Follow Viruspadu

Wednesday, October 29, 2008

laksa serawak dan mee kolok

berkat uols mensajeskan kat saya makanan2 menarik di serawak ni, ok yang ni jer yang saya dpt mentekedarah dulu, ayam penyet dan lain2, nextttttttttt plissssss...

alaaa... terasa tak syok betul la kan, sbb kan masa saya berjalan sgt limited kan, en.laloque kerja kan, ishhhhhhhhh... bosan la weiiiiii

help help help



a ahhhhhhhh... masa dalam teksi menuju ke sini, weols borak la ngan pakcik driver tu, dia kata laksa serawak ngan mee kolok petang2 takdok, pagi jer ada, saya mcm dah frust nonggeng dah

"uncle, laksa serawak kat mana sedap"
"ala satu kedai belakang hotel, itu kedai cina punya" ~ adoi laaaa... mcm mana pulak sy nak makan kat situ pulak, hiks, tp weols senyap dan ontok2 ajer la kan
"uncle, nasik kolok ada ka?"
"nasik mana ada, mee ada la"

hahahaha... tetiba jadi nasi kolok lak kekdahnya, acik dah nyanyok la uols... sekali silap daaaaaa

dan kesimpulannya, semuanya ada pagi sahaja, untuk sarapan katanya

saya dah siap nak moncong dah, kalau sarapan aje ada, sampai ke sudahlah saya tak merasa gamaknya, ohhhhhhh frustnyaaaaaaaaaaa

tak suka! tak suka! tak suka! ni yang acik wat drama kang ni :p

tp sgt best, dari jenjantas tu jengok bawah, ada byk gerai2 makan, mulanya saya igt ni kira mcm pasar cina la, so igt takleh la makan, tp bila tgk2, eh bukan, mmg mcm tu, weols turun2, tgk, semua orang islam jer berniaga kat situ, tgk2 menu ada pulak laksa serawak ngan mee kolok tu

chantekkkkkkkkkkkkkkkkk!!!!!!!!!!!!

kalau tak memang dah lari cari batu belah batu belangkup dah keh keh keh

laksa serawak satuuuuuuu mee kolok satuuuuuuuu!!!!


saya order sirap limau tau, pembantu tu kata, sirap limau belum masak, aik pelik, tak paham saya, tp bila order sirap ais ada pulak, en.laloque order sirap laici, dptnya air laici... ke bahasa kat sini lain ek?

en.laloque siap pesan, kat sini jgn ckp lawa sbb lawa tu maknanya sombong, kalau nak kata lawa kena ckp cantik ~ sila betulkan saya wahai warga serawak :p

muka tak sabar nak makan



mmg sgt berdebar2 dan tertanya2 mcm manakah rupa laksa serawak ngan mee kolok ini, bila pembantu letak atas meja jer, saya mcm pelik, siap tanya dia, ini apa... oh ini lah laksa serawak rupanya, saya siap tanya, mcm mana nak makan :p


sebab ada sambal sekali kan, so mcm pelik la


erm, laksa serawak ni, dia pakai meehun kan, kuah dia mcm kuah mee kari kan

dan ini pulak mee kolok, mee nya ngan kuahnya datang asing, saya mula2 ingat laksa serawak ni ada sup, mcm makan nasi ayam tu ada sup kan, rupanya2 sup tu untuk mee kolok, tuang je sup tu dalam mee


ok mee kolok, ada daging sayur togei tu ,sedap la uols...

maybe ada yang lagi sedap kan, sbb ada yang saya dgr, siap ada udang bagai tu kan, eh yang sedap tu kat mana ek?

muka pelik, tak tahu nak start makan mcm mana :p


saya belasah mee kolok tu. en.laloque makan laksa serawak

lama2 makan sedap pulak rasanya, nanti nak makan lagi lah :p

Mama Alesha dan An-nisa Abriza

16 komen[s]:

CuTeMiUt78 said... [Reply to Comments]

heh..heh..heh... cenggitu kah rupanya.. oohh.. rasanya cam tu ke.. emmm... memang nampak pelik muka vp tu..

Anonymous said... [Reply to Comments]

Hi Vp...memang betul apa yang en.laloque tue cakap...org sarawak cakap kalau lawa itu adalah sombong...kalau nak puji seseorang itu cantik kan , memang kami cakap KACAK..kacak nie tak kira perempuan ataupun lelaki...

From...Miri Sarawak..

sweethOneY said... [Reply to Comments]

alaa..
akak ni buat ngidam aahhh
dh lama x mkn mi kolok ngan laksa sawak
laksa sawak sy mkn dlu kt umah family angkat..sodapppp~ udang beso2..adeh..lapauuuuu

umieadam said... [Reply to Comments]

janji sedap ye tak mah..
adeh, ntah bilalh saya dpt merasa pulak ni..

mah tapaukan saya 1 tau
hehehe

PerantauSepi1306 said... [Reply to Comments]

akak ske mee kolok... mee dia sebenornye yee mee.. tapi makan ngan me sup.. ala-ala mee celup Kelantan cumanye mee dia je jenis lain-lain.. :D

enjoyyyssss

Anonymous said... [Reply to Comments]

a'aa...kesian akak dpt laksa SWK takde udang...yg tu biasa punye kot, bukan special. and mee kolok tu, dia bagi akak style kering nye, tats y dia bg sup asing. Klu cakap mee sup, then br dtg dengan sup sekali...which i think lebih sedap..."Selamat Mencuba"...:)

Musliha said... [Reply to Comments]

laksa serawak sedap eh?
bestnya dpt mkn2..

Faizah_Haris said... [Reply to Comments]

penah makan laksa sarawak kat tesco puchong....cedapppp!!

cikdinz said... [Reply to Comments]

nak kena cari ni masa gi kuching nnt. tahun depan nak gi sana lah...

sheilasherimamohdsabri said... [Reply to Comments]

laksa sarawak kt airport 2 bes...
huhu..
akak ada pegi kt medan selera kt kawasan pasar 2 x?dkt2 ngn waterfront 2...kt sna ada abc yg bes gla punya...pas2 ada jgk rojak sotong yg tip top..nyam..nyam

ezrina said... [Reply to Comments]

bestnya gi jenjalan carik makan ke sarawak...

awak..cun seh awak pakai tudung...
suka tengok :)

Casper a.k.a wifee en.atan said... [Reply to Comments]

kawan saya kawin ngan org sarawak.. dok ada kat sarawak la ni sbb FIL dia sambut deepavali. MIL dia sambut gong xi fa cai dia dan somi dia sambut aidilfitri..erkk dah melalut lak..cuma nak citer dia rajin wat laksa sarawak dan pes tu dah siap di jual. mula2 mmg pelik la tgk laksa tu..lama2 sodap la pulakkk

AzuraNizam said... [Reply to Comments]

muka nisa dah makin bulatla..tembammnyer..geram je tgk..nak picit2 je rasanyer...

-Misztake- said... [Reply to Comments]

owh..
2 misi makan2 dah tercapai.. bravo!

AzurA said... [Reply to Comments]

uihkz..kat ampang pun ada jual ni..ingatkan makanan hapa..rupanya sarawak punyer ek?

Ninie said... [Reply to Comments]

alahai lama jgak tak mkn mee kolok ni...i mkn dkt satok jgak..ada 1 gerai ni...sedap







Related Posts with Thumbnails

Penafian @ Pemberitahuan

Kebanyakan entry adalah dikarang pada malam hari selepas anak saya tido dan akan di auto publish pada siang hari. So jangan ingat saya ni mcm takde kerja lain asik mengupdate blog okey, saya membizi keje. SEKIAN dimaklumkan.

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di viruspadu's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada viruspadu's blog. SEKIAN dimaklumkan sekali lagi

apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

^_^