Thursday, October 09, 2008

Resepi Puding yang Lazat dan SIMPLE

"zai nak bawak puding tak untuk open house minggu depan?"

saya ni mcm serba salah, tak bawak kang mcm tak best, kalau bawak, takut tak sedap hihihihih

tp kalau boleh saya taknak la buat puding segera tu, saya nak jaga imej ok hahahaha, mcm la dorang tak tahu selama ni saya tak pandai masak

saya teringin nak buat puding lapis pelangi2 tu, tp sedap ke? sbb rupa dia lawa saya tgk dalam web resepi td

erm, uols semua kan pakar masak dan makan, uols rasa puding apa yang senang?

tolong la saya pacar yang hina (sikit2 la) ini :p

plisssssssssssssssssssss

~sudahnya puding instant ajer ni kang :p

Mama Alesha dan An-nisa Abriza

20 komen[s]:

Musliha said... [Reply to Comments]

kak vp..
puding jagung mus selalu buat..
andai kata berminat, buzz la mus..
mus boleh bg resepi nya..

:. iBuAfiQah a.k.a Irnie .: said... [Reply to Comments]

pada irnie paling senang buat puding buah2an koktail..

jangan ler buat puding instant kak....
jgn menampakkan sgt kita kurang arif masak gtu...kui kui kui...

PuteriSatu said... [Reply to Comments]

hiks..mah...untuk orang2 yang rajin cam kita2 ni...kan..kan...apakata beli karemel dalam kotak tu je..senang dan cepat...bancuh, masak jap...tuang dalam loyang, bekukan dalam peti ais...siap...dia punya gula pun dah siap dalam kotak tu..sedap pun sedap mah....(hahaha cadangan orang pemalas cam akak...)

Kebod's Family said... [Reply to Comments]

buat dadih pun ok gak... masuk dalam bekas comel tu... org nak ambik satu....

Ayong said... [Reply to Comments]

paling sonang puding jagunglah vp..

nuarliesya said... [Reply to Comments]

buat puding roti pun sodap juga....senang jer nk buat dia kalau nak nanti buzz boleh bagi resipi.

CuTeMiUt78 said... [Reply to Comments]

paling senangkan buat puding cocktail ataupun dadih.. lagi ringkas tau..

ajathajar said... [Reply to Comments]

puding jagung senang dan sedap!
ajat slalu buat jgk =)

Zaidah said... [Reply to Comments]

ma... aku ada link fotopages yang memaparkan pelbagai resepi... (alamak ayat skema) heheheheh.
http://hanieliza.fotopages.com
resepi dia senang2 cuba ko try...

kirana said... [Reply to Comments]

buat puding instant jer...cepat dan senang hihii..sedap pon sedap jugak

honeysour said... [Reply to Comments]

puding gula hangus pun senang akak...
modal tak sampai pun RM10.00..hehehe...

Casper a.k.a wifee en.atan said... [Reply to Comments]

puding jagung jer senang. pakai tepung kastad, agar jagung dlm tin tu dan susu cair dan sedikit gula.

rebus agar sampai hancur, pas tu masukkan gula sikit tuang susu cair dan jagung dlm tin. erkk tepung kastad tu bancuh dulu ngan air sejuk pas kacau masukkan sekali. siapp..

sy selalu wat puding tu sbb senang dan sesuai la untk kita yg very the pakar masak ni. hihiihihihi

Faizah_Haris said... [Reply to Comments]

1. puding caramel
2. puding jagung
3. puding roti caramel
4. triffless
5. fruits cocktail...

hehehehe.....

eYaNacOMeY said... [Reply to Comments]

penah wat puding koktail x?? puding koktail pon sodap gak.. sy ade resepi kalo nak... hikhik

PerantauSepi1306 said... [Reply to Comments]

karamel pun okes mmah... sonang yo... campur2 seme paih tu kukus45 mins.. sodappppp :D
nak resepi bgtau aaa

Signorina Syima said... [Reply to Comments]

puding caramel!! paling nyam...nyam...

laloque said... [Reply to Comments]

paling mudah, cepat dan sodappp... puding SR... ha ha ha ha

honeysour said... [Reply to Comments]

kuikuikui..tui tu laloque...

:: p R i n c E s S _ N :: said... [Reply to Comments]

kak....PUDDING COCKTAIL...sgtt senang...N sll wat...N ni pon minah instant gaks...nk resipi??

*SiRibenMerah said... [Reply to Comments]

akak, I kan penah wat puding n tunjuk resepi kat blog.. cuba godek balik entry I.. jap nk usha url nye..
hehehehehe =P


http://whatshewannatalk.blogspot.com/search/label/PUDING

Related Posts with Thumbnails

Penafian @ Pemberitahuan

Kebanyakan entry adalah dikarang pada malam hari selepas anak saya tido dan akan di auto publish pada siang hari. So jangan ingat saya ni mcm takde kerja lain asik mengupdate blog okey, saya membizi keje. SEKIAN dimaklumkan.

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di viruspadu's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada viruspadu's blog. SEKIAN dimaklumkan sekali lagi

apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

^_^