Follow Viruspadu

Monday, October 13, 2008

rosak habis rupanya... seb baik terawal sikit

lepas hantar kereta ke rantau, weols kuar balik nak gi beli barang2 untuk wat puding

tgk nisa tgh best2 manja2 ngan atoknya, sian pulak nak amik dia, yelahkan baru sampai, lepas tu nak blah balik, lagipun weols ajak nisa pun, dia mcm taknak ikut, leka main panjat2 badan atoknya huhuhuh... siap babai2 weols yang tak boleh blah tu... ko halau makpak ko nisa... hiks

aircond kembara mmg dah few week, mcm tak berapa nak sejuk, panas la tu uolsss, pasang paling kuat pun masih panas gak lagi, hauk betul!

en.laloque kata, nak menyinggah refill la jap, dia kata 10 minit jer, saya pun ok jer lah, kojap yo kan



sambil menunggu tokei tu setelkan aircond saya jalan tgk sana sini lah




lama lak aihhhhhhh... kata 10 minit, ni dah 20 minit acik tunggu ni :p

haaaaaa... meh baca hak2 pengguna:

baguih ni! 1st time saya nampak kat workshop ada tulis hak2 pengguna ni, so bila ada mcm gini, tahap keyakinan customer pun up la sikit kan, rasa was2 yang dia nak tipu kita pun makin kurang laaaa

pastu tetiba nampak staff dia panggil tokei dia pulak! hushhhhhhhh siyes sgt ko! ke dia tak reti buat ni? mcm2 la yang kita fikir kan, aduhhhhhhhh

dalam hati jugak, terfikir2 gak, ala suh tgk aircond jer, apa hal lak tu, jgn la suruh tukar2 benda2 lain, kan biasa kita tgk workshop yang saje2 suh tukar itu ini kan, so merisau la jugak!


saya penat tunggu, then duduk la kejap, en.laloque jumpa tokei tu bincang2


"kenapa pa"
"kita punya condenser dah tersumbat, yelah sejak beli sampai skrg kita tak penah service aircond kan"

hahahaha... mmg betui uols, tokei tu sampai geleng2 paler masa check, dia kata seb baik tak rosak, kalau tak kene tukar lg mahal :p

so weols tinggalkan kembara kat situ, pakai keto tokei tu balik rumah ambil viva


gigih balik gak rumah amik viva dulu huhuhuhuh...bukan taknak pakai terus kancil tu uols, tp erm... rasa len mcm pulak!

sendiri mau igtttttttt la hahahah

mulanya kos nya RM45 jer, lepas tu terus kena RM3++, tp dah gitu kekdahnya, bayar pakai duit plastik jer lah huhuhuh

Mama Alesha dan An-nisa Abriza

9 komen[s]:

Musliha said... [Reply to Comments]

huh.. mus pun xpernah service aircond..
nak kena buat nih.. haha..

risanur said... [Reply to Comments]

salam vp,
mmg kalu risa pun bayar pakai duit plastik coz duit dah abis ke lain..

Mya said... [Reply to Comments]

errr.. sy pun mcm tak penah je service aircond nie.. sampai 3++ kena caj yer VP? mahalll.. huhu..

aishifa said... [Reply to Comments]

emm chantek beg baru itew...

PerantauSepi1306 said... [Reply to Comments]

nampaknye kali ni ramei yg keter rosak... uhhhh compressor kalo jam memang hampagass...

:: p R i n c E s S _ N :: said... [Reply to Comments]

beg baru itu cantekkkkk....

ZBELLEZA said... [Reply to Comments]

begitu la kekdahnyer kalo berkete ni yo..ader je yg nak ganti sana sini..hiksss

AzurA said... [Reply to Comments]

uihkz..kalu ikutkan kreta rio kite pun skang dah panas, atau mungkinkah kes nye sama.. uihkz kang check nanti kang mahal lak kena... hermmm

shah said... [Reply to Comments]

servis ekon tu dlm 100 jer, tapi kalau dah sampai 300+ tu mesti dia ada tukar barang tuh.

kene cek la nanti, pastu nanti gas tu pun dia isi baru, cas lain lagi tu..







Related Posts with Thumbnails

Penafian @ Pemberitahuan

Kebanyakan entry adalah dikarang pada malam hari selepas anak saya tido dan akan di auto publish pada siang hari. So jangan ingat saya ni mcm takde kerja lain asik mengupdate blog okey, saya membizi keje. SEKIAN dimaklumkan.

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di viruspadu's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada viruspadu's blog. SEKIAN dimaklumkan sekali lagi

apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

^_^