Follow Viruspadu

Wednesday, October 29, 2008

sehari 3 kali

en.laloque sampai2 ajer bilik,

nisa tgh tido kepenatan

saya pulak demam sakit kepala sakit perut angin2 makan durian semalamnya

en.laloque muka dah merisau jer, siap cakap

"lepas ni tak payah dah la ikut papa kerja mcm ni, lain kali nak bercuti biar papa cuti, mcm ni leceh"

saya diam ajer la kan, sbb saya giler pening pale masa tu, en.laloque rasa kepala saya pun panas jer, saya tgk muka dia merisau pun dah takde seri, nisa pulak batuk2 dekah2 berjangkit ngan papa dia lah tu, en.laloque betul2 rasa bersalah ...

lepas saya rehat2 kejap, bila rasa badan dah sihat sikit, saya pun siap2 la, tanya kat en.laloque, nak gi mana, dia ajak pegi carik dobi dulu, nak hantar baju2 kotor itu semua, mulanya plan nak hantar dobi hotel, tp bila tgk bilangan baju yang banyak, sbb baju nisa kan kecik2 kan, hotel pulak kira bilangan baju, bukan kira berat, so cancel, so carik la dobi luar

tp pusing2 tak jumpa pulak, gi mana ya! takpelah, biar en.laloque lah setelkan, kalau tak jumpa gak, harus la beli baju baru ai lagiiiiiiiii lalalalalla indahnyaaaaa


tp bosan, balik2 jalan kat waterfront ni kan, mcm dah takde tempat lain jer




dan lepas tu, gi balik kedai2 depan tu......... arghhhhhhhh tekanan nya acikkkkkkkkk

hari ni (hari tu lah) kul 10 saya dah gi, kul 1 saya gi lagi, ngan en.laloque pun saya gi lagi

boleh sewel saya dibuatnya ni


muka tensen :p


en.laloque carik kain batik



arghhhhhhhhhhhh... tolong la bawak saya jenjelan tempat lain, ada yang meroyan kat sini kang

~ igt nak ke seberang sungai, tp dah senja, mcm tak berani, so balik hotel jer

sedih :(

Mama Alesha dan An-nisa Abriza

9 komen[s]:

CuTeMiUt78 said... [Reply to Comments]

sentiasa mengikuti cerita2 vp disana.. rasa seronok je.. tapi kesian gak.. sebab jalan tempat yg sama..

okinokiyo said... [Reply to Comments]

hai zaimah..
meh i kasik cdgn..
nisa ni sama jek dgn my doter.dia meroyan dok lama2 dlm bilik. ajak la dia swimming kat swimming pool.confem dia tido lama xsedar nnti..series.mamanye pun ala2 main air ckp la..layankan jek dia..

lepas swim, kasik dia susu, makan konfem la 4 jam tido.main2 air tu penat..i buat camtu la kalau si kecik ni xreti diam.

takder readers ke dari srwk yg nak kasik cdgn ke..plus, berani2kan diri bwk nisa ke muzium ke, shopping mall ke..sian kat dia.and sian papa dia gak sure xsenang ati odit kan..

tu pasal i xpenah ikut husband gi keje outstation nnti i meroyan keboringan.

tpi if u beranikan diri, insyaAllah. pastu henpon letak kat poket, jgn letak dlm henbeg...

Mrs.Sheikh said... [Reply to Comments]

wahh...
vp kek lapis nyer mana?
apesal tak pi rumah kat seberang sungai yg jual kek lapiss tuu :)

Siti Fatimah said... [Reply to Comments]

ehehehehe......TAPI dr kene TINGGAL/ BERJAUHAN... Bertiga kan lebih baik.....Anggap la ni dugaannya.......Moga2 arini vp bersedih...Esok2 insyaAllah akan ada time gembiranya..... Amin.......Positip2....ehehe

laloque said... [Reply to Comments]

next time kita bercuti sajor... spend quality time together... kali ini anggap sebagai survey tempat

:: p R i n c E s S _ N :: said... [Reply to Comments]

besnyerr jln2....

swit@kon said... [Reply to Comments]

kak vp, dah g sarikin dah?
pasar wiken yang heaven. sempadan malaysia - indo. tapi wiken je tau. ahkon aritu pegi hari selasa, konpem menganga hahaha

Musliha said... [Reply to Comments]

kak vp..
nanti dah balik sini, waterfront tu la yg kak vp rindukan..
percayalah.. hehe..

PuteriSatu said... [Reply to Comments]

nica baik tak..?







Related Posts with Thumbnails

Penafian @ Pemberitahuan

Kebanyakan entry adalah dikarang pada malam hari selepas anak saya tido dan akan di auto publish pada siang hari. So jangan ingat saya ni mcm takde kerja lain asik mengupdate blog okey, saya membizi keje. SEKIAN dimaklumkan.

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di viruspadu's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada viruspadu's blog. SEKIAN dimaklumkan sekali lagi

apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

^_^