Follow Viruspadu

Tuesday, October 21, 2008

hadiah yang SGT belated nya

saya kan mmg dah pasang niat

lamaaaaaaaaaa sangat saya pasang niat, tp tulah duit ajer yang tak cukup2

besday en.laloque saya sambut sangat sederhana, sebab biasanya besday dia, mesti tgh pokaido, saya berjanji pasti dan akan belikan jugak

ingat tak entry impian dia ni

en.laloque memang berangan2 nak sambar HTC TyTn II ni dah berzaman, tp sebab mahal nau, tu yang tertangguh2 ajer tu,

satu hari ntah berapa kali dia masuk laman web mobile 88 tu, asikla banding2 spek itu ini, ada sekali siap print kasi saya baca lagi, dan tiap kali dia print kasik saya baca tu, tiap kali itu la saya rasa bersalah

dan tiap kali tu jugak saya bertekad nak belikan untuknya ~ niat dapat pahala you!

alang2 ada rezeki lebih ni, dan alang2 mencari laptopkan, saya suruh jer dia carik enset apa yang dia bekenan

mulanya en.laloque plan nak amik pda toshiba jer, tp saya tahu, sbnrnya dia inginkan sgt HTC TyTn II tu,

alah pa, amik jer laaaaaaaa, mama kan kaya, amik jer wakakakaka... bukan selalu saya belikan pape kan, yang kadang2 ni la... ambillah peluang seboleh2 nya ye tak, sebat ajer la duit binimu ini, takut2 la pulak

bagus laki den ni



nisa kepenatan, tertido! seb baik bawak stroler dia sekali, so nyenyak la dia tido


oh yer, ada gak yang tanya pasal stroler nisa ni kan, jenama sweet chery, beli jer kat jusco, saya kan duta lantik sendiri, harus beli kat sana kan, erm harganya tak berapa igt, tp yang pasti RM2++ la, elok beli masa diskaun la, jimat sikit kan, oh nak kristmas ni kan, haaaaaaaaa tunggu yang tu la kot, kot la diskaun lagi masyukkkkkkkkkkk


ok tokei jadik amik je yang ni

en.laloque yang pada mulanya mcm naktaknak amik sbb harganya yang dot dot dot kan, tp saya pujuk2 jugak la amik, sbb dia mmg minat giler, alah sbnrnya saje la tu tunggu saya pujuk tu, ewahhhhhhhhh takpe nak manja2 kan, acik layankan jer

so dia amik la jugak, lepas adegan tawar menawar dan meminta freegift sebanyak mungkin, ekekekekeke, bayar, amik resit, weols blah la dulu, biar dia install segala mcm bondo dulu,

LAPAR! LAPAR!


sepanjang makan tu, muka en.laloque monyok ajer tau, pelik saya, dah dapat benda yang dia paling suka pun monyok lagi

"nape ni sayang?"
"papa rasa bersalah la beli htc tu mahal sgt"
"takpe lah"
"yelah, papa terbayang boleh beli mcm2 dengan duit tu"

oh inilah laki saya, kalau beli mahal2 untuk bini dia sikitpun tak berkira, tp kalau untuk diri sendiri, mesti jadi mcm ni hiks, lepas tu saya pujuk2 la lagi, kalau tak beli htc tu pun, duit tu maybe habis beli benda mengarut2, sama jer kan, lepas tu baru la nampak muka en.laloque ceria sikit

"terima kasih sayang" ~ kata en.laloque sambil kucup lembut didahi ku, saya tahu dia terharu, dan saya sgt gembira melihatnya

Mama Alesha dan An-nisa Abriza

16 komen[s]:

juelee said... [Reply to Comments]

wah bagus la kak VP.. takpe gumbirakan hati suami banyak pahala tuh... kekadang lagik murah rejeki kiter hehehe..
saya dah dapat agak, kak VP musti boli laptop pink dell hikhik sama lak ngan lappy saya ...

eTtY NoTtY said... [Reply to Comments]

vp, hehehhe...asben et pun minat hp ni... minat sgt2 tau!! rase kesian je bila tgk dia dok survey2 harga hp tu... mmg ada niat nak beli hadiahkan utk dia... tapi tu laa... nunggu rezki lebih... mesti lagi cayang asben vp kat vp... :)

Musliha said... [Reply to Comments]

romantik! hikss..

Suki Cida said... [Reply to Comments]

daku yang baca pun terharu sama...

Ceera said... [Reply to Comments]

olololo..

andak kaya tu, lesapkan saja duitnyaaaaaa.. huhu

♥ QasiehFirdaus ♥ said... [Reply to Comments]

"terima kasih sayang" ~ kata en.laloque sambil kucup lembut didahi ku, saya tahu dia terharu, dan saya sgt gembira melihatnya

sebakkkkkkk..

i hope n i wish, my future husband mcm tu.. :D

Liza said... [Reply to Comments]

so sweet, bagus ler ada suami yg sentiasa beringat kan?

oRanGeLiLY said... [Reply to Comments]

huhu..beshnye dpt tytnII. igt nak sebat sebijik tytn II ngan touch flo (konon2 laaaa). pastuh bile diukur baju di badan sindirik.. nehiiiiiiii.......
tytn II tuh mmg masyuk laaaa... akak vp bulih hapdet blog di mane saje. gamba pon tantekkk.. i loikeeee...siap ader gps lagik. no sesat2 maaaaaaa...
best2...jeles2 doploh ratus kali jeles. huhu

umieadam said... [Reply to Comments]

alahai en laloque ni baik hati dia..tak sampai hati le tuh nak songlap lelebih..
ish ish..

takpe en laloque..jgn rasa bersalah sgt..lgpun tu kan ke dah niat emah nak belikan
so baik tunaikan niatnya tu
afdal gitu

honeysour's blog said... [Reply to Comments]

huhu...sangat lomantik itu laloque...

laloque said... [Reply to Comments]

ai lap u... mama

lankapo said... [Reply to Comments]

hehe yer para suami mmg lebih prihatin, klu buleh tak per biar lah dia pakai yg biasa2 jerk..baju yg biasa2 jerk beli kat bundle pun tak per..hp biasa janji leh call.ala kadar

janji wife dia tip top meletop haha. family dulu

tak gitew en laloque

shah said... [Reply to Comments]

pouch bag dia fail!

:: p R i n c E s S _ N :: said... [Reply to Comments]

2k plus2 kn kak...wahhh22...x pe2...utk hubby tsyg...ape slhnyerr kan...

LiLa said... [Reply to Comments]

VP,
Duit boleh cari...Hubby tu sorang aje...ye tak? Alaa...rezeki pun rezeki bersama...sekali sekala reward la diri kita dan orang tersayang:) Duit bukan boleh bawa mati...ada saving sikit untuk keperluan emergency dan edu anak cukuplah :)

P/S: Ini nasihat dari orang yang suka shopping mopping...hahahaa

PerantauSepi1306 said... [Reply to Comments]

manyak magut lorrr, ini mini manyak cayannggg sama hubby.. walau selalu pow lia punye hubby aaaa sesekali lia kasik itu hadiah.. wowwwww!!!!!! haaaa itu hubby misti happy maaaaarr







Related Posts with Thumbnails

Penafian @ Pemberitahuan

Kebanyakan entry adalah dikarang pada malam hari selepas anak saya tido dan akan di auto publish pada siang hari. So jangan ingat saya ni mcm takde kerja lain asik mengupdate blog okey, saya membizi keje. SEKIAN dimaklumkan.

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di viruspadu's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada viruspadu's blog. SEKIAN dimaklumkan sekali lagi

apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

^_^