Follow Viruspadu

Saturday, November 08, 2008

Hadiah ngandung yang lain dari yang lain

Tulisan en.laloque,

Arwah Alesha dulu, masa dapat berita mengandungkannya, diberikan sebentuk cincin emas. An-nisa pula sewaktu menerima berita gembira telah berbadan dua semula, juga menerima sebentuk cincin emas. Tapi kali ini lain dari yang lain. Hadiahnya adalah capaian Celcom Broadband...

Pek Celcom Broadband Pakej Advance


Kenapa bagi broadband??? Susah nak jawab tu... Apa yang terlintas di fikiran masa tu hanyalah. Nanti kalau bini aku mabuk teruk seperti lazimnya anak-anak sebelum ini, kalau dia admitted, dapat gak dia bawa laptop ke hospital untuk browse internet. Mungkin kalau dia dalam pantang nanti, sudah tentu akan berpantang bukan di rumah sendiri nanti, boleh gak dia layari internet. Atau nanti bila dia berkursus atau dalam perjalanan yang jauh atau menginap di hotel yang tiada kemudahan internet boleh gak dia layan blog. Sebab aku tau, bini aku tu BLOGGER TEGAR!. Menulis dan berkongsi pengalaman dia di alam maya merupakan kepuasan baginya. Blog itu merupakan diarinya. Didalamnya tertumpah perasaan dan impiannya. Tapi cuma 10% dari kehidupan kami dinukilkan di dalamnya.

Isi dalam pek permulaan broadband Celcom


Bermula dengan Fotopages sebagai satu langkah terapi bagi melupakan kerisauan terhadap anak yang sakit terlantar di ICU selama 5 bulan, kini beralih kepada blogspot. Dan isteriku itu kini sedang berusaha untuk menukar domain pulak kepada hanya www.viruspadu.com sekarang ini. Aku faham kenapa isteriku gemar meng-update blog nya. Kerana dia mengumpul kekuatan dan kegembiran setiap kali membaca komen dari sahabat-sahabat mayanya itu. Tiada apa yang lebih menyenangkan dari berkongsi kegembiraan...

Papa Alesha dan An-nisa Abriza

38 komen[s]:

ummu_hanis said... [Reply to Comments]

akak tak tau la nape akak baca entry en.laloque ni tetiba rasa sgt touching dan menitiskan ayer mato.huaaaaaa.

Pink Mama said... [Reply to Comments]

Mesti VP happy. Hadiah yang sungguh bermakna untuk blogger ya. Baik sungguh en. Laloque tu :)

si G.E.D.I.K.S said... [Reply to Comments]

alaa sweetnyaa..
hehehehe..
tahniah kak vp dan en laloque..
semoga sihat2 je sepanjang kehamilan ni ye..
saya doakan

-si gediks @ incheon,south korea-
silent reader tegar ^^

si G.E.D.I.K.S said... [Reply to Comments]

alaa sweetnyaa..
hehehehe..
tahniah kak vp dan en laloque..
semoga sihat2 je sepanjang kehamilan ni ye..
saya doakan

-si gediks @ incheon,south korea-
silent reader tegar ^^

.::MRS SUHAIDI::. said... [Reply to Comments]

Credit to en.laloque!hehe...saya baru nk rekemenkan akak celcom boradband ni..tu yg tnye akak pkai ape tu...hehe...nanti sure blog akak lagi tambah umphhh...hooray!

aS_c0mei said... [Reply to Comments]

waahh..bestnyeee....leh la online di mana2 saja akak suka nnt!hehe

linn said... [Reply to Comments]

definately the best present for vp.

so sweet!!!

sheila said... [Reply to Comments]

hohoho..
best best
skrg ni dari dalam jamban pun ko dah leh online dah vp oooiiii

edrina said... [Reply to Comments]

VP, Tahniah dr akak.. sorry lah lambat wish.. mungkin akak org yg last kot wish vp.. better late than never betoi tak? Akak very the busy melayan karenah anak2 yg sakit.. tiap malam tak cukup tido.. maklum lah tiga2 sekali sakitkan..

Oh bagus dah ader broadband neh senang nak online dimana sajer kan.. akak pun ada tapi maxis broadband.. belasah jer la asalkan dapat online kat mana2 kan :-)

Jaga diri yer vp :-)

Ogy said... [Reply to Comments]

wahh sonoknya.... untung akak VP dpt suami mcm en. Laloque...

en. laloque jaga akak VP bebaik erk....

suka sgt tgk family VP

Hafizan said... [Reply to Comments]

salam ziarah...
alangkah ruginye sy tlambat dpt tau blog nie. sy ade bace cite dr arwah alesha di FP.sungguh menyayat hati. alhamdulillah sekarang dh menyusul yg ketiga. ape pun hadiah dr suami pastinya akan dihargai oleh akak sampai bile2 kn?Nway jage kesihatan baik2...congrats..

mad redo1 said... [Reply to Comments]

macam biasalah, mad redo1 lambat sket dengor khabor gumbira nih... so tahniah atas kejayaan mendapatkan cahaya mata sorang lagi... semoga selamat semuanya...

mommy anis said... [Reply to Comments]

wawawa...romantik en laloque..

modem celcom dah kecik ekk..kita punya gabak sket...kdg2 terpk mouse plak...kekekeke...

Liyana said... [Reply to Comments]

Ya, memang seronok dpt pemberian lain dari yang lain dari si suami. Seronok kalau dapat emas permata, tapi sekali sekala dapat sesuatu yang praktikal, pasti istimewa.

lynnZ said... [Reply to Comments]

kak zaimah!!

congrats mengandung lagi..saya ikut cerita kak zaimah dr Alesha..sampai skarang,,walau jauh tp rsa mcm kenal lama je..abg laloque pun sangat romantik, biar apa org kata..asal kita bahagia kan kak =)..peluk cium utk nisa + super comel

anne said... [Reply to Comments]

ah, so sweeet.....!:-)

Nadia A.W said... [Reply to Comments]

akak pregnant ke? congratzz!!!

Suki Cida said... [Reply to Comments]

alahhhhhhh device tu cun!!!! kecik je... saya punya besar :(

Anyway saya sokong! saya suke baca cerita VP...muahahah membaca cerita2 VP seolah2 saya ni dok sebelah umah VP sekeluarga je... wakakaka...

Keep blogging!

Dida Armain said... [Reply to Comments]

beshnya kak vp..
stiap kali ngndung dpt adiah ya..
untung kak vp..
:)
apa2 pun..
tahniah!!
sbb da pregnant..
smoga suma selamat...
ada jgk nisa kwn lepas ni...
jaga kesihatan tau...
:D

PuteriSatu said... [Reply to Comments]

mak ai..bestnya hadiah....dapat cincin bagai...bertuahnya badan..
akak dulu kan...ingat lagi masa peknenkan Aqilah...husband meraikan..bawak makan pizza je...tak patut tul la....

ayusolo said... [Reply to Comments]

Masa en Laloque beli dkt Alamanda Putrajaya nie, sy ader dekat situ...nak tegur tp memalu...:)...kalo tau, amik gambor dier dkt celcom tu...:P

P/S : VP...congrats yerkk...selama nie kita baca jerk blog VP tp tak sempat jerk nak komen...:P

Mama_Nofal said... [Reply to Comments]

wahhhhh..bestnyee dpt present..celcom broadband lagik tuuhh...amat memahami en. laloque inihhhh...

zino said... [Reply to Comments]

memang sesuai utk blogger tegar.. hehe semuga lepas ni lebih rancak le memblogging hehe

KV said... [Reply to Comments]

bagus gak broadband tu. At least byk guna nya nanti.;)

norainiammran said... [Reply to Comments]

Saya kenal kak VP dan en.laloque sejak dari fotopages lagi..sejak arwah alesha masih ada.. Kehidupan sangat sukar dimengertikan..Namun, setiap yang berlaku ada hikmahnya.. BTW..tahniah atas kehadiran "orang baru"... semoga bahagia terus jadi milikmu..

lindosh said... [Reply to Comments]

so sweet hadiah tu!

mmg sangat2 diperlukan oleh blogger tegar macam vp.

blogging mmg boleh memberikan kepuasan!

amizah said... [Reply to Comments]

beshh nyer dapat celcom broadband....sayang tul en laloq kat mini dier...

eida.. said... [Reply to Comments]

vp... kalau tak keberatan leh tak bgtau harga set broadband celcom tu... tq... cdg2 nak amik gak.. sng bw balik kg... take care yerrr

-Misztake- said... [Reply to Comments]

bestnya..
mmg lain dari yg lain la..
boleh live dr mana sahaja dah nih..
:)

viruspadu said... [Reply to Comments]

ayusolo: alamak kantoi sudah. ada lak org nmpk kat alamanda ek. hahahaha. dlm putrajaya nie gua dah xleh nyorok la... mana2 ade spy. hikhikhikhik

eida: pakej celcom broadband tu RM98/sebula dan unlimited usage. On9 24/7 pun still bayar RM98. Kira ok la tu. Cuma harga broadband mahal aah sikit. Harga broadband tanpa kontrak setahun RM899. Kalau amik kontrak setahun RM599.

laloque said... [Reply to Comments]

alamak... camner terbalas komen si ayusolo ngan eida terguna ID bini aku lak nie... anggap jer tu aku yg komen ek..

.::MRS SUHAIDI::. said... [Reply to Comments]

en.laloque...
beli broadband tu kt maner?alamanda ker?mahal giler tau..
yg saye jual bru rm699 no contract n boleh pilih pakej RM68 or RM98 per month...ade byk lg choice USB modem tu...ade serendah rm399.haa,ade sape2 berminat?hehe

:: p R i n c E s S _ N :: said... [Reply to Comments]

bagoss gilerr en laloque...N tabik springgg laaaa

CuTeMiUt78 said... [Reply to Comments]

wah..untungnya vp... dpat hadiah yg teramat istimewa rasanya..

CuTeMiUt78 said... [Reply to Comments]

syg teramat syg en.laloque pada bininya..memang teramat syahdu tau.. baca n3 kali ni...tabik pd en. laloque yg memahami isterinya

Musliha said... [Reply to Comments]

wah.. dapat hadiah..
mus tumpang hepi.. gembira rasa..

nasaoji said... [Reply to Comments]

baguih en. Laloque pd kak VP..harapnya, kekal bersama hngga akhirnya...

Yani Yusuf said... [Reply to Comments]

alhamdulillah...yeeha....nisa nak dpt adik...Tahniah VP....sukenya ada geng peknen...kite doakan awak sihat selalu...hopefully kali ni dpt baby boy...amin....







Related Posts with Thumbnails

Penafian @ Pemberitahuan

Kebanyakan entry adalah dikarang pada malam hari selepas anak saya tido dan akan di auto publish pada siang hari. So jangan ingat saya ni mcm takde kerja lain asik mengupdate blog okey, saya membizi keje. SEKIAN dimaklumkan.

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di viruspadu's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada viruspadu's blog. SEKIAN dimaklumkan sekali lagi

apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

^_^