Tuesday, October 21, 2008

tutorial Macam mana nak PRINT SCREEN

mungkin ada yang tak tahu mcm mana nak printscreen kan, jadi meh la saya jd cikgu kejap yer

mudah ajer uols

ok mula2 sekali, uols cari button PrintScr ni kat keyboard, dah jumpa! bagusssssss... klik jer sekali


lepas tu, bukak Paint... tak tahu kat mana nak carik paint ni senang jer

start >> All Programs >>Accessories >> Paint


dah bukak Paint ni, terus click Edit dan Click PASTE


bila dah PASTE tu, keluarlah gini, then terus click save as

buh la nama apa suka hati uols la yer

dah siappppppppp... jadik la gini, bila dah siap... emel kat saya :p


sekian terima kasih

**update: kalau uols nak printscreen satu window sahaja pun boleh cuma klik [printscn + alt] maksudnya klik bersama2 serentak lah, then baru paste kat paint yer**


Mama Alesha dan An-nisa Abriza
Related Posts with Thumbnails

Penafian @ Pemberitahuan

Kebanyakan entry adalah dikarang pada malam hari selepas anak saya tido dan akan di auto publish pada siang hari. So jangan ingat saya ni mcm takde kerja lain asik mengupdate blog okey, saya membizi keje. SEKIAN dimaklumkan.

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di viruspadu's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada viruspadu's blog. SEKIAN dimaklumkan sekali lagi

apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

^_^