Follow Viruspadu

Wednesday, October 08, 2008

"terbuka hati"

sebabkan mcm byk permintaan suruh saya buat entry ni, so saya cubalah tunaikan permintaan uols

see saya sgt baik bukan :p

walaupun sbnrnya saya mmg taknak wat entry ni, sbb tu saya buat entry sempena syawal yang mulia ini versi gambar dan ayat titik titik titik sahaja, konon makna sgt mendalam la kan, bak kata nabil, lu fikir la sendiri :D gituuuu

yelah uols, benda2 ni sensitif kan, tp saya cuba menggunakan ayat paling berhemah dan bertatasusila la ye, dan saya akan baca byk kali sblm publish agar tidak menyinggung mana2 pihak yer

bermula begini, mcm hikayat la pulak :D

ok2 siyes sikit

erm mcm mana nak mula ek uols

... ... ...

ok saya tak igt la sgt, tp hari tu saya sgt rindukan arwah alesha, terlalu rindukan dia

agaknya... boleh ke saya ... ... ... erm...

susah la nak citer uols

ok2 saya pendekkan je lah

lepas saya fikir fikir fikir, dalam kereta ngan en.laloque, nisa takde sekali, sbb masa tu dia kat rumah mertua, saya nyatakan hasrat saya kat en.laloque, beh kurang mcm ni la ayat dia

"papa, ma ada benda la nak bincang ngan papa"
"apa dia"
"erm, ma ingat nak..." terus terdiam
"apa dia"
"maingatnakpakaitudung" ~ cakap laju2 sbb malu :p
"alhamdulilah, papa suka sgt sayang, bila tu"
"erm..." saya diam jer

ntah la, susah nak cerita kat uols, dah berapa kali saya ulang ayat susah nak cerita, susah sbb ini bab agama kan, saya takut tersalah ckp

tp yang pasti, ia lahir dari HATI saya, dan alhamdulilah DIA bukakan pintu hati saya

terima kasih buat sahabat2 yang sudi mendoakan kan saya

ALESHA MAMA TERLALU RINDUKAN MU SAYANG

update:
petikan dari blog en.laloque
"Tiada alatan yang dapat mengukur tahap kegembiraan seorang suami, bila isterinya ingin berubah untuk kebaikan. Kesedaran yang datang dari dalam diri pasti akan berkekalan. Apa yang berlaku merupakan satu rahmat. Kita tidak perlu kepada kekerasan untuk membuat seseorang itu berubah. Kelembutan secara berterusan pasti akan membuka pintu hati seseorang. Para bijak pandai pernah berkata, sekeras-keras batu, pasti akan lunak dengan titisan air yang berterusan; dan untuk mengubah manusia, sentuhlah hatinya."

Mama Alesha dan An-nisa Abriza

70 komen[s]:

neezareef said... [Reply to Comments]

vp ~ sbg salah seorang yg suke follow blog vp..sy pn perasan lately gambo vp byk pkai tdg..jd betullah ya..alhamdulillah..pelan2 lama2 biasa la tuh...kan kan..tahniahh..

honeysour said... [Reply to Comments]

alhamdulillah...saya suker kak...
saya doakan akak semoga bahagia, tenang, ceria selalu...amiinnn...
lebiu lah kak...

vagg. said... [Reply to Comments]

sungguh touching..huhuhu..
alhamdulillah

ajathajar said... [Reply to Comments]

alhamdulillah.
kak VP comel sgt pki tudung =)

mizz^lady^muack said... [Reply to Comments]

alhamdulillah.....
akak nampak manis n cantik pakai tudung.....siyes.....
pujian ikhlas dr sy....
xpe...pelan2.....
sy pun tertanya2 jugak....
kebelakangan ni akak pakai tudung...
tp...dah terjawab.....hehehehe....

DYLA said... [Reply to Comments]

vp,
sy suka sgt dgn perubahan vp. coz mmg nmpak sgt2 ayu...

sy phm aper yg vp rase... sbb sy pun kan ada sorg dah siap simpan... erm...

anyway, ini perubahan ke arah kebaikan..

walaupun bertudung ayu mcm tu.. vp nmpak lebih bergaya di mata sy.

umieadam said... [Reply to Comments]

Alhamdullilah...
syukur sgt2

menangis bila terkenang Alesha...

shitah said... [Reply to Comments]

Alhamdulillah... terbukak ati gak kn... ok lah tuh dari paksaan..

Being Normal said... [Reply to Comments]

vp, menitis air mata baca entry nie, seorang ibu yg rindu pada anaknya, sabar yer vp, sama2 kita sedekahkan al-fatihah....

ai said... [Reply to Comments]

Alhamdullilah..Syukur!

Al-fatihah utk arwah si comey Alesha..

Munirah Abd said... [Reply to Comments]

erk..n3 yg sgt syahdu..
hari ni masuk blog org yg tulis n3 syahdu sy sgt emo..
agaknya today adalah hari emo saya kut..


apa-apa pun kak..
alhamdulillah..dan sememangnya akak cantek bertudung..

PuteriSatu said... [Reply to Comments]

mah...kekadang...bila seru dah sampai..hati kita pun akan terbuka...alhamdulillah...satu penghijrahan yang suci...

Mama_Nofal said... [Reply to Comments]

tmbh chumeyy..tp ms koje ko mmg dh btudung kan..ni kira fulltime tudung la ekk..chaiyokk chaiyokk

linn said... [Reply to Comments]

hmm...sangat bahaya lerr kalo baca blog vp kt ofis nih.

mcm entry nih dah wat i bergenang air mata dah. serupa gak masa 1st dok archive blog & fotopages ttg arwah Alesha dulu2. smpai my fren tanye napa mata bengkak.

tp keletah nisa selalunye menceriakan hiksss.

btw..alhamdulillah..vp dah ada perubahan. so cute!

suw said... [Reply to Comments]

alhamdulillah kak..lahir ikhlas dari hati akak..
berhijrah kearah kebaikan ape salahnye kan?
chaiyok2!

SueGinola said... [Reply to Comments]

Alhamdullilah...

Kebod's Family said... [Reply to Comments]

yang penting vp sekarang masih sama seperti vp yg saya kenal dulu...ayu...pemalu....baik hati dan sangat lemah lembut orang nyer....malah semakin ayu kini apatah lagi pabila bergelar ibu...

aishifa said... [Reply to Comments]

alhamdullilah VP.. i pun baru jer pakai tudung, before ramadhan hari tu.. moga hidup kita suma diberkati tuhan..

Ayong said... [Reply to Comments]

alhamdulillah....suatu hijrah yg baik kan....semoga berterusan...

eyzzah said... [Reply to Comments]

Salam Kak VP,

Alhamdulillah, akhirnya terbuka hati kak VP kite ni bertudung. Comel tau. Kekalkan imej sebegini yer.

mama ranggie said... [Reply to Comments]

al hamdulilah mah..moga ia lahir dari hati ikhlas ya...mcm aku jugak..lelama bila dah biasa pakai,macam x lengkap aje kalo keluar umah x pakai...sesekali bukak jugak(tp bile kat umah sedara mara je? tp rasa mcm x ok jer..aku sokong ko mah..memang kau lebih ayu pakai tudung...

fara said... [Reply to Comments]

ALHAMDULILAH....

nampak sweet lah

Mya said... [Reply to Comments]

alhamdulilah...:)

al-fatihah untuk arwah alesha..

Umi Mia said... [Reply to Comments]

sedih.....tapi...Alhamdulillah.....semoga terjangkit ngan saya pulak nanti....

RieNa said... [Reply to Comments]

bergenang air mata..

word yg paling sesuai : alhamdulillah.

swit@kon said... [Reply to Comments]

alhamdulillah

i'm proud of you kak vp!
nak tanya jugak sebab tgk da lain blog ni...but da cerita. erm. gud for u!

atty's said... [Reply to Comments]

ALHAMDULLILLAH....DARI ARITU NAK TANYA..BETUI KE VP DAH BERTUDUNG SEPENUHNYA..
ALHAMDULLILAH..AKHIRNYA TERJWB GAK PERSOALAN..

AzurA said... [Reply to Comments]

yer..tingat gak kite kat arwah alesha..ingat lagik dulu satu opis ni nangis baca fp mah.. ingat..mmg ingat..masa tuh komen kat fp ramai yang support mah dan ada gak soang dua yang tangan gedik komen bukan2.. anyway.. tahniah.. sebab join the club.. huhuhuhu..yang penting, bukan terpaksa dan ianya ikhlas... comey lah mah

edrina said... [Reply to Comments]

VP.. alhamdulillah :-)

Umi_Aliesha said... [Reply to Comments]

Alhamdulillah...ada hikmahnya tu...

fieza a.k.a ibu azwar qaiszar said... [Reply to Comments]

Alhamdulillah...
fieza mmg dah agak dah..
sbb byk gmbr vp pki tudung..comel jerk..hehehe...

MiSZuE said... [Reply to Comments]

alhamdulillah..petunjuk dari dia yg esa:P

wanie said... [Reply to Comments]

alhamdulillah...mmg comel vp pakai tudung...

Nem0 o0h Nem0 said... [Reply to Comments]

alhamdulillah kak..
tp aku mmg nmpk cntik bl bertudung ni,
ayuuu sgt..

Ceera said... [Reply to Comments]

betul la atam cakap andak dah insap, nak berdolak dalih lagi, pui..

pasne, takleh la amik gambar ngan andak kat umah kan, la la la~

sweethOneY said... [Reply to Comments]

alhamdulillah dh terbuka ati sis kann
ee..sebak la pulak bace n3 ni ):

Sue@MamaMaryam said... [Reply to Comments]

sebaknya..terutama ayat ni ALESHA MAMA TERLALU RINDUKAN MU SAYANG...

al-hamdulillah ..vp sgt cute ngan tudung pink2 itu :)

faisal.hamdi said... [Reply to Comments]

mmg dah nampak perubahan ke arah tu.. Alhamdulillah! Gedikspun kenalah control jugak :)

ratna said... [Reply to Comments]

alhamdulillah.. niat yg baik apa salahnyer kan..

no need to reveal said... [Reply to Comments]

alhamdulillah..satu perubahan yang sungguh bagus..kita sukaaa sangat hihihi

lindosh said... [Reply to Comments]

syahdu nya baca entri neh..

alhamdulilah..

Musliha said... [Reply to Comments]

Alhamdulillah..
Moga Kak VP bahagia dan tenang.. Aminnn..

Suki Cida said... [Reply to Comments]

vp... sedihnya baca... alamak saya ni suke emo sikit... alhamdulilla... al fatiha tuk alesha... insya Allah Vp akan bertemu dia juga nanti di sana...

ketabahan VP dan suami buat saya sangat2 kagum ok...

Deqna said... [Reply to Comments]

alhamdulillah..syukur...am happy for that.. semoga Allah membuka hidayahnya kepada kami2 sumer kelak.. insyaAllah

daffodil said... [Reply to Comments]

Alhamdulillah..
u look so sweet with the tudung

Faizah_Haris said... [Reply to Comments]

alhamdullilahhh....
inilah yg saya tungguuu....hehehe....
berhijrah ke arah kebaikan.....
dah lama saya tunggu bila laa zaimah ni nak bertudung....hehehe jgn mare yer....

den aka yani said... [Reply to Comments]

Alhamdulillah..Segala pujian bagi Allah...Satu penghijrahan yang bermakna sempena syawal yang mulia...Insyaallah semoga segala urusan mah akan dipermudahkan...Akak doakan utk diri mah dan keluarga...

vivavogue said... [Reply to Comments]

salam kenal vp....lama x masuk blog ni...tiba2 tgk ader drastik changes....

tahniah atas hijrah ini....

:. iBuAfiQah a.k.a Irnie .: said... [Reply to Comments]

alhamdulillah kak..

permintaan irnie dah tertunai sudah request cter pasal akak bertudung tu...

semoga penghijrahan ini membuatkan akak lebih tenang,aman...

akak semakin comel bila pakai tudung nie...

al-fatihah utk arwah alesha yer kak..

Anonymous said... [Reply to Comments]

siyes akak lg cantik pakai tudung.. nmpk ayu je.muka pon tambah manis.tahniah la ye..

Anonymous said... [Reply to Comments]

alhamdulillah... ayu banget,
hidup pink pink

haJa*darLingZ said... [Reply to Comments]

ini adalah satu pnghijrahan yg sgt baik dan mulia. mng sgt dituntut dlm islam. tahniah vp, allah berikan hidayah keatasmu. Lagpun vp sgt cntek dan ayu bile bertudung...

Intan Sharina said... [Reply to Comments]

alhamdulillah..tahniah..lawa btl akak bertudung..

sempat lg kot nak ucapkan SELAMAT HARI RAYA MAAF ZAHIR DAN BATIN dr intan,musa n alif iskandar..

~eiyra~ said... [Reply to Comments]

:)

ros said... [Reply to Comments]

salam kak vp...

saya ni silent reader akak.saya xpenah ketinggalan baca blog akak ni...hari2 saya akan bukak baca blog akak walaupun sesibuk mana..suka tgk keletah nisa...hehhe..suka baca cerita2 akak..alhamdullillah terbuka pintu hati akak tuk bertudung...comey jer bila akak pakai tudung...satu penghijrahan di bulan yg baik ini..

p/s:selamat hari raya..maaf zahir dan batin.

mrs e said... [Reply to Comments]

uishh...MEREMANG BULU ROMA saya bile baca entry nih..

mmg syukur sgt2..
alhamdulillah..

semoga kita sentiasa diberi hidayah dan selamat dalam lindunganNYA

amin...

fealize_eleanoer said... [Reply to Comments]

alhamdulillah...tahniah yer...

:)

**kite pon rindu arwah abah kite :(

Faina Arisya said... [Reply to Comments]

alhamdulillah..

walaupun selama ni bila berjumpa, zaimah selalu bertudung dan tak pernah sekali saya nampak zaimah tak bertudung bila di luar kecuali dalam blog.. syukur atas perubahan ikhlas dari hati.. diharap akan terus kekal dan lebih mendalaminya..

Beautiful Disaster said... [Reply to Comments]

kak..ryn nmpk akak itu ari kt tesco sban..dgn nisa..nk tego tp malu..time tu da nmpk akak btudung da..cantik larrr..siap pink kaler lagikkk..bgs bgs..nnt sy pn nk cmtu gak..tggu time yg sesuaiii..

mazzura said... [Reply to Comments]

alhamdulillah..tahniah vp..cantik sangat2..

:: p R i n c E s S _ N :: said... [Reply to Comments]

siyes kak..sebak ati N bace n3 ni..esp ble bace ayat2 from en laloque...btuah akak..btuah en laloque...smoga bahagia smpai anak cucu...

that`s girl :)) said... [Reply to Comments]

ALHAMDULILLAH, SYUKURILLAH.
ALLAH tu maha mengetahui... sis tambah2 cantek bila pakai tudung.

cchasz said... [Reply to Comments]

Alhamdulillah, semoga istikhomah dalam melaksanakan perintahNya .. untuk Zaimah, teman2 dan diri saya sendiri. InsyaAllah

Ann said... [Reply to Comments]

salam VP,

saya salah seorang pembaca setia blog VP aka silent reader, x pernah beri komen tapi ni 1st time beri komen, tergerak hati nak beri komen kerana topik ni. Saya tersentuh hati & tanpa saya sedari bergenang air mata. Saya doakan mudah2an VP sekeluarga bahagia.

Qaseh said... [Reply to Comments]

saya pon silent reader vp..a.k.a kawan ude ida awak..hik...manis dan cantik vp pakai tudung..

lily lotus said... [Reply to Comments]

touchingnya ;)
semoga hidup lebih diberkatiNya..

Anonymous said... [Reply to Comments]

saya rasa saya tau apa ayat seterusnya yg kak vp terdetik dalam hati tu. sebab saya pun baru je kehilangan anak sulung sebaik saja dilahirkan. bila rindu mmg teringin sangat nak jumpa dia kan. tapi bukan senang2 boleh jumpa kan. semoga anak2 kiter dapat tarik kiter ke jannah untuk berjumpa dgn mereka nanti. lastly, tahniah. semoga kiter semua berubah menjadi insan yang lebih mendekati Allah dari hari ke hari, amin. :)

emmy said... [Reply to Comments]

KITAA SUKA AWK PAKAI TUDUNG...SGT CHUMEL.....

a.c.H.i.k.A.n.i said... [Reply to Comments]

cantik & comel vp pakai tudung..saya pakai tudung ON, OFF..semoga saya dapat kesedaran macam vp..amin..

asiahaha said... [Reply to Comments]

alhamdulilah.
sweet sgt akk pakai tudung okey
hihihi.







Related Posts with Thumbnails

Penafian @ Pemberitahuan

Kebanyakan entry adalah dikarang pada malam hari selepas anak saya tido dan akan di auto publish pada siang hari. So jangan ingat saya ni mcm takde kerja lain asik mengupdate blog okey, saya membizi keje. SEKIAN dimaklumkan.

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di viruspadu's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada viruspadu's blog. SEKIAN dimaklumkan sekali lagi

apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

^_^