya punya semangat, hari2 tenung kalender uols, bangun2 pagi gigih pangkah beso2, kat board depan meja study, siap lekat kertas besar2, 10 HARI LAGI, gituuuuuuuuuuu hahaha, rasa mcm nak main tipu jer, lepas 10 hari lagi, sok nya skip 2 hari ke, tulis 7 hari lagi hahaha, punya angauuuuu

tu ok lagi la

yang tak tahannya, dua2 pun sengal, tiap2 hari bergayut tipun, mcm berangan2 la

"nantikan abang sampai dalam pukul xxx, pastu kita gi sewa kereta, pastu kita gi sini, petang tu kita gi sana, esoknya pulak, pagi tu kita sarapan kat situ, pastu abang teman ma gi kelas, pastu habis kelas kita gi library ... bla bla bla"

esoknya berangan lain pulak

"eh apa kata, masa abang sampai nanti, kita singgah sini, pastu kita jumpa sipolan ni, haaaa sebelum hantar ma kat hostel, kita singgah makan ktow kerang nak, pastu kita bla bla bla"

pastu esoknya lain plak rancangannya hahahaha, tp saya tak kesah saya layankan jer, sbb saya pun suke giler berangan2 dapat jumpa kan :p

antara pendetingan kami kat gua kelam ke ni, acik lupa, papa ni gua kelam kan

sweater hijau ni saya pinjam ina doraemon punya :p

oh yer, buat yang tak tahu, kat UUM dulu saya pakai tudung, tp main ikat2 jer, pun tak reti nak pakai mcm mana, dulu takde lagi fesyen2 ni kan, tp balik KL saya bukak tak pakai tudung, mcm tu la pangai ntah hapo2 isk isk isk... hiks

nampak tak tudung tu saya wat mcm mana, saya ikat pakai cincin emas mak saya tu, suka hati je selekeh2 gi deting :p

~ amik gambar pakai timer :p

masa ni perasaan punya indah toksah ckp la, muka tu nak senyummmmmmmmm jer, masa ni kalau orang tampar2 muka saya pun, harus saya rasa sedap jer hahaha, gilos tul la

yelah dari pagi sampai ke malam, ada je xtvt weols, en.laloque kan sewa kereta, mcm2 tempat dia bawak, best betul la

paling best kalau gi makan la, uols tahu kan saya ngan en.laloque kuat makan, dulu kan sekali makan kteow kerang special kat changlun tu, order 5 pinggan ok, jgn giler!, en.laloque makan 3 pinggan, saya dua pinggan, pehhhhhhhhh indah, sampai abang amik order tu nampak je weols dah sengeh2 dari jauh dah, agaknya dalam hati depa ckp, "oh ni la pasangan kuat mentekedarah"

weols bukan jenis berdeting cover2 cun macho, TAK SESWAIIIIIIIIIIIIIIII!!!!

masa ni la tunjuk semua perangai buruk, watpe nak cover2 kan, saya terima dia seadanya, dia terima saya seadanya gitu

mcm tu jugak kalau makan LAKSA, haaaaa kalau laksa lg teruk, en.laloque makan sampai 4 pinggan, dia lak makan laju, saya baru satu pinggan dia dah langsai 4 pinggan, makan ke hape ntah mamat ni, gilossssssss, ~ eh ke saya yang makan slow mcm siput :p , sbb tu dulu kalau deting, keje saya GELAKKKKKKKKK jer, tgk kelaku buruk en.laloque ni, tak cover langsung weiiiiiiiiii

kadang2 saya saje la perli2 dia "weiiiiii apa tunjuk perangai hodoh ni, muka dah la mcm pem**nuh upahan, pangai lak buruk, adehhhhhhhh!!! kenapa aku! kenapaaaaaa" ~ konon2 kesal la sgt kan hahaha, pastu dia ada je jawapan sengal dia, "tak ensem pun takpe, sbb dah ada orang nak"

CISSSSSSS kena balik batang idung saya, hampeh! :p

paling hangen kalau jalan ngan dia dulu, suka2 hati jer jalan langkah longkang beso2, jalan lecak2 pastu lintas jalan wat selamber je tinggal saya kat belakang, binawe muuuuuuuuu hahahaha, terkial2 la saya! mula2 tu saya ikutkan ajer, dah byk kali hangen gak la, susah kan, saya dah la pompuan ayu, kena langkah2 longkang apa barang kan hihihi, last2 saya ckp,

"abang kalau jalan ngan ma, tolong la pilih jalan elok2 sikit, kalau sini ada longkang, ikut la sana, kalau lintas jalan tu, igt la ma ni ha"

en.laloque tu bukan hape, awal2 bercinto, dia tak reti sgt bab2 mcm ni, dia ikut kepala sengal dia jer, dah lama2 sikit, baru dia pandai la, alert la sikit

yang bestnya dulu weols kan (bukan dulu jer, skrg pun sama), setakat sepak2 mmg takde hal punya, tp bukan la sepak mendera tu, tp sakit gak la hahahaha, so kalau dia bawak saya jalan kat tempat laluan tak sesuai untuk wanita ayu mcm saya, saya sepak jer dia wakakakakaka, padan muko ko! (kata ayu!)

"abang tonggeng kejap"
"nape"
"ma nak sepak"
"hahahaha" sambil elak2

hahahaaha, so lepas tu dia mcm igt la, takut kene sepak hahahaha, giler dpt awek nampak lembut tp penyepak ko dpt!

en.laloque lg teruk ooooooo, dia kalau takde modal nak kutuk saya balik, dia sekeh jer saya dulu hahaha, alah sekeh2 manja gitu,

saya rasa jijah ngan rep aka PRO VP (pakngah) tahu la kot weols mcm mana bercinta dulu kehkekekeke, gilo2 sikit

kiranya kalau orang luar tgk weols dulu, "korang ni bercinta ke mcm ni?"

SENGAL!

tp depa tak tahu, dlm telifon bukan main leleh lg gitu :p

ini pulak masa weols ada AGM ke hape ntah,


disbbkan en.laloque sangat suka saya berbaju kurung kedah, so harusssssss saya pakai baju ni, ofcoz nak nampak cantik depan dia kan

vp (makmah) musang, dugong, mysenior, ngan cikgu yada (depan sekali yang kecik itu)


sbnrnya masa ni en.laloque berangan nak amik gambo dia sesorang, saya nampak, terusssss saya lari laju2 muncul belakang dia hahaha, giler tul!


ececece, tak igt sape amikkan gambar ni, tp suka sgt gambar sweet jer, en.laloque kering je dulu, kurus kediang! awwwww tak selera ai tgk hahaha, sempat kutuk lagi :p saya sama jer kot dulu ngan skrg :p, ttp ayu lalaalala, part diri sendiri kena la puji :p


ok2

skang nak cite pulak, KALI PERTAMA KE RUMAH MERTUA

ahhhhhhhh tu episode lain la ek, acik penat taip la

bersambung

Mama Alesha dan An-nisa Abriza

27 komen[s]:

honeysour said... [Reply to Comments]

hahhaha..memang sengal...
kak, saya pun suka gak camtu tau...
main sepak2, sekeh2...
tapi kan bila saya cakap ngan tunang saya sekarang yg saya suka macam tu kan...
dia cakap aper tau...
ala, pa tak sukerla...kesian tgk mama sakit nanti..hiks...
saya taklah suh dia sepak atau sekeh kuat2 kan...
tapi saya siap berangan jugak, besh tau kalau mcm tu, nampak kemesraannya...kan akak kan...

honeysour said... [Reply to Comments]

tapikan..suker sangat tgk akak waktu muda2 dulu....betuila kater akak...
maintain jer...

mama ranggie said... [Reply to Comments]

bab ikat tu memang pesen dolu2 lah mah..aku pun ikat gitu masa tu..hehehe....

nizafauzi said... [Reply to Comments]

aduyai... tak sabarnye nak tggu next episode..

kak, apa kata akak set hari2 tertentu utk kuarkan episode u pink my heart.. hehehehe...

sweethOneY said... [Reply to Comments]

hehehe
btol kan kak..ms mula2 bercinta tu..mmg la..naik lenguh rahang ni okey senyummmmm :P
skrg pon senyum gk lg..tp x la angau cam dolu2..ekekeke

Mommy Lily said... [Reply to Comments]

so sweett... mesra + kelakar

semoga rumahtangga kekal ke ahkir hayat...aminn

Anonymous said... [Reply to Comments]

hubby u tak kisah ke u cakap macam tu? kesian dia kene kutuk, kalau saya cakap macam tu suami saya msti kene maki.sporting en.llq kan.semoga bahagia!

aNnA_jaN said... [Reply to Comments]

hiks...tringat gak zmn percintaan kita dulu...pjj gakla..tapi sebln sekalila jumpak...idakla 3 bulan skali...maunya meroyan...hiks...tapi skarang nih kalau p kursus tinggai hubby sms tak berenti..p mkmla,tandasla...tapi klau p keja tak penah antaq sms pon tanya mkn ke dak g...

Musliha said... [Reply to Comments]

en. laloque kurus giler..
sekarang hati senang.. berisi eh..

BigMouth said... [Reply to Comments]

Alang mase bercinta dulu, cover2 tau... smpi lah hari ni... hehheh

RieNa said... [Reply to Comments]

hepi giler bila refresh tetiba kuar episod baru..saja je simpan dulu nk baca dgn khusyuk..

lalalalalalala..(tunggu episod baru..)

:. iBuAfiQah a.k.a Irnie .: said... [Reply to Comments]

best2 citer u pink my heart kali nih!!!

hahaha..irnie pun suka sepak2 manja gtuuuu...
dah terbiasa gurau dgn abg kan...
skrg suka pijak2 kaki hubby....
geram kan...
slalu sgt buat lawak sakit hati gtu!!

honeysour said... [Reply to Comments]

tula pasal..bila nak kuar episod baru nie...

aku dah jatoh chenta dengan u pink in my heart ni...

ZBELLEZA said... [Reply to Comments]

indah nyer masa bercinta..lalalala

tak sabar nak tau citer selanjutnyer..hikss

Ayong said... [Reply to Comments]

hahahahahahahaha rasa2 mcm pernah nampak je kapel ni dulu la masa kat sintuuukkkk hehhheee

laloque said... [Reply to Comments]

1. aah.. tu kat area gua kelam ngan menara tinjau area Wang Kelian.

2. allooo... papa sopan tau. mkn tertib siap ade toma'ninah lg. yg pasti kejadian 2 pengunjung yg kuat makan tu hanya datang 2-3 bulan sekali jer. time tu sure diorg utk besar

3. Jijah ngan Rep tu maner pernah mis kalo kita kuar dating. Sure diorg nak follow punya.

Helmi said... [Reply to Comments]

Best arr gambar lama ni...mengingatkan aku masa kat UUM..Aku mmg tak igt kat Yada, selalu kene buli jer..hehe..

zie said... [Reply to Comments]

btul pe...bt pe nk control2 kn becnte....cm sy gan bf sy pn mkn siap tmbh2 ns lg 2....srnk kn vp kn..

ija said... [Reply to Comments]

ye aku dikerahkan oleh abg lalok ke pernas semata2 sebab ko dikabarkan sakit.aku bukak je pintu bilik ko, kelihatan ko beraksi manja ala ala ELLA gitu sambil bergayut ngn abg lalok.cis, membazir lemaksss aku!

err abg lalok, sonot la ikut korang dating, asik kenyang jek.kan rep kannnnn..hihi

:: p R i n c E s S _ N :: said... [Reply to Comments]

pkai tudung ke x...akak ttp menten cun..y pntg HATI kiterr kan kak...hurmm...adekah pRincE_ZA akn ulang aLik jmpe N ble die kt joHo nti..?? hurmm...bfikir N...N nk kne tggl kak...cedey...tmpgg smpati kt cni jap..

PerantauSepi1306 said... [Reply to Comments]

hahahahaha... yeszaaa.. camni baguss... samo la kita ni kan.. mana leh cover dating.. tunujk je semer prangai, nak amik.. taknak carik lain ;p

ehhhh gambo last tu cam kenal jer.. kat mana... bilik kelab kah ;p ekekekeke

Anonymous said... [Reply to Comments]

ntah pukul brapa saya baca smua episode smpai kul 3.30 pagi baru abis baca,ralit + syok.pandai vp karang.

Ishak said... [Reply to Comments]

ralit sungguh baca kisah vp ni x sedar jam kul 3.30 pg

Munirah Abd said... [Reply to Comments]

HAHAH..lawak arrr
tp betul kak,
kalau bercinta jgn lah nak cover2x..
tunjuk segala pangai yg huduh..
biar dia terima kita seadanya n kita terima dia seadanya..
ater nak hidup semati kan..
wahhh gitukan...hehehehhe

-Misztake- said... [Reply to Comments]

en laloque kurus betul..
muka pun lain je dulu..

ena said... [Reply to Comments]

mah...
lain giler muka mu masa anak dara dulu... ehehehehe

lawaks la baca kisah nko berchenta nih akakakakaa

ayu said... [Reply to Comments]

ok vp, now i know. u r my seniorita.. i pun study kat uum, kelub kenu..n myhusband pun senior club.. ayu kenal mustang n abg lie je..mm,,i'm not sure u kenal myhusband ke tak..gelaran die kat sana..tombong..

neway nice knowing u..







Related Posts with Thumbnails

Penafian @ Pemberitahuan

Kebanyakan entry adalah dikarang pada malam hari selepas anak saya tido dan akan di auto publish pada siang hari. So jangan ingat saya ni mcm takde kerja lain asik mengupdate blog okey, saya membizi keje. SEKIAN dimaklumkan.

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di viruspadu's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada viruspadu's blog. SEKIAN dimaklumkan sekali lagi

apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

^_^