Follow Viruspadu

Tuesday, October 28, 2008

makan malam hanya di hotel

saya teringin nak makan LAKSA SERAWAK

saya teringin nak makan MEE KOLOK

saya teringin nak makan makanan2 yang uols sajeskan dalam emel, mahupun dalam chatbox, mahupun emel personal kat saya

tp malam itu, disebabkan badan terlalu letih baru sampai kan, petang tu jalan kaki pulak beli barang2, bila malam dah tak daya dah


alaaaaaaaaa makan kat hotel ni, apa lah yang ada sgt kan, menu2 nya beh kurang la mana2 hotel pun, stik la apa la, alaaaaaaaaa tak special la kan, kalau acik nak makan mcm tu, belambak kat seremban tu, ewahhh... ~belagak tuuuu hahahaha poyo jer, takpe, malam esok ada lg mar, kalau en.laloque tak bawak jalan siap la, acik mogok lapar, keh keh keh


oh, sesampainya kat sini, benda pertama yang saya buat adalah, check conectivity lor, harus kena ada tenet ye tak, kat sini best ok, connect kat bilik pun free yah yah yah, sgt indahnya, mintak ajer password, semuanya setel

tp kan uols, ontah mcm mana ntah, saya try2 connect tak leh, cibs tul la, call mintak bantuan pun tak gak membantu, depa kata ada problem hape ntah, cissssssssss!!!!

so makan malam, saya angkut laptop turun lobby, tgk tenet kat bawah ni ok ke idak?


ok tenet lobby success!!! yaribaaaaaaaaaa... sambil makan sambil layan tenet, sambil nisa melompat2



orang sudah makan, saya jamah pun sikit2, punya la leka, saya kalau dah ngadap laptop mmg gitu, lekaaaaaaaaaa jer, mcm2 benda nak digodek :p

sudahnya, asik terleka, saya mintak izin nak lepak kat lobby jer jap, en.laloque kasik green lite, dia ngan nisa naik bilik dulu

sampai kematu vontot gebu ai, baru saya naik bilik, eh takde la lewat sgt uols, dalam kul 10 gak la, alah kat lobby tu, kul 10 malam pun ramai giler lg orang kannnn... so taklah terasa apa2

~ ops... nak update, sekarang dah dpt connect dari bilik dah, rupanya siang ok jer dari bilik, malam yang problem kot, tak kisah la, janji leh online gitu kan

Mama Alesha dan An-nisa Abriza

14 komen[s]:

PuteriSatu said... [Reply to Comments]

ala ciannya nica...mama asyik hadap lappy je nih....

PerantauSepi1306 said... [Reply to Comments]

wuhoooo beshnye mmah.. dah jengjalan kat sarawak u.. hehehe dah ada wifi tu jgn lupa updates okes... :D

suw said... [Reply to Comments]

heheh..same ar kite kak..kalo gi hotel ke memane mesti check ade wifi ke tak kih kih kih..tp skrgni angkut je broadband ke hulu ke hilir :P

emellia said... [Reply to Comments]

wah2 dah sampai kuching ye... nanti jangan lupa ajak en laloq ke seberang sungai tu. naik sampan tu.ada tempat orang kek lapis.pastu pegi ke kg budaya.. leh tgk pelbagai rumah kaum kat sana. banyak lagi tempat2 menarik kat sana.

SELAMAT BERCUTI..

Ogy said... [Reply to Comments]

BESHNYA KAK... MESTI SYIOKKAN.. KAK JGN LUPA TERUBUK IKAN MASIN YE... LG BESH KALAU DPT TELUR TERUBUK TU...

Musliha said... [Reply to Comments]

huhu.. sakan berlaptop pink..

nasazfrog... said... [Reply to Comments]

wah manyak syok heh g bercuti kat sane.... gunakan mase yang ader sebaik mungkin mah.... :)

Erynn said... [Reply to Comments]

Dulu kite jenjalan ngn hubby kt Kuching pun xtau gak carik tempat makan. Main redahhhh jee. Skalik jumpa la satu tempat beshhh nie.. asal makan malam je kat situ. Nama restoran dia KHATULISTIWA, dekat area waterfront tuh gak.. MEE KOLOK & LAKSA S'WAK dia walllahhhh.. Udang besar-besar tauuu!

CuTeMiUt78 said... [Reply to Comments]

oh.oh.. kusyuknya ngadap lappynya tu.. nisa kat sebelah pun buat derk je.. kira ok la conection kat situ ya.. wah cam ni.. any time blh layan tenet kan..

-Misztake- said... [Reply to Comments]

uikh..
kalau try semua mknan sana mmg masyukkkk habis la..
tu baru jadi jalan- jalan cari makan..

arsaili said... [Reply to Comments]

kalau nak makan laksa swak yg ok kat satok, depan choice food ada restaurat agak kat tengah2..situ sedap skit laksa dia..tapi dia biasa jual pagi sampai tengahari

kalau mi kolok kat satok...kat benteng gerai dia buka petang ke malam..

Intan Sharina said... [Reply to Comments]

mmm..kepingin lak sy nak mkn laksa sarawak..

:: p R i n c E s S _ N :: said... [Reply to Comments]

coti ttp coti..blog ttp hapdet ok...

~ilyanie_usyuk~ said... [Reply to Comments]

em terlior tgk kak VP makan...

ngadap laptop smpai x hengat yek







Related Posts with Thumbnails

Penafian @ Pemberitahuan

Kebanyakan entry adalah dikarang pada malam hari selepas anak saya tido dan akan di auto publish pada siang hari. So jangan ingat saya ni mcm takde kerja lain asik mengupdate blog okey, saya membizi keje. SEKIAN dimaklumkan.

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di viruspadu's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada viruspadu's blog. SEKIAN dimaklumkan sekali lagi

apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

^_^