Follow Viruspadu

Wednesday, November 12, 2008

hari loya

dari pagi sampai petang adalah hari yang cukup meloyakan

pagi2 meeting... tahan2 tekak... tetiba saya lari laju2 gi toilet! giler ahhh... uwekkk uwekkk uwekkkk

ohhhhhhh pening kepala!

lepas tu tekak loya, bau ni takleh bau tu nak muntah,

uols... hidung orang peknen ni kan, otometik peka kan!

orang lalu sebelah kita pun, kita leh tak selesa kalau ada bau keti ke rokok ke hape ke kan, biasanya takde hal punya! ko bau kambing pun saya takde hal adoiiilaaaaa... ~sedakar perumpamaan :D

jgn en.laloque kena mandi satu hari 10 kali sudah

"busuk lah, gi lah mandi!" hikhikhikhikhik

peel orang peknen ni, kekadang memang terasa nak dush dush dush kannnn...

amponnn amponnnn

Mama Alesha dan An-nisa Abriza

22 komen[s]:

Munirah Abd said... [Reply to Comments]

erk...teruknya kak kalau mabuk peknen ni...ishkk xpenah lagi alami ni smua...
time saya nnti camna la plak kan..
akak byk bersabar ye...
dugaan ni...

vagg. said... [Reply to Comments]

kalo tiom nica penah x pening vp?

me, myself, cici and titi said... [Reply to Comments]

mmg penat layan keloyaan nie...tapi saat ini la nak manja berlebih-lebihan dengan hubby... ooohh indah nye.....

AyangAizul said... [Reply to Comments]

kita masa peknen Adeef, tak suker asben kita dtg rapat2 ngan kita... sian dia, dah la time tu bunting pelamin. br kawen pastu tak sker lak dia dekat2... xtau naper. psl bau kot. tp lelama tu cam sian kat dia, paksa la diri tu bila dia dekat. tp pastu lari g toilet.... hehehehe...

nak bgtau dia cam tkut dia kecik ati lak... tp akhirnya bgtau gak. seb baik dia memahami... dekat 9bln gak arr tak sker dia dekat2... heheheh...

sheila said... [Reply to Comments]

sabar yolah yo..nak buek camno kan..dugaan namo eh tu.

mudah-mudahan sekejap je alahan2 ko ni...dan dipermudahkan proses kehamilan ni..(cam nerd je ayat ni..)

ummu_hanis said... [Reply to Comments]

oh crite ini sangat sama. huhuhu. nasib la laki kite biler tibe masa ini. kene tido kat luar. ngeh ngeh ngeh. laki akak sampai gi buat penyelidikan tau pasal masalah laki busuk waktu ngandung ni. dan hasilnye ialah ade kawan die lagi dahsat. siap letak parang bawah bantal takmo kasi laki dekat. ngeh ngeh ngeh.

:: p R i n c E s S _ N :: said... [Reply to Comments]

huhuhu...suda mabuk....

Shafie said... [Reply to Comments]

asyik nk muntah ek sis..

mesti org tersyg kna jaga n bagi tumpuan lebih ni..huhu

Cik Ani said... [Reply to Comments]

http://www.salindah.com, vp kalau free try tgk web ni. saya tak pernah lah pregnant lagi. tapi akak2 ipar saya masa mengandung pun semua alah yang teruk. so diaorang try dan alhamdullilah.

ienaadifisa said... [Reply to Comments]

Alo akak vp.. Welcome to the club.. Ups b4 that tahniah... Samalah iena pun seharian dgn loya2 ni.. Lps mkn lg btmbh teruk.. Adoila.. Hopefully kt sama kuat harungi dugaan ini

.::MRS SUHAIDI::. said... [Reply to Comments]

hehe...betul la k.vp...kadang2 rase nk marah2 org plak...apesal dia ni pkai perfume bau macam ni..kan kan kan..hihik...nway, byk bersabar ye kak...

wanie said... [Reply to Comments]

sian pulak kat vp..mabuk teruk ye...

ArmyWife said... [Reply to Comments]

salam..teruk gak ek akak punyer alahan..saye dulu alhamdulillah xde alahan..semue ok cume pening2 tu ade la..muntah pun xde la teruk sgt..muntah2 manje gtu..cume mengidam tu yg x tahan..dah la duk jauh ngan family..mengidam plak yg hnye ade kat kg..alahai..nasib ler..tahan je la..aper2 pun kak..tabahkan ati ek..take care

dd dudu said... [Reply to Comments]

kak vp, take care (' '_)

sHwEeT ByAtcH said... [Reply to Comments]

dah mabuk2 peknen dah...

pas2 nnti pewot pun chumels je membesar

PuteriSatu said... [Reply to Comments]

mah..selalu klu orang mabuk teruk masa peknen...bersalin mesti mudah kan...tuhan tu adil...akak peknenkan Aqilah dulu...mang tak de muntah2nye..pening tu jauh sekali...tapi bersalin c-ser...hik.hik..hik...orait gak c-ser...wekkeke..

Anonymous said... [Reply to Comments]

dik, try pakai seaman bands. bands macam gelang, pakai kat dua dua belah tangan. bila kita pakai, gelang tu ada macam button besi yg elok elok jer tekan sikit kat adalah urat kat wrist tu yg boleh kurangkan rasa loya. tulah dia dipanggil seaman's bands. tak mabuk laut, atau segala jenis mabuk. akak ada try. kat akak, it worked, kurang sikit mabuk masa preggy dulu...

Anonymous said... [Reply to Comments]

eh eh seaman band lak....sea-band or anti-nausea band lahh. ish ish.

CuTeMiUt78 said... [Reply to Comments]

ha'ah.. betul lah vp, masa ngandung ni.. hidung tetiba je.. jadi lebih peka dari biasa kan..

CuTeMiUt78 said... [Reply to Comments]

harap2 en.laloque tabah menghadapi dugaan isterinya kali ni.. klu disuruh mandi 10 kali pun.. ikutan je.. orang ngandung la katakan..heh..heh..heh

Musliha said... [Reply to Comments]

oh.. dah mula terasa bahang nya eh..
jaga diri eh vp..

PerantauSepi1306 said... [Reply to Comments]

uhhhhh nak wat camner kan.. dah lumrah alam camtu.. sabo je la :D







Related Posts with Thumbnails

Penafian @ Pemberitahuan

Kebanyakan entry adalah dikarang pada malam hari selepas anak saya tido dan akan di auto publish pada siang hari. So jangan ingat saya ni mcm takde kerja lain asik mengupdate blog okey, saya membizi keje. SEKIAN dimaklumkan.

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di viruspadu's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada viruspadu's blog. SEKIAN dimaklumkan sekali lagi

apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

^_^